Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Εσείς το γνωρίζατε πως ο Ελληνικός πολιτισμός εχει τις ρίζες του στην Αφρική...;



Από την νέα ταινία #Rise για τον Giannis Antetokounmpo της Disney.
 
Εσείς το γνωρίζατε πως ο Ελληνικός πολιτισμός εχει τις ρίζες του στην Αφρική...;
 
Θα θέλαμε να θυμίσουμε στο φιλοθεάμον κοινό, πως αυτή η ταινία δημιουργήθηκε χάρις στην χορηγία της Ελληνικής Πολιτείας μέσω του ΕΚΟΜΕ, του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμος Αθηναίων, για την διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού ανά τον κόσμο.
 
Το κόστος παραγωγής της ταινίας ανήλθε στα 45 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία η Πολιτεία έκρινε πως οι επιλέξιμες δαπάνες προς επιδότηση ανέρχονται στα 24 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και το ΕΚΟΜΕ αύξησε την επιδότηση στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ.
 
Σε όλη την ταινία, η Ελληνική Πολιτεία παρουσιάζεται ως ένας απάνθρωπος κρατικός φορέας που δεν ευνοεί την εγκατάσταση των μεταναστών στη χώρα μας και τους φέρνει εμπόδια στην διαβίωσή τους εδώ, (αν και εισήλθαν παρανόμως).
 
 
Το δικό μας σχόλιο ως Εθνική Νεολαία, είναι πως αυτή η ταινία αποτελεί δυσφήμιση για την Πατρίδα μας, και είναι ντροπή οι Έλληνες πολίτες να επιβαρύνονται με το κόστος τέτοιων παραγωγών, όταν μάλιστα εντός του επετειακού έτους 2021 δεν δαπανήθηκε σχεδόν κανένα ποσό από την Ελληνική Πολιτεία για την παραγωγή μιας κινηματογραφικής ταινίας με ιστορική θεματολογία προς ανάδειξη της ιστορίας του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα.
 
Οι προτεραιότητες, όπως φαίνεται, είναι άλλες.
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου