Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Παναγιώτης Αποστόλου: “Δημοκρατικοί” των ΗΠΑ: Αιώνιοι εχθροί της Ελλάδος…

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Στην προεκλογική εκστρατεία των Αμερικανικών εκλογών των ΗΠΑ υποστήριξα την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ και δεν το έκρυψα ποτέ! Γιατί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα της Αμερικής ήταν πάντοτε λιγότερο εχθρικό προς την Ελλάδα! Αυτή η υποστήριξή μου για άλλη μια φορά ήταν “κόντρα στο ρεύμα”, αφού σχεδόν όλα τα Συστημικά ΜΜΕ (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες) προπαγάνδιζαν υπέρ της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν! Τον οποίο θεωρούσαν φιλέλληνα και γι΄ αυτό θα ήταν ευχής έργο – όπως έλεγαν οι κονδυλοφόροι τους – να υπερίσχυε ο απόλυτος εκφραστής της ΝΤΠ, της επιβολής της Παγκοσμιοποίησης και της Παγκόσμιας Επανεκκίνησης!

Από την εκλογή λοιπόν του Τζο Μπάιντεν στην Προεδρεία των ΗΠΑ έχει πολλάκις αποδειχτεί το φιλότουρκο πρόσωπο της νέας Αμερικανικής κυβέρνησης!

Ωστόσο τα τελευταία γεγονότα αποκαλύπτουν το άλλο μισό αυτού του προσώπου, που είναι ανθελληνικό! Πιο συγκεκριμένα:

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ακύρωσε τον αγωγό Ανατολικής Μεσογείου ή αλλιώς East Med, που ήταν ένας σχεδιαζόμενος θαλάσσιος και χερσαίος αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος θα συνέδεε απευθείας τις ενεργειακές πηγές της Ανατολικής Μεσογείου με την ηπειρωτική Ελλάδα, διά μέσω της Κρήτης και της Κύπρου!

Ένα μεγαλόπνοο ενεργειακό σχέδιο, το οποίο είχαν διθυραμβικά υπογράψει στην Αθήνα οι επικεφαλής των κυβερνήσεων Ιταλίας, Ελλάδος και Κύπρου!

Σήμερα αποκαλύπτονται και τα πρόσωπα που υπαγόρευσαν αυτήν την ακύρωση στον Αμερικανό Πρόεδρο!

Είναι δυο γυναίκες κλειδιά της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, τουρκικής καταγωγής και οι οποίες διατηρούν άριστες σχέσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν!

Η πρώτη είναι η αναπληρώτρια Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (State Department) – μάλιστα πολύ καλά διαβάσατε – Ναζ Ντουράκογλου (Naz Durakoglu), επιφορτισμένη για νομοθετικές υποθέσεις και η οποία είναι γεννημένη στις ΗΠΑ από Τούρκους μετανάστες!

Εξ ου και οι τούρκικοι πανηγυρισμοί, που ακολούθησαν αυτής της τραγικής εξέλιξης για την Ελλάδα, ισοδυναμούσα με πισώπλατη μαχαίρια λίγους μόνο μήνες μετά την υπογραφή αυτής της ενεργειακής συμφωνίας!

Που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η δεύτερη είναι η Οζγκέ Γκουζελσού (Özge Güzelsu), η οποία είναι αναπληρώτρια γενική σύμβουλος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για νομοπαρασκευαστικά θέματα!

Η συγκεκριμένη μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Τουρκία και κατάφερε, όπως και η πρώτη να εισχωρήσει στον κομματικό μηχανισμό των “Δημοκρατών” και ακολούθως στον κυβερνητικό μηχανισμό!

Σε δυο εξέχουσες θέσεις διαμόρφωσης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ!

Με την Ελληνική κυβέρνηση να κοιμάται, μη δυνάμενη να αντιδράσει, όταν τουλάχιστον θα έπρεπε!

Ως εκ των παραπάνω, είναι τεράστιες οι ευθύνες της ακύρωσης του East Med, τόσο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια!!

Ανθέλληνες από γεννησιμιού τους οι Εγγλέζοι…

Τις τελευταίες ημέρες, μια από τις πρώτες ειδήσεις στα ΜΜΕ είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε εν πλω στο επιβατηγό/οχηματαγωγό Euroferry Olympia ανοικτά της Βόρειας Κέρκυρας!

Στο σημείωμά μου δεν θα σταθώ στα όσα βλέπουν με πηχυαίους τίτλους στα ΜΜΕ για τα αίτια, τις ευθύνες, τη διάσωση συνανθρώπων μας κλπ.

Θα σταθώ όμως, σε όσα διάβασα που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία έγραψε ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος, Δρ. Κοινωνιολογίας-Ψυχολογίας, καθηγητής Επικοινωνιολογίας και Πρόεδρος στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη!

Έγραψε λοιπόν ο κ. Πιπερόπουλος:

«Παρακολούθησα έκπληκτος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή 18/2/2022, τις αναφορές του παγκοσμίου δικτύου του Βρετανικού BBC στην καταστροφική πυρκαγιά στο Euroferry Olympia, Βόρεια της Κέρκυρας, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Πρίντεζι!

Έτριβα τα μάτια μου και έτριβα τα αυτιά μου, καθώς έβλεπα και άκουγα τους δημοσιογράφους του BBC να αναφέρονται στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ferry Boat Olympia!

Το συγκεκριμένο σκάφος είναι ιδιοκτησίας της Ιταλικής Ναυτιλιακής Εταιρείας GRIMALDI και έχει αναρτημένη την Ιταλική – ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ – σημαία!!!

Αγανακτισμένος για την ανακρίβεια της είδησης και παίρνοντας σοβαρά την κακή εντύπωση, που δημιουργούσε σε παγκόσμιο επίπεδο (με πιθανές αρνητικές εντυπώσεις για τον Ελληνικό Τουρισμό) η αναφορά σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΟΧΙ ΙΤΑΛΙΚΟ πλοίο, έστειλα αμέσως προσωπική ηλεκτρονική επιστολή στο BBC, την οποία κοινοποίησα και στο γραφείο του Υπουργού Τουρισμού κ, Βασίλη Κικίλια.

Διαπιστώνοντας ότι, η αναφορά σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ και όχι σε ΙΤΑΛΙΚΟ σκάφος συνεχιζόταν, έστειλα και δεύτερη ηλεκτρονική επιστολή και τηλεφώνησα στην Υπηρεσία παραπόνων του BBC ζητώντας η ένστασή μου να δημοσιοποιηθεί με το ονοματεπώνυμό μου…

Τις τελευταίες ώρες διαπιστώνω ότι, η αναφορά “διορθώθηκε” καθώς το BBC αναφέρει τις λέξεις Greece FB Fire…

ΔΙΟΡΘΩΣΗ; ΟΧΙ βέβαια!!!»!

Όπως διαβάζουμε ο κ. Πιπερόπουλος ενημέρωσε τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια! Σε ποιες ενέργειες προέβη ο κ. Κικίλιας; Ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της κυβέρνησης και τον Υπουργό των Εξωτερικών, ώστε να προβούν σε επίσημη διαμαρτυρία προς το BBC, ακόμη μάλιστα και προς την Βρετανική κυβέρνηση; Ή και αυτήν, την νέα ανθελληνική Βρετανική προπαγάνδα, η ελληνική κυβέρνηση θα την καταπιεί αμάσητη;

Είναι δυνατόν, ιδιώτες να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία από ότι η νόμιμη ελληνική κυβέρνηση;;

Πωλείται η Ελλάς σε τιμή ευκαιρίας από την κυβέρνηση…

Την ανατριχιαστική είδηση τη διαβάσαμε στο Pronews:

Οι Τούρκοι ανήγειραν μνημείο σε χωριό της Ροδόπης για να τιμήσουν έναν Έλληνα υπήκοο (μουσουλμάνο και τουρκικής καταγωγής), τον οποίο σκότωσαν οι πραξικοποιηματίες τον Ιούλιο του 2016!

Πρόκειται για τον Μουσταφά Τζαμπάζ, ο οποίος καταγόταν από το χωριό Σκάλωμα και σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη τη νύχτα του πραξικοπήματος. Ο Μ. Τζαμπάς εργαζόταν ως φωτορεπόρτερ στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα “Yeni Safak”, η οποία ως γνωστόν εκφράζει τις θέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την σοβαρή είδηση την αποκάλυψε ο ανεξάρτητος – πλέον – βουλευτής Κώστας Μπογδάνος, με ερώτημα του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ενώ όπως φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία η επιγραφή είναι στα τουρκικά! Ο κ. Μπογδάνος αφού αναφέρει τα παραπάνω γεγονότα καταλήγει στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών:

«…Είναι προφανές ότι η άλλη πλευρά δοκιμάζει την ανοχή μας. Αν το σήμα που στέλνουμε είναι αυτό της αδιαφορίας ή και της συναίνεσης, είναι θέμα χρόνου να γεμίσει η Θράκη μνημεία τουρκικής σημειολογίας αφιερωμένα ακόμη και στους σφαγείς των παππούδων μας – γιατί όχι; 

Ο δήμαρχος της Φιλύρας πάντως το είπε ανοιχτά στην τουρκική εφημερίδα Samsun Star: “

Αυτή η κρήνη έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Για πρώτη φορά αφήνουμε ένα μνημείο με όνομα στα τουρκικά. Υπήρξε μια πολύ μεγάλη στιγμή για τους χωρικούς. Έρχονται από την Τουρκία μόνο για αυτό. Πίνουν νερό και προσεύχονται για τον μάρτυρά μας. Βγαίνουν φωτογραφίες μπροστά στην κρήνη. Στόχος μας είναι να αναβιώσουμε στην περιοχή μας τα ονόματα πολλών ακόμη Τούρκων ηρώων.”!

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα tourkikanea.gr. 

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κος Υπουργός: 

-Με ποια λογική το θύμα μιας εμφύλιας σύρραξης στην Τουρκία αναφέρεται ως “ήρωας” (schit) και τιμάται επισήμως στη χώρα μας; 

-Με ποιαν απόφαση του δημάρχου ή του δημοτικού συμβουλίου Αρριανών – Φιλλύρας εγκρίθηκε η ανέγερση και η ονοματοδοσία της κρήνης; 

-Ποιος έλεγχος νομιμότητας έγινε για την συγκεκριμένη περίπτωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύουν στην Κομοτηνή; 

-Ποιοι φορείς είναι αρμόδιοι σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου επιχειρείται η κατασκευή εθνικής ταυτότητας που θα συμπίπτει ιδεολογικά με το ερντογανικό καθεστώς του επιθετικού γείτονα;»!

Θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργού Μάκη Βορίδη!!

«Πᾶνος» 

2 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΠΑΝΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ BBC ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΉ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀδελφέ μου, δυστυχῶς δὲν ὑπάρχει τίποτα ποὺ νὰ μὴν εἶναι οἱ Ἑβραίοι ἀπὸ πίσω.
      Ὅλα εἶναι γραμμένα μέσα στὰ «Πρωτόκολλα»...

      Διαγραφή