Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

11η Αυγούστου 1996 ΤΑΣΣΟΣ ΙΣΑΑΚ. 14η Αυγούστου 1996. ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ.



Αναδημοσίευση αποσπασμάτων τιμής και μνήμης ένεκεν από Αντώνη Αντωνά,



Αφιέρωμα στους ήρωες μας με ΚΕΦΑΛΑΙΑ, που αψήφησαν τον θάνατο μπροστά στους μυρίους βαρβάρους.



ΤΑΣΣΟΣ ΙΣΑΑΚ. 11η Αυγούστου 1996

ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΧΛΟ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ, ΑΙΜΟΒΟΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,  ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΜΑΤΟΔΙΨΑΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΩΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ. ( Σχετική επική αναφορά στο βιβλίο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ ΣΕΛ. 412 κ.α.)



ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ. 14η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1996, ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ….ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ. Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΜΗΤΙΚΟΣ ΣΠΑΕΙ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΟΗΕΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΠΟΥ ΚΥΜΑΤΙΖΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ. ΜΕ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΓΚΙΚΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΚΡΦΑΛΩΝΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΑΙΛΟΥΡΟΣ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΙΛΕΙ… ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΑΙ ΑΝΑΝΔΡΑ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΤΟΥ ΤΚ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.  


Στο παράθυρο διακρίνεται ο Τούρκος δολοφόνος του εθνομάρτυρα Σολωμού, που πυροβολεί… Είναι ο Kenan Akin.



( Στο βιβλίο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ αναφέρονται τα ονόματα των εγκληματιών Τούρκων. Κανείς δεν τιμωρήθηκε παρ όλον ότι …τυπικά εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης,που βρίσκονται μέχρι σήμερα αραχνιασμένα σε κάποια συρτάρια αρμοδίων……)



Τα πιο κάτω λόγια δεν είναι από το στόμα κάποιου αξιωματούχου, διαπρεπή συγγραφέα, ιστορικού. Είναι από το στόμα της κόρης του εθνομάρτυρα Ισαάκ, κατά την διάρκεια της Παλλαϊκής συγκέντρωσης επετείου μνήμης και τιμής στον χώρο που διαδραματίσθηκαν τα τραγικά γεγονότα…..στο Παραλίμνι…. 23 χρόνια πριν…. Από την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ το μικρό Χελιδονάκι της Κύπρου, 23 χρονών και αυτή σήμερα αφού όταν δολοφονείτο ο πατέρας της και θείος της, η μητέρα της την εγκυμονούσε……



ΑΠΟΤΥΠΩΣΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑ ΕΠΙΚΑ ΚΑΙ ΛΥΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ….ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΟΙΑ…»( Απόσπασμα)



ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ….ΧΩΝΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ….ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ….ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ( Του ψευδοκράτους.)…Ο ΕΡΧΑΝ ΑΡΙΚΛΙ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΨΕΥΔΟΒΟΥΛΗ. Ο ΚΕΝΑΝ ΑΚΙΝ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΖΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ…..

ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ..ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑ…ΥΣΤΕΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ…ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ; 

ΤΕΛΕΙΩΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΙΠΕ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΘΥΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΝΙΞΕ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ…..ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΡΘΙΑ ΣΤΑΘΗΚΕ, ΠΕΡΗΦΑΝΑ, ΑΓΕΡΩΧΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ….ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΙΝΥΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ…..Η ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΟΦΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΙΑ ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΗΚΕ ΣΕ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΟΜΗΡΟ, ΑΙΣΧΥΛΟ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ…..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ, ΠΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΗΜΜΑΣΙΑ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.



Η ΜΝΗΜΗ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΠΟΝΕΙ. Σεφέρης. 



ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ.Santayana,



ΕΙΣ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ  ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ Η ΜΝΗΜΗ ΓΕΝΝΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ…ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΑΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ…. 



Με πύρρεια δάκρυα κλείνω. Και τι άλλο να λαλώ, ουκ ημπορώ και τι άλλο να γράφω ουκ οίδα. Σκοτίζει μου τον λογισμό ο χαλασμός της Ελληνικής Κύπρου….

ΑΘΑΝΑΤΗ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΣ ΜΑΣ ΝΟΥΘΕΤΟΥΝ…..ΟΤΑΝ ΑΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ….

Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών. Αισχύλος



ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.


Από την μεγάλη μας τραγουδίστρια και στιχουργό Χάρις Αλεξίου  αφιερωμένο στην μικρή νεογέννητη μετά τον ηρωϊκό θάνατο του πατέρα της Αναστασίας Ισαακ.
Το Χελιδονάκι.
Έλα εδώ κοντά
να σου δώσω ένα φιλάκι
έλα μη μου κλαις
άσπρο μου χελιδονάκι
Ο Θεός να μας φυλάει
από μάτι που κοιτάει πονηρά
Ο Θεός να μας σκεπάζει
όταν η ψυχή τρομάζει την χαρά
Πες μου, τι σε πολεμάει;
Γέλασε ξανά
κρυσταλλένιο μου αγγελούδι
η άνοιξη να ‘ρθει
να φωτίσει το τραγούδι
Μέλισσες και πεταλούδες
να στολίζουν τις φτερούγες που φοράς
και τα σύννεφα ν’ ανοίξουν
τον Θεούλη να σου δείξουν, να μιλάς
Να σταθώ κι εγώ στο πλάι
Με τραγούδια και ζαφείρια
θα σου κάνω τα χατίρια
Μην πονάς
θα σου στείλω εγώ δελφίνια
απ’ την Πάφο ως την Κερύνεια να γυρνάς
όλες του νησιού τις χάρες να φοράς
χελιδόνι, τη ζωή να τραγουδάς
 «Πᾶνος»

2 σχόλια:

  1. Ελληνίδα πατριώτισσα Ρόη. Πατριώτη Έλληνα Πάνο...Είναι τιμή για τον Ελληνισμό η ιστοσελίδα σας!

    Προσθέτω....
    Από την μεγάλη μας τραγουδίστρια και στιχουργό Χάρις Αλεξίου αφιερωμένο στην μικρή νεογέννητη τότε μετά τον ηρωϊκό θάνατο του πατέρα της Αναστασίας Ισαάκ.

    Το Χελιδονάκι.

    Έλα εδώ κοντά
    να σου δώσω ένα φιλάκι
    έλα μη μου κλαις
    άσπρο μου χελιδονάκι
    Ο Θεός να μας φυλάει
    από μάτι που κοιτάει πονηρά
    Ο Θεός να μας σκεπάζει
    όταν η ψυχή τρομάζει την χαρά
    Πες μου, τι σε πολεμάει;
    Γέλασε ξανά
    κρυσταλλένιο μου αγγελούδι
    η άνοιξη να ‘ρθει
    να φωτίσει το τραγούδι
    Μέλισσες και πεταλούδες
    να στολίζουν τις φτερούγες που φοράς
    και τα σύννεφα ν’ ανοίξουν
    τον Θεούλη να σου δείξουν, να μιλάς
    Να σταθώ κι εγώ στο πλάι
    Με τραγούδια και ζαφείρια
    θα σου κάνω τα χατίρια
    Μην πονάς
    θα σου στείλω εγώ δελφίνια
    απ’ την Πάφο ως την Κερύνεια να γυρνάς
    όλες του νησιού τις χάρες να φοράς
    χελιδόνι, τη ζωή να τραγουδάς

    Σημείωση. Ο Αρικλι είναι συναυτουργός μαζί με 10 άλλους καταζητουμένους για την δολοφονία του ήρωα Ισαάκ. Ο Κενάν Ακίν είναι καταζητούμενος μαζί με άλλους αξιωματούχου του ΤΚ καθεστώτος για την δολοφονία του εθνομάρτυρα Σολωμού.

    Τον Ιούνιο του 2008, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Τουρκία για τις δύο δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, αλλά ως συνήθως ΠΟΤΕ κανείς δεν τιμωρήθηκε….

    OI ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…. 1996: Χασίμ Γιλμάζ (ιδιοκτήτης καφετέριας στην κατεχόμενη Κερύνεια), Μουσταφά Εργκιούν («αστυνομικός»), Πολάτ Φικρέτ Κόρελι (Τουρκοκύπριος από την Αμμόχωστο), Φικρέτ Βελί Κόρελι (ιδιοκτήτης συνεργείου ποδηλάτων), Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν (Πρόεδρος της οργάνωσης των γκρίζων λύκων στα κατεχόμενα το 1996) και Ερχάν Αρικλί (τότε πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Turk-Bir στα κατεχόμενα.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητὲ φίλε καὶ Πατριώτη Ἀντώνη, σὲ εὐχαριστοῦμε πολὺ γιὰ ἐπαινετικά σου λόγια.

      Ὅπως ἔχω γράψει ξανὰ, εἶναι ἱερὸ καθῆκον ὅλον μας νὰ τιμοῦμε τοὺς ἥρωές μας, ποὺ ἔπεσαν μὲ ἀνδρεία γιὰ τὴν Ἐλευθερία τῆς Πατρίδος καὶ τὸν Ἑλληνισμό.

      Ὅσο γιὰ τὸ πολὺ ὄμορφο τραγούδι ποὺ μᾶς πρόσθεσες, τὸ πρόσθεσα καὶ ἐγὼ στὸ ἄρθρο κατὰ λάθος, διότι δὲν εἶχα ἐλέγξει προηγουμένως γιὰ σχόλια καὶ ὅτι τὸ εἶχες στείλει καὶ ἐσύ.

      Σὲ εὐχαριστοῦμε ἐπίσης γιὰ τὶς πληροφορίες ποὺ μᾶς ἔδωσες σχετικὰ μὲ τοὺς καταζητούμενους τῶν δολοφονημένων Κυπρίων ἐθνομαρτύρων.

      Καλὴ δύναμη καὶ συνέχεια στὸν ἀγῶνα!

      Διαγραφή