Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Η Γαλλία σχεδιάζει έλεγχο πλήθους με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

 

Σύμφωνα με το insiderpaper.com. Οι γαλλικές αρχές σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ένα σύστημα ελέγχου του πλήθους με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης για την παρακολούθηση των ανθρώπων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024.

Το σύστημα προορίζεται να επιτρέψει στις υπηρεσίες ασφαλείας να εντοπίζουν πιο εύκολα διαταραχές και πιθανά προβλήματα, αν και επισημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου τύπου Κίνας, το νομοσχέδιο παραπέμπει σε κάτι τέτοιο.

Ισχυρίζονται πως η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά φιλόδοξης υπαίθριας τελετής έναρξης, η οποία πρόκειται να δει τους Ολυμπιονίκες να πλέουν στον ποταμό Σηκουάνα μπροστά σε ένα γιγαντιαίο πλήθος 600.000 ανθρώπων.

Η γαλλική αστυνομία και οι αθλητικές αρχές αντιμετώπισαν έντονη κριτική τον Μάιο μετά από άθλιες σκηνές κατά τη διάρκεια του τελικού του Champions League στο Παρίσι, όταν οι οπαδοί του ποδοσφαίρου μετά απο επεισόδια οπαδών δέχθηκαν πλήθος δακρυγόνων.

Το νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη, προτείνει άλλα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης σαρωτών ολόκληρου του σώματος και αυξάνει τις ποινές για χουλιγκανισμό.

Οι διοργανωτές και ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανέν τάχθηκαν αμφότεροι υπέρ της χρήσης του λεγόμενου «έξυπνου» λογισμικού κάμερας ασφαλείας που σαρώνει εικόνες για ύποπτη ή επικίνδυνη συμπεριφορά.

Η χρήση ενός τέτοιου συστήματος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένας «πειραματισμός», αναφέρει το νομοσχέδιο, αλλά θα μπορούσε να εφαρμοστεί για μελλοντικές δημόσιες εκδηλώσεις που αντιμετωπίζουν κινδύνους και σχετίζονται με την τρομοκρατία ή τον έλεγχο του πλήθους.

«Δεν χρησιμοποιούνται βιομετρικά δεδομένα, ούτε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και δεν επιτρέπει καμία σύνδεση ή διασύνδεση ή αυτόματη επισήμανση με οποιοδήποτε άλλο σύστημα προσωπικών δεδομένων», αναφέρει το νομοσχέδιο.

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων δήλωσε στις 21 Νοεμβρίου ότι έπρεπε να αυξήσει την εκτίμησή της για τον προϋπολογισμό κατά 10% από 3,98 δισεκατομμύρια ευρώ σε 4,48 δισεκατομμύρια ευρώ, εν μέρει ως αποτέλεσμα του πληθωρισμού.

Οι όχθες του ποταμού μπορούν να φιλοξενήσουν 100.000 ανθρώπους που θα πρέπει να αγοράσουν εισιτήρια, ενώ άλλοι 500.000 πρόκειται να παρακολουθήσουν δωρεάν από το επίπεδο του δρόμου, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις.

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου