Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Κακουργηματική δίωξη στον Παναγιώτη Δημητρά για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών


Είναι ο άνθρωπος που καυχιόταν ότι έχει καταθέσει «5000 μηνυτήριες αναφορές για ρατσιστικά εγκλήματα»
 

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Κω σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών.

Επίσης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report.

Και οι δύο κατηγορούνται για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

Και όλα αυτά με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης αυτών των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δημητράς

Ο Παναγιώτης Δημητράς είναι ο άνθρωπος που στις 20 Ιουλίου 2019 δήλωνε ότι «μόλις κατέθεσα την 5000ή μηνυτήρια αναφορά για ρατσιστικά εγκλήματα»…

Όπως είχε απαντηθεί επισήμως στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης σε σχετική ερώτηση, ο Παναγιώτης Δημητράς είχε υποβάλει μεταξύ 2017-2021 περί τις 409 μηνύσεις. Οι 263 μέχρι τα τέλη του περασμένου χρόνου είχαν απορριφθεί ως αβάσιμες και οι υπόλοιπες εκκρεμούσαν.

Μεταξύ άλλων, έχει μηνύσει τη Σώτη Τριανταφύλλου επειδή έγραψε ότι υιοθετεί την άποψη του Μάρκο Πόλο: «φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι». Τη μήνυσε με τον αντιρατσιστικό νόμο και το δικαστήριο την αθώωσε.

Μάλιστα είχε μηνύσει και όσους είχαν σπεύσει να υπερασπιστούν τη Σώτη Τριανταφύλλου! Μήνυση είχε λάβει και ο διευθυντής της Athens Review of Books Μανώλης Βασιλάκης γιατί «με δύο άρθρα του υπερασπίστηκε την ελευθερία του λόγου των συγγραφέων Σώτης Τριανταφύλλου, Λώρης Κέζα και Τάκη Θεοδωρόπουλου, τους οποίους ο Δημητράς είχε καταμηνύσει (ενώπιον της τότε εισαγγελέως για τα ρατσιστικά εγκλήματα Ελένης Τουλουπάκη) για ρατσισμό και ισλαμοφοβία: και οι τρεις στη συνέχεια απαλλάχθηκαν», όπως γράφει το Athens Review of Books.

Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τη Φώφη Γεννηματά «ακροδεξιά εθνικίστρια» και τη ΝΔ «ναζιστικό κόμμα».

Ο Παναγιώτης Δημητράς, μεταξύ άλλων, είχε μηνύσει και τρεις δημοσιογράφους της «Καθημερινής», με έναν εκ των μηνυόμενων δημοσιογράφων, τον Διονύση Γουσέτη, να σημειώνει: «Αλλά τι σόι υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ο κ. Δημητράς, όταν παραβιάζει τον ακρογωνιαίο λίθο των οργανώσεων αυτών, που είναι η αμεροληψία και η ανιδιοτέλεια; Σχεδόν όλα τα πολιτικά πρόσωπα που μήνυσε ανήκουν στη Ν.Δ. Εχει μηνύσει τον πρ. πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τους σημερινούς υπουργούς Παιδείας, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, τους πρώην υπουργούς Χ. Αθανασίου, Ανδρ. Ανδριανόπουλο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ακόμη, έχει καταγγείλει σαν “ακροδεξιούς εθνικιστές” τον πρωθυπουργό και την αξέχαστη Φώφη Γεννηματά, την ιστοσελίδα Protagon (“ρατσιστική”) και τον συντάκτη της Κώστα Γιαννακίδη. Η κυβέρνηση βρίθει ρατσιστών, η Ν.Δ. είναι “ναζιστικό κόμμα”, ενώ τα άλλα κόμματα είναι παρθένοι. Πού πήγε η αμεροληψία σας, κ. Δημητρά; Είναι ανιδιοτελές το κίνητρό σας γι’ αυτήν τη μονομερή λυσσαλέα επίθεση;».

Πηγή:https://primenews.press/
«Πᾶνος» 

2 σχόλια:

  1. Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.

    και ένα είναι το μόνο σίγουρο:

    Ότι σπείρεις αυτό και θα θερίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oλοι οι πεταμενοι απεκτησαν δυναμη και λογο επι συριζοπασοκ, με μοναδικο σκοπο πως θα κονομανε. Δυστυχως τα αιτια ειναι η μιση δουλεια που εγινε στο συμοριτοπολεμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή