Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Ελευθέριος Ανδρώνης: Χαμόγελο του Παιδιού: Η Δ. Μιχαηλίδου έχει πάρει «εργολαβία» τον κιτρινισμό της δομής για να διαβρώσει οτιδήποτε υγιές έχει απομείνει στον τόπο

 

Μετά την Κιβωτό του Κόσμου, η κυβέρνηση εξαπολύει μια εμμονική επίθεση και στο Χαμόγελο του Παιδιού για να βάλει στο «χέρι» όλα τα μεγάλα ιδρύματα

 

Παράλληλα με την ενορχηστρωμένη επίθεση προς την δομή της Κιβωτού του Κόσμου που οδηγεί τον οργανισμό σε μαρασμό και τα φιλοξενούμενα παιδιά στη δυστυχία, η κυβέρνηση εξαπολύει μια ανήθικη και υστερόβουλη επίθεση προς το Χαμόγελο του Παιδιού. Η συνταγή είναι ίδια. Απομονώνουν τον επικεφαλής με μια σκανδαλολογική θύελλα εντυπώσεων και αποκαλύψεων (εντός ή εκτός εισαγωγικών) και στην συνέχεια απαξιώνουν τη δομή εν συνόλω και την βάζουν στο χέρι μέχρι να… μιλήσει η Δικαιοσύνη, δηλαδή «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Τον τελευταίο καιρό η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων περισσότερο λειτουργεί και συμπεριφέρεται ως επαγγελματίας «κιτρινιστής», παρά ως αξιωματούχος της κυβέρνησης που εργάζεται για το συμφέρον των παιδιών και της κοινωνίας γενικότερα.

Είναι γνωστή πλέον η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο σε όλες τις μεγάλες δομές για τα παιδιά ή να τις «καπελώσει» με ΚΥΑ και νομοθετικά εκτρώματα ώστε να πάρει τον απόλυτο έλεγχο της διοίκησης τους και να μετατρέψει τα ιδρύματα σε κυβερνητική μπίζνα. Στόχος είναι βέβαια να επωφεληθούν διεθνείς φορείς που επιδιώκουν την βιομηχανοποίηση της παιδικής προστασίας και συνεπώς να προωθηθεί η δική τους ατζέντα. Η εμμονή της υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων να επιτίθεται κατά των φιλανθρωπικών οργανισμών της χώρας, φέρνει στο νου εκείνη την λαϊκή έκφραση που λέει πως μέχρι να έρθει η ώρα των εκλογών, υπάρχει η πρόθεση να φαγωθούν «μέχρι και τα πόμολα».

Οι τοποθετήσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου σχετικά με το Χαμόγελο του Παιδιού μοιάζουν με τίτλους από πρωτοσέλιδα χαζοεφημερίδων και «κίτρινων» εντύπων που πουλάνε φύλλα και επιβιώνουν με το να πετούν λάσπη και να δημιουργούν τεχνητές εντυπώσεις. Ποτέ ξανά το επίπεδο των δηλώσεων δεν ήταν τόσο χαμηλό και τόσο φανερά επιτηδευμένο, σε μια τόσο υπεύθυνη κυβερνητική θέση. Σε μια θέση – δηλαδή – που έχει να κάνει με το μέλλον και την ευημερία των παιδιών μας.

Η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων έχει πάρει παραμάζωμα όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και καταφέρεται εναντίον του προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλου. Πότε μιλάει για το πλεόνασμα και το αποθεματικό εκατομμυρίων που διαθέτει ο εθελοντικός οργανισμός, πότε μιλά για τα τετραγωνικά της μεζονέτας που διαμένει ο κ. Γιαννόπουλος και το πόσα… μπάνια διαθέτει αυτή, πότε μιλά γενικά και αόριστα για «καταγγελία» που έφτασε στο γραφείο της για «κακοποιητική συμπεριφορά προς το προσωπικό» της δομής.

Μιλούν για κακοδιαχείριση οι «καθηγητές» της ρεμούλας

Είναι εξόφθαλμο πλέον το ότι η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να πατρονάρει τα ιδρύματα για να προχωρήσει την ατζέντα της. Άλλωστε έχει γίνει «καραμέλα» το σύνθημα «αποϊδρυματοποίηση» που το επαναλαμβάνει η υφυπουργός όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Η Δόμνα Μιχαηλίδου που εκπροσωπεί ένα υπερχρεωμένο κόμμα το οποίο χρωστά 380 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, έχει το πολιτικό θράσος να μιλάει για… «ύποπτα» αποθεματικά και κακοδιαχείριση! Και δεν αναφερόμαστε καν στα τεράστια ιδιωτικά χρέη των κυβερνητικών, που είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνα τους.

Το γεγονός ότι το Χαμόγελο του Παιδιού έχει υψηλό αποθεματικό συμβαίνει -προφανώς – διότι έχει γίνει σωστή διαχείριση των οικονομικών του οργανισμού, ενώ για το κόμμα της ΝΔ το νοικοκύρεμα των ταμείων αποτελεί άγνωστη έννοια. Από αυτήν την οπτική γωνία είναι λογικό να προκαλεί εντύπωση στην κα Μιχαηλίδου το οποιοδήποτε νοικοκυρεμένο ταμείο, αφού η ΝΔ είναι μαθημένη στα ελλείμματα και τα «δανεικά και αγύριστα» μέσω μιας συστηματικής και αδιαφανούς χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Και τώρα ζητούν να «εξυγιάνουν» τα ιδρύματα ενώ δεν μπορούν να βάλουν σε τάξη την κομματική «στέγη» τους.

Θα ήταν ευχής έργον η κυβέρνηση να είχε ανάλογη διαχείριση στο κρατικό χρήμα όπως έχει το Χαμόγελο του Παιδιού στις δωρεές, και να μην το μοίραζε αφειδώς για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολιγαρχών. Για τον δε λόγο που γίνεται περί της μεζονέτας του κ. Γιαννόπουλου, προκαλεί θυμηδία στην κοινή γνώμη το να χρησιμοποιούν τέτοιους υπαινιγμούς οι άνθρωποι ενός κόμματος που στα πόθεν έσχες τους δηλώνουν δεκάδες ακίνητα, χώρους επαγγελματικής στέγης, καταστήματα και οικόπεδα. Κανονική φαρσοκωμωδία δηλαδή…

 πηγή:https://www.sportime.gr/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου