Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Λυκοῦργος Νάνης: Άνοιξε το στόμα του... ο "αφωνότερος ιχθύος και απραγότερος βατράχου".


Γράφει ο Λυκούργος Νάνης, ιατρός 
 
Άνοιξε το στόμα του και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο Β. Ο "αφωνότερος ιχθύος και απραγότερος βατράχου".

Μήπως για να καυτηριάσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την προβολή της διαστροφικής βρωμοταινίας; Μήπως για να αναγγείλει την λήψη πνευματικών μέτρων σε βάρος των όσων την ενέκριναν, προώθησαν προς προβολή και προέβαλαν προς μεγίστη πνευματική ζημία των παιδιών μας;

ΟΧΙ, ο κ.Ιερώνυμος αναγκάσθηκε, προφανώς , να μιλήσει με αφορμή βρωμερά ( εκ δημοσιογραφικών υπονόμων γαρ...), στοχευμένα  δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δήθεν εργαλειοποίηση της Εκκλησίας και του θρησκευτικού συναισθήματος από τη μεριά πιστών και ανιδιοτελών ανθρώπων που πολιτεύθηκαν οργανωμένοι σε κόμμα στις τελευταίες εκλογές , λαμβάνοντας ένα ουχί ευκαταφρόνητο ποσοστό ψήφων  και λίγο έλλειψε να εισέλθουν από τώρα στη Βουλή και ταυτόχρονα στοχοποιούσαν μητροπολίτες, ιερές μονές και ιεραποστολικές αδελφότητες, ηγουμένους, μοναχούς  με προφανέστατο σκοπό να πλήξουν και την Εκκλησία ως θεσμό ,όπως και το μοναχισμό και τις αδελφότητες,  διαβάλλοντάς Την ότι δήθεν  κομματίζεται αλλά και το ελπιδοφόρο αυτό κόμμα το οποίο και ορθώς ουδέποτε μονοπώλησε την ιδιότητα του πιστού χριστιανού, ούτε ποτέ αυτοπροβλήθηκε ως "χριστιανικό κόμμα".

Πολύ ορθώς ο αρχιεπίσκοπος τόνισε τα αυτονόητα, ότι δηλαδή εξ ορισμού η Εκκλησία, ως εκ της φύσεώς της δεν κομματίζεται.

Δυστυχώς, στην Κύπρο, είδαμε να συμβαίνει το εκ διαμέτρου αντίθετο , στην περίπτωση του καθαιρεθέντος υπό της Κανονικής Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, τέως αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ (Μούσκου).

Η περίπτωσή του δίχασε τον Κυπριακό λαό και παρουσίασε την Εκκλησία στα μάτια του  ως υπηρέτη των πολιτικών συμφερόντων του Μακαρίου .

Στη συνέχεια της δήλωσής του τόνισε εμφατικά τα εξής:

"Δεν θα ανεχθώ καμία χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας μας ως εργαλείο για την επιδίωξη των αλλότριων σκοπών οιωνδήποτε και της οικειοποίησής Της από τους οιουσδήποτε παραχαράκτες της πίστης μας, που, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, επιζητούν να δημιουργήσουν οπαδούς και στρατούς".

Σε ποιους, άραγε, αναφέρεται ο κ.Ιερώνυμος;

Μήπως στους μασόνους, σκανδαλοποιούς, αθέους  και θεομπαίκτες πολιτικούς που ενώ ψηφίζουν στη Βουλή διαστροφικά και αντίχριστα  νομοσχέδια σπεύδουν αγαλλομένω ποδί, αναίσθητοι και αδιάντροποι, στις πρώτες θέσεις, ώστε να είναι θεατοί απ' όλους σαν το Φαρισαίο της παραβολής, στις πανηγύρεις ναών και μονών,  στους εσπερινούς και τις Θείες Λειτουργίες, στις Δοξολογίες  ή στα γραφεία των μητροπολιτών και του αρχιεπισκόπου με τους οποίους και φωτογραφίζονται, ειδικά παραμονές εκλογών; Ή σε εκδηλώσεις μητροπόλεων και ενοριών όπου επίσης καταλαμβάνουν τις πρωτοκαθεδρίες;

Αυτό δεν είναι εργαλειοποίηση της Εκκλησίας και του θρησκευτικού συναισθήματος μακαριώτατε;

Πώς μετά ισχυρίζεσθε πομπωδώς ότι δεν πρόκειται να ανεχθείτε κάτι τέτοιο;
«Πᾶνος»

8 σχόλια:

  1. Ξύπνησε το μαμούθ... Όλα ήταν καλά και άγια, μέχρι που εμφανίσθηκε η αντιμασωνική "ΝΙΚΗ".
    Βέβαια, αυτό δεν πτοεί κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θα πει "δεν θα ανεχθώ"; Έχουμε Εκκλησία ή Φεουδαρχία; Αυτός και μόνο ο λόγος δηλώνει πως είναι δεσπότης πρώτα και πάνω απ'όλα... Δηλαδή, μπορεί να μας κάνει και ντα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποκριτή αρχιεπίσκοπε,τόσα χρόνια που σε εκμεταλλεύονται αλιβάνιστοι μασόνοι πολιτικοί για να βγάλουν ψήφους και τρώγατε,πίνατε και φωτογραφιζόσασταν χωρίς καμία ντροπή,δεν είχες κανένα πρόβλημα! Τώρα σε πείραξε η Νίκη και εσένα και τους οικουμενιστές αδελφούς σου! Ώ της παραφροσύνης! Ακόμα και αν η Νίκη έχει ελαττώματα και ατέλειες,που να συγκριθεί με τους βλάσφημους,ανώμαλους και σατανιστές μασόνους;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι. Προτιμούν τα μασονικά κόμματα, βγάζουν σπυράκια με ένα κόμμα που εκφράζει έστω και με ατέλειες τους χριστιανούς!!!!. Τραγικό, αίσχος, ντροπή του. Εάν δεν θέλει να το στηρίξει είναι άλλο θέμα αλλά το να κάνει τον κλόουν τον υπηρέτη της νέας τάξης!!!!! Εεεεε παει πολλή.

      Διαγραφή
    2. Και αυτός και οι αδελφοί του. Τους μάθαμε καλά τόσα χρόνια.

      Διαγραφή
  4. «ἀπὸ δῶ τὸ ἐμβόλιο,ἀπὸ κεῖ ὀ τάφος» «οἱ Ἕλληνες εἶναι κοτσομπόληδες»αὐτὸ μᾶλλον εἶναι γνήσια ποιμαντική,καὶ ὄχι βεβαίως χυδαῖα χρησιμοποίησης τῆς ποιμαντορικῆς ράβδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΗ Η ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα είναι αλήθεια ότι δεν με έχει πείσει για την ορθοδοξοτατη στάση του ο κ. Νατσιος. Αλλά πιστεύω ότι είναι ανθρώπος απλός, χριστιανός, πατριώτης, με αρχές και αξίες, τις οποίες δεν βλέπω σε κανένα άλλο πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή