Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Ο ιαματικός άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης


Μία κυρία συγγενής μου – διηγείται η κ. Μαρία Φούκα-Ρουμπάνη – αρρώστησε πολύ βαρειά. Είχε μεγάλο πρόβλημα με το συκώτι της. Οι γιατροί δεν έδιναν καμμία ελπίδα ζωής. Είχε πέντε παιδιά. Το μικρότερο ήταν περίπου ενάμισυ-δύο ετών. Είχε χάσει πριν από καιρό και τον άντρα της. Πήγα στο Νοσοκομείο και την είδα. Ήταν κατακίτρινη, πρησμένη. Φαινόταν ότι είχε το χρώμα του θανάτου. Της έδιναν μόνον δύο-τρεις μέρες ζωής.

Έστειλα αμέσως ένα γράμμα στον π. Ιάκωβο μ’ ένα δικό μου πρόσωπο και τον παρακαλούσα να της δώση παράταση ζωής. Πέντε παιδιά ορφανά από πατέρα, τώρα θα έχαναν και την μάννα τους.

Πήγα πάλι στο Νοσοκομείο και λέω στην άρρωστη συγγενή μου: «Μην στενοχωριέσαι, το θέμα της υγείας σου από σήμερα το ‘χει αναλάβει ένας άγιος Γέροντας, ο π. Ιάκωβος. Είμαι σίγουρη ότι θα σε θεραπεύση!»

Πράγματι, την μία μέρα έλαβε ο π. Ιάκωβος το γράμμα μου και, ω του θαύματος! Από την επομένη μέρα η συγγενής μου άρχισε να καλυτερεύη! Σε λίγες μέρες βγήκε από το Νοσοκομείο! Οι γιατροί είπαν ότι αυτό ήταν ένα συγκλονιστικό θαύμα, που ανθρωπίνως δεν μπορεί να εξηγηθή.

Η κυρία αυτή ζει ακόμη μέχρι σήμερα. Έχουν περάσει 23-24 χρόνια. Αποκατέστησε όλα τα παιδιά της και πάντα ευγνωμονεί αυτόν τον άγιο Γέροντα, τον π. Ιάκωβο, που την έσωσε από βέβαιο θάνατο.

✶✶✶

Διηγήθηκε κάποια κυρία ότι ο γυιός της ξαφνικά άρχισε να παραλύη. Δεν μπορούσε να σηκωθή απ’ το κρεββάτι του. Δεν μπορούσε ούτε τα ρούχα του να φορέση. Δεν αισθανόταν ούτε τα πόδια του, μα ούτε και τα χέρια του. Φοβήθηκε ότι ο γυιός της είχε σκλήρυνση κατά πλάκας. Μαζί με άλλους πήρε το παιδί της και το έφερε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ. Παρακάλεσε τον γέροντα Ιάκωβο να βοηθήση το παιδί της. Ο γέροντας Ιάκωβος της είπε να μην στενοχωριέται και το παιδί της θα γίνη καλά. Του διάβασε ευχές, το σταύρωσε και το παιδί θεραπεύθηκε! Έφυγε υγιέστατο από το Μοναστήρι!

✶✶✶

Όταν πήγαινα στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυΐδ, εύρισκα πολλές φορές μία κυρία που πήγαινε και ζητούσε την βοήθεια του π. Ιακώβου. Μία συγγενής της πήγαινε σε μάγους, για να της κάνη κακό στην οικογένειά της. Ο π. Ιάκωβος έκανε πολλή προσευχή και της έλεγε να μην φοβάται, γιατί ο όσιος Δαυΐδ προστατεύει το σπίτι της και διώχνει τα δαιμόνια που έστελνε η άλλη για να της κάνουν κακό!

Από το βιβλίο: “Ο Γέρων Ιάκωβος (Διηγήσεις – Νουθεσίες – Μαρτυρίες)”. Γ’. Μαρτυρίες, σελ. 202, 204, 199. Έκδοση «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» 2016.

«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου