Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Άκης Τσελέντης για το ρωσο-ουκρανικό: «Σταματήστε λίγο το μαύρο δάκρυ και διαβάστε τι πραγματικά συμβαίνει»

 

Ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για το ρωσο-ουκρανικό: «Σταματήστε λίγο το μαύρο δάκρυ και διαβάστε τι πραγματικά συμβαίνει»

Τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε η Ρωσία να ξεκινήσει την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία ανέλυσε σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.

Και μπορεί να μην υπάρχει κάποιο σεισμικό φαινόμενο στην περιοχή, αλλά τα… Ρίχτερ της ρωσικής κίνησης τα ένιωσαν σε όλον τον πλανήτη!

Έγραψε ο Άκης Τσελέντης:

Οι κλαίοντες και οδυρόμενοι για την Ουκρανία. Σταματήστε λίγο το μαύρο δάκρυ και διαβάστε τι πραγματικά συμβαίνει.
Η Ρωσία είναι περικυκλωμένη από το ΝΑΤΟ: Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Πολωνία, τρεις Βαλτικές χώρες, Βουλγαρία (όλες πρώην σοβιετικοί δορυφόροι), συν την Τουρκία.
Αυτός ο κλοιός που έκανε το ΝΑΤΟ γύρω από τη Ρωσία, από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Βαλτική, έχει μόνο ένα κενό, την Ουκρανία. Αν η Ουκρανία εντάσσονταν στο ΝΑΤΟ θα ολοκλήρωνε την πολιορκία της Ρωσίας. Κι αυτό η Ρωσία (και οποιοσδήποτε άλλος στη θέση της) είναι αδύνατο να το επιτρέψει ανεξαρτήτως τιμήματος για κρίσιμους γεωπολιτικούς λόγους , δηλαδή για λόγους επιβίωσης.

Κάτι αντίστοιχο με την κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962 τότε που ο κακός ήταν η Ρωσία που προσπάθησε να βάλει πυρηνικούς πυραύλους μια ανάσα από την Αμερική και παραλίγο να γίνει σκόνη όλος ο πλανήτης

Να σημειωθεί ότι με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και λίγο πρίν την πτώση του τείχους του Βερολίνου ,είχαν δοθεί εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ ότι δεν θα έβαζε στην συμμαχία καμία από τις πρώην χώρες που την αποτελούσαν , ούτε τους δορυφόρους της, πράγμα που φυσικά το ΝΑΤΟ δεν τήρησε. Τότε η Ρωσία δεν μπορούσε να αντιδράσει όντας μισοδιαλυμένη. Όμως τώρα μπορεί.

Η Ρωσία το είχε κάνει σαφές ότι δεν θα ανεχθεί τώρα τέτοια κίνηση και στην Ουκρανία και με το δίκιο της. Όμως το ΝΑΤΟ (λέγε με Αμερική) αδιαφόρησε και έφτασε στο παρά πέντε να βάλει την Ουκρανία στη συμμαχία , στηρίζοντας έναν ορκισμένο εχθρό της Ρωσίας πρώην κωμικό (τον νεοναζί Ζελένσκι) , ο οποίος σε δύο περιοχές τουλάχιστον της Ουκρανίας (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) που κατοικούνται αμιγώς από Ρώσους είχε κάνει τα μύρια όσα εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού για 8 χρόνια (ήδη έχουν επικηρυχθεί 5000 Ουκρανοί για εγκλήματα εναντίον αμάχων) με αποτέλεσμα οι επαρχίες αυτές να αυτονομηθούν και να ζητήσουν τη βοήθεια της μαμάς Ρωσίας.

Έτσι η Ρωσία κάποια στιγμή εξάντλησε την υπομονή της και με ένα σμπάρο πέτυχε δύο τρυγόνια.

1. Προστάτεψε τους Ρώσους που ζούσαν εκεί και

2. Αποτρέπει οριστικά την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Φυσικά μόλις άρχισαν οι εχθροπραξίες το ΝΑΤΟ πούλησε (όπως και την Ελλάδα κάποτε , παλιά μας τέχνη κόσκινο ) τον Ζελένσκι ,τον άφησαν μόνο του παρά τις υποσχέσεις και οι Ρώσοι αυτή τη στιγμή κάνουν παρέλαση διεξάγοντας τον πιο κεραυνοβόλο πόλεμο της Ιστορίας καταφέρνοντας σε χρόνο ρεκόρ να διαλύσουν τη στρατιωτική δομή της Ουκρανίας και να είναι θέμα ωρών η πτώση της κυβέρνησης που τελείως άμυαλα προκάλεσε το πρόβλημα.

Ποια λύση υπάρχει; Η εφαρμογή του Αυστριακού μοντέλου. Ανεξάρτητη Ουκρανία που απαγορεύεται να προσχωρήσει σε οποιοδήποτε στρατιωτικό συνασπισμό των δύο πλευρών και εγγύηση για την ουδετερότητα και την ασφάλειά της από την Αμερική και τη Ρωσία ταυτόχρονα.

Αυτό

1. Θα εξασφάλιζε οριστικά την αποτροπή ενός πολέμου στην Ευρώπη, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παγκόσμιο,
2. Δεν θα άφηνε τη Ρωσία να περικυκλωθεί από το ΝΑΤΟ μια και είναι κόκκινη γραμμή της
3. Θα βοηθούσε την Ουκρανία στην ειρηνική ανάπτυξή, απαλλαγμένη από το τις αμυντικές δαπάνες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες πιο χρήσιμες δράσεις.

Απλά πράγματα , αλλά για να κάνεις την ομελέτα πρέπει υποχρεωτικά να σπάσεις τα αυγά. Συνεχίστε το κλάμα τώρα για τον κακό Πουτιν

newsbreak.gr

«Πᾶνος» 

2 σχόλια:

  1. Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ, ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΚΟΙΜ (Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ, Ο ΡΩΣΟΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κύπρος κείται μακράν
    Η Ουκρανία κείται κοντάν!

    Νεοδημοκράτης 2022...
    http://trelogiannis.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή