Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Πατριάρχη Βαρθολομαίε, αυτά τα παιδιά που υποφέρουν εδώ και 8 χρόνια δεν έχουν ψυχή;

 

Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος έβγαλε μία ανακοίνωση ντροπής, η οποία θα στέκει ως μαύρη κηλίδα στην ιστορία του οικουμενικού πατριαρχείου Κωσταντινουπόλεως.
 
Συγκλονισμένος από την εισβολή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας σήμερα τα ξημερώματα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, εκφράζοντας τη βαθειά του θλίψη γι᾽ αυτή την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας, καθώς και την συμπαράστασή του στον αγωνιζόμενο υπέρ βωμών και εστιών Ουκρανικό λαό και στις οικογένειες των αθώων θυμάτων.
 
Είναι η πρώτη φορά που ορθόδοξος θρησκευτικός ηγέτης βγάζει ανακοίνωση εν καιρώ πολέμου, υπερασπιζόμενος τις ζωές μόνο της μίας πλευράς. Μία κατάπτυστη ανακοίνωση με πολιτικές σκοπιμότητες που αποδεικνύει δυστυχώς ότι και η αναγνώριση του αυτοκέφαλο της Ουκρανίας ήταν μία πολιτικά υποκινούμενη ενέργεια.
 
Δυστυχώς η Δύση ανέχθηκε τα εγκλήματα των ναζί που η ίδια δημιούργησε. Και τώρα συνεχίζει αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα, αγνοώντας πλήρως τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας που επί 8 ολόκληρα χρόνια ανέχονται τα πάνδεινα και υποφέρουν, χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί.
 
Όπως τώρα οι άμαχοι στην Δυτική Ουκρανία, έτσι και οι άμαχοι στην ανατολική Ουκρανία είναι άνθρωποι. Όποιος αγνοεί την αξία της ζωής ενός παιδιού λόγω της καταγωγής του, είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.
 
Αντιγράφουμε από ένα εξαιρετικό θρεντ στο Twitter:
 
Παιδιά κρυμμένα στο κελάρι, στην περιοχή του Ντόνμπας. Εδώ και οχτώ χρόνια οι άμαχοι της ανατολικής Ουκρανίας υπέφεραν, αλλά κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε. Αντίθετα, εξόπλισαν και πότισαν με το ναζιστικό δηλητήριο μικρό μέρος του πληθυσμού της Ουκρανίας, αρκετό να δημιουργήσει μία εφιαλτική κατάσταση για Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
 
Έχει εξαιρετική σημασία το γεγονός ότι δύο από τους φωτογράφους που τράβηξαν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, σκοτώθηκαν από τον ουκρανικό στρατό.

📷  Ο φωτογράφος  Andy Rochelli  Που τράβηξε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, δολοφονήθηκε από τα ναζιστικά τάγματα του ουκρανικού στρατού.

Παιδί σε υπόγειο του Ντόνμπας γιορτάζει τα γενέθλιά του με κερί πάνω σε μια φέτα ψωμί.

 
Τα παιδιά του Ντόνμπας. Οχτώ χρόνια στην κόλαση.




Ούτε τα κατοικίδια δεν γλίτωσαν…
📷 Dan Levy

Παιδιά δίνουν μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο μετά από βομβαρδισμό των ναζιστικών ταγμάτων της Ουκρανίας. Το ένα έχασε τη ζωή του.
📷 Dan Levy, 2017.

📷 Dan Levy, 2017. 

Photojournalist Andrei Stenin (RIA) who was also killed that year while documenting the war in Donbass. He was 34.
 



Donbass residents hiding from Ukraine’s shelling in 2014.
📷 Photojournalist Andrei Stenin (RIA) (1980-2014)



Καμμένες και κατεστραμμένες εκκλησίες από τους βομβαρδισμούς των ναζί
 


«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΟ; ΜΟΝΟ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.
    ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΥΩ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή