Τρίτη 23 Μαΐου 2023

παπα - Ηλίας Υφαντής: τσοπάνηδες ή λύκοι;

Η επόμενη Κυριακή είναι αφιερωμένη στους Πατέρες της Εκκλησίας. 

Κι όταν λεμε Πατέρες της Εκκλησίας εννοούμε όλους εκείνους, που στάθηκαν στο πλευρό της Εκκλησίας του Χριστού και του λαού. Αυτούς, που αντιμετώπισαν, με το λόγο τους τις συγγραφές τους και τα έργα τους, τους διαφόρους προβατόσχημους ή απροκάλυπτους λύκους οι οποίοι ποικιλοτρόπως απείλησαν το ποίμνιό τους. 

Γιατί παράλληλα με τους διωγμούς απ’ τους ρωμαίους αυτοκράτορες αλλά και μετά τους διωγμούς η Εκκλησία διέτρεξε μεγάλο κίνδυνο απ’ τις αιρέσεις. Που προέκυψαν απ’ το γεγονός ότι η χριστιανική διδασκαλία, ερχόταν ν’ αντιμετωπίσει μια βαβυλωνία πίστεων και φιλοσοφικών διδασκαλιών, αλλά και κοινωνικών ακόμη προβλημάτων: Όπως η αδικία, η καταπίεση και η αδιαφορία για τους πάσχοντες και φτωχούς. 

Και, για να ρθούμε στο εδώ και στο τώρα: Ας θυμηθούμε πώς συμπεριφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της δεσποτοκρατίας από το 2009 και εντεύθεν; Στάθηκαν στο πλευρό του λαού ήτων λύκων, που ποικιλοτρόπως κατασπαράζουν το λαό; Δεν είδαμε στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο του ΓΑΠ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να κάθεται στα δεξιά του. Παίζοντας έτσι το ρόλο του ανήθικου ηθικού στηρίγματος για τα δολοφονικά μνημόνια, που οδήγησαν πολλούς ανθρώπους του λαού στη φτώχεια και μερικές χιλιάδες στην αυτοχειρία! 

Και δεν τον ακούσαμε στην τριετή εναντίον κλήρου και λαού επίθεση της Νέας Τάξης τεράτων να λέει το διαβόητο εκείνο: «Από δω ο τάφος κι από κει εμβόλια»! Όταν ο ίδιος πέρασε «αβρόχοις ποσί» την περιπέτεια του κορονοϊού με τα μονοκλωνικά. Ενώ ο λαός πέθαιναν σαν τις μύγες, εντός ή εκτός των νοσοκομείων. Και, όταν τα δολοφονικά εμβόλια θερίζουν ασταμάτητα. Χωρίς να γνωρίζουμε ποιες διαχρονικές επιβαρύνσεις θα προκύψουν σε βάρος του λαού απ’ τη χρήση των δολοφονικών εμβολίων… 

Ή μήπως δεν ακούσαμε τόσους άλλους δεσποτάδες να λένε άρρητα ρήματα, προκειμένου να διαφημίσουν τα εμβόλια ως δώρα Θεού και να προπηλακίζουν ποικιλοτρόπως όσους δεν έχτεργαν ν’ αυτοκτονήσουν, κάνοντας τα εμβόλια! Και να τιμωρούν ιερείς, επειδή δεν έστερργαν ν’ αυτοτονήσουν κάνοντας τα εμβόλια. Και δεν «εποίησαν την νύσσαν», όταν οι άφρονες και άθεοι εθνοπατέρες έκλεισαν τις εκκλησιές και άλλαξαν την ώρα της Ανάστασης. Σέρνοντας στα δικαστήρια τους κληρικούς, που έμειναν πιστοί στα ιερατικά τους καθήκοντα! 

Και μπαίνει το ερώτημα για τους δεσποτικούς και πολιτικούς πατέρες: Γνώριζαν ή αγνοούσαν ότι η υπόθεση του κορονοϊού είναι ένα άθλιο φιάσκο. Ότι ο κορονοϊός είναι δημιούργημα των εργαστηρίων. Προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο λαός και να θησαυρίσουν οι έμποροι του υγειονομικού θανάτου αφενός και αφετέρου να ελαττωθεί δραστικά ο ανθρώπινος πληθυσμός; 

Η απάντηση είναι ότι όφειλαν να γνωρίζουν. Όπως γνώριζαν και τόσοι άλλοι, που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν. Και δεν ευσταθεί η δικαιολογία ότι πείστηκαν απ’ τους ειδικούς. Ποιους ειδικούς; Τους αργυρώνητους Μέγκελε! Που φρόντισαν να εξασφαλίσουν το «ακαταδίωκτο»! διότι γνώριζαν ότι ο λαός δολοφονείται απ’ τον κορονοϊό και τα εμβόλια. Και φοβήθηκαν μήπως, όταν αποκαλυφθεί η τερατώδης απάτη, έχουν ποινικές συνέπειες. 

Και ας υπογραμμίσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα αυτά τα «ακαταδίωκτα» κρύβουν στο βάθος βρωμιές και δυσωδίες. Και όσο αφορά στις τράπεζες και όσο αφορά στους πολιτικούς, που βρώμισαν το Σύνταγμα (άρθρο 86), προκειμένου να μπορούν να ληστεύουν ελεύθερα το λαό. Και βέβαια όσο αφορά τους γιατρούς Μέγκελε. 

Και ασφαλώς οι εθνομηδενιστές «εθνοπατέρες» ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Ήξεραν, δηλσδή ότι δολοφονούν το λαό. Κι όμως προχωρούσαν ακάθεκτοι στο δολοφονικό τους έργο. Και ταυτόχρονα ήταν αμείλικτοι απέναντι σ’ αυτούς, που δεν δέχονταν να προσβάλουν οι αλητήριοι την αξιοπρέπειά τους και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους και τη ζωή τους. 

Και, έχουμε συν τοις άλλοις. και τους περίεργους νεωτερισμούς κάποιων εκκλησιαστικών πατέρων: Πληροφορηθήκαμε, για παράδειγμα, ότι κατά τη λιτανεία, που έγινε κατά την πανήγυρη του πολιούχου της πόλεως του Αγρινίου Αγίου Χριστοφόρου συνέβη κάτι πρωτοφανές και περίεργο: Έλαβε μέρος στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου και μια ομάδα κοριτσιών από την Περούτζια της Ιταλίας, με πρπορευόμενη την ιταλική σημαία. 

Ομολογούμε ότι δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε το νόημα αυτής της καινοτομίας. Γιατί η ομάδα αυτή των ιταλίδων κοριτσιών ασφαλώς θα ανήκει στην παπική εκκλησία. Και δεν κατανοούμε πώς είναι συμβατή η συμμετοχή τους σε μια ορθόδοξη λιτάνευση. Γιατί ο διαχρονικά πνευματικός προϊστάμενος της Μητρόπολης Αιτ/νίας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός δεν είχε και πολύ καλή ιδέα για τον Πάπα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι Ιταλοί, ως επισκέπτες, στον τόπο μας σε κάθε άλλη περίπτωση. 

Παρακολουθήσαμε εξάλλου την τρίωρη συζήτηση μεταξύ του Μητροπολίτη και του λαού του Περιστερίου, σχετικά με την πρωτοβουλία του να συστήσει στους κληρικούς την απομάκρυνση του Σταυρού απ’ τη γνωστή θέση του στο Ιερό Βήμα. Η σχετική εισήγησή του δεν μας έπεισε για την ορθότητα των άνευ λόγου ενεργειών του. 

Και ασφαλώς πολύ περισσότερο δεν έπεισε το λαό, ο οποίος, σε αντίθεση με τους κληρικούς της Μητρόπολής, που χειροκρετούσαν το Μητροπολίτη, κυριολεκτικά κονιορτοποίησαν τους ισχυρισμούς του. Γεγονός, που αποδεικνύει πόσο επικίνδυνες πνευματικά είναι οι οποιεσδήποτε καινοτομίες στο χώρο της Εκκλησίας, με την οποία λαός ανεξαρτήτως των γνώσεών του συνδέεται εμπειρικά και βιωματικά. 

Κατόπιν όλων αυτών και πάμπολλων άλλων, που κάποιος θα μπορούσε να παραθέσει, διατυπώστε την ετυμηγορά σας, αν στο χώρο της Εκκλησίας και της Πολιτείας έχουμε να κάνουμε με τσοπάνηδες ή με λύκους!…
 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου