Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Δεν υπάρχει πρόοδος.

 
Γράφει ο Απολλόδωρος
 
Συνήθως ονομάζουν πρόοδο την κατάσταση όταν η πλειοψηφία χάνει τις θεόσταλτες ικανότητές της και τις παραδίδει σε μια μειοψηφία για να τις ελέγχει και να τις κατέχει.
Έτσι δημιουργούνται πραγματικά τα μονοπώλια και αυτό που πραγματικά είναι.
 
Τα μονοπώλια δεν δημιουργούνται μέσω προσωπικών συνεισφορών, όπως οι εφευρέσεις ή άλλες δημιουργίες, αλλά παίρνοντας κάτι από την πλειοψηφία και καθιστώντας αυτό που ήταν κοινό, ιδιωτικό. Με άλλα λόγια: κάνοντας αυτό που ανήκε σε όλους να ανήκει σε λίγους.  
 
Μπορεί να είναι η αφαίρεση μιας ικανότητας ή ο αποκλεισμός της πρόσβασης σε πόρους και πηγές. 
 
Αυτό γίνεται πείθοντας την πλειοψηφία ότι το αυτονόητο δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο (πράγμα που δεν ισχύει, διότι όλα όσα δίνει ο Θεός είναι δεδομένα - γι' αυτό και αυτοί οι άνθρωποι μισούν τον Θεό, διότι ο Θεός τα δίνει όλα δωρεάν). Αυτό συμβαίνει κυρίως μέσω της προπαγάνδας και των μέσων ενημέρωσης, που στην πραγματικότητα είναι το ίδιο. 
Έτσι, τα μονοπώλια είναι η μετατροπή και η συσσώρευση της κοινής ιδιοκτησίας σε ιδιωτική ιδιοκτησία. 
 
Το ίδιο ισχύει και για τη λεγόμενη πρόοδο. Αυτό που είναι τα μονοπώλια από την άποψη του υλικού είναι η πρόοδος από την άποψη του λογισμικού. 
 
Αν δεν μας είχαν πρώτα στερήσει ορισμένες ικανότητες, η πρόοδος σε πολλές περιπτώσεις δεν θα γινόταν καθόλου αντιληπτή ως πρόοδος. Η αντίληψη της προόδου προκύπτει αποκλειστικά μέσω της αφαίρεσης και συνεπώς μέσω της έλλειψης. Αυτή η έλλειψη ονομάζεται επίσης κρίση. Οι κρίσεις χρησιμεύουν μόνο για τη δημιουργία μονοπωλίων. 
 
Η πρόοδος είναι απλώς ένα θετικά ηχηρό όνομα για κάποιο είδος νομιμοποιημένης κλοπής από την κοινότητα. Το κράτος χρησιμεύει μόνο για να νομιμοποιεί αυτή την κλοπή. Δεν έχει καμία άλλη λειτουργία. Το κράτος δεν υπηρετεί τους πολίτες αλλά τη μειονότητα που κυβερνά τους πολίτες με τη βοήθεια του κράτους. 
 
Μας έπεισαν ότι δεν μπορούμε να κινηθούμε μόνοι μας και έτσι δημιουργούν ένα μονοπώλιο της κινητικότητας.  
Μας έπεισαν ότι δεν μπορούμε να μιλάμε μεταξύ μας και έτσι δημιούργησαν ένα μονοπώλιο της επικοινωνίας.  
Μας έπεισαν ότι δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και έτσι δημιούργησαν το μονοπώλιο της εξουσίας.  
Μας έπεισαν ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αλήθεια και έτσι δημιούργησαν το μονοπώλιο της αλήθειας.  
Τώρα μας λένε ότι δεν μπορούμε να φροντίσουμε μόνοι μας την υγεία μας για να δημιουργήσουν ένα μονοπώλιο υγείας. 
 
Η αλήθεια είναι: δεν έχουμε χάσει ακόμα καμία από τις ικανότητες που μας έδωσε ο Θεός. Τα έχουμε ακόμα όλα μέσα μας και δεν χρειαζόμαστε αυτούς ή τα μονοπώλιά τους. 
 
Δεν τους χρειαζόμαστε ούτε για να είμαστε κινητικοί, ούτε για να επικοινωνούμε, ούτε για να προστατευόμαστε, ούτε για να ξέρουμε τι είναι αλήθεια, ούτε για να είμαστε υγιείς.  
 
Η αλήθεια είναι: δεν τους χρειαζόμαστε καθόλου και γι' αυτό δεν φοβούνται τίποτα περισσότερο από την αλήθεια, γιατί η αλήθεια είναι η αρχή μας και είναι το τέλος τους.
 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου