Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Τρία ευρωπαϊκά χρυσά μετάλλια για τους αθλητές μας

 

Χρυσό μετάλλιο στο βάδην η Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό στίβου! 
 
Ιστορία έγραψε η Αγγελική Ντρισμπιώτη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ βάδην, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.
 
Ειδικότερα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με καταγωγή από την Καρδίτσα, έγραψε τη δική της ιστορία καθώς για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υπήρξε κούρσα στα 35 χλμ, τερματίζοντας στην πρώτη θέση με χρόνο 2:47:00.  
 
Μετά την 4η θέση πριν από 25 ημέρες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, η Ντρισμπιώτη πήγε στη Βαυαρία με μοναδικό στόχο να βαδίσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.  
 
Το πέτυχε σε 2 ώρες και 47 λεπτά χαρίζοντας στον ελληνικό στίβο το 12ο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας του στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.  
 


Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2022: Χρυσό μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου με τεράστιο άλμα και ρεκόρ αγώνων! 
 
Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβασε την ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί για ακόμη μία φορά!  
 
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή φορά πρωταθλητής Ευρώπης με άλμα στα 8,52 μέτρα που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων, αλλά και καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.  
 
Η κλάση του Τεντόγλου φάνηκε από νωρίς, με εξαίρεση το πρώτο του άλμα που ήταν άκυρο, τα υπόλοιπα τρία άλματα που επιχείρησε ήταν πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό (8,23 – 8,31 – 8,52).  
 
Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική ομάδα στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μόναχο, μετά από εκείνο της εκπληκτικής Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην.  
 
 
 
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Χρυσό μετάλλιο ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο
 
Ο Απόστολος Χρήστου είναι ο τρίτος Ελληνας κολυμβητής που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης. Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ο αθλητής του Ολυμπιακού νίκησε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ιταλό Τόμας Τσέκον, και με 24.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ. 
 
Ο Απόστολος Χρήστου αυτή τη φορά έβγαλε τον αληθινό εαυτό του στον τελικό και πέτυχε αυτό που δεν κατάφερνε καιρό, όπως εξήγησε και ο ίδιος.  
 
«Είναι ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια. Το 2016 ήταν ο πρώτος ημιτελικός σε Ευρωπαϊκό ανδρών και τώρα ήρθε το χρυσό. Ήταν τρομερή ατμόσφαιρα πριν μπούμε και ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Τον ευχαριστήθηκα. Όλα έγιναν μόνα τους. Ήταν παρόμοιος αγώνας με το χθεσινό στα ημιτελικά. Πήγαινα για πανελλήνιο ρεκόρ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Περίμενα πολλά χρόνια για να ακούσω τον Εθνικό Ύμνο,» δήλωσε.  
 
Εν συνεχεία αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον προπονητή του, Παναγιώτη Βελέντζα, λέγοντας: «Είναι το καλύτερο δώρο για όλα αυτά τα χρόνια που είναι δίπλα μου. Έχω στήριξη από μία ομάδα ανθρώπων και σε όλους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όσα έχουν πετύχει». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου