Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Ιταλία - Η καταστροφική νεροποντή και φταίχτης ο συνήθης ύποπτος: η κλιματική αλλαγή! (Βίντεο)

Στην εκπομπή "Fuori dal coro" στις 23 Μαΐου, έγινε ζωντανή μετάδοση από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες στην Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία.

Μετά από ασυνήθιστες ποσότητες βροχής, πολλές περιοχές της Ρομάνια κατέληξαν κάτω από το νερό. Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 15, ενώ δεκάδες χιλιάδες έχουν ξεσπιτωθεί.

Οι πιο οξείες φάσεις της έκτακτης ανάγκης, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη τελειώσει. Εκατοντάδες κατολισθήσεις είναι ενεργές στην περιοχή και αρκετά χωριά έχουν απομονωθεί. Επιπλέον, υπάρχουν κέντρα που εξακολουθούν να είναι πλήρως πλημμυρισμένα. Οι ζημιές, όπως δήλωσε και η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα λόγια του Πάριντε Αντολίνι

Ο Πάριντε Αντολίνι, πρόεδρος του Συνδέσμου Γεωλόγων της Εμίλια Ρομάνια, δήλωσε: "Στις αρχές του μήνα είχαμε έντονες βροχοπτώσεις, αλλά το νερό δεν είχε υπερβεί τα αναχώματα, αλλά τα είχε σπάσει. Και αυτό αφορούσε κυρίως τη συντήρηση και όχι τις καιρικές συνθήκες. Στη συνέχεια ήρθαν πιο έντονες βροχοπτώσεις, περίπου 250 χιλιοστά. Ένα διαφορετικό φαινόμενο, μπροστά στο οποίο ακόμη και τα καλά συντηρημένα αναχώματα δεν αντέχουν", λέει.

Ο Μάριο Τζορντάνο έδειξε με το δάχτυλο κάποιους εμπειρογνώμονες και διανοούμενους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Ρομπέρτο Σαβιάνο:

"Ακούσαμε από τον Ρομπέρτο Σαβιάνο: "Φταίει η εθνική κυβέρνηση που αρνείται την κλιματική αλλαγή".

Ο Κρίστιαν Ράιμο, ένας άλλος συντάκτης: "Φταίει η περιοχή της Εμίλια Ρομάνια που έχει αυξήσει την εντατική κτηνοτροφία" η οποία προκαλεί την κλιματική αλλαγή, αλλά και οι παραγωγικές δραστηριότητες και ο τουρισμός, ναι, γιατί οι παραγωγικές δραστηριότητες είναι η αιτία της κλιματικής αλλαγής που προκάλεσε την τραγωδία, λέει ο γεωλόγος, Μάριο Τότσι. Εξάλλου, όπως λέει ο μετεωρολόγος Λούκα Μερκάλι, είμαστε όλοι ένοχοι".

Τέλος, ο δημοσιογράφος τόνισε: "Ενοχή, φόβος και τρόμος... δεν σας θυμίζει τίποτα αυτό; Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα 
 

Πηγές:

  • "L'alluvione ha portato via tutto, ora chi ci ripaga?"

https://mediasetinfinity.mediaset.it/video/fuoridalcoro20222023/lalluvione-ha-portato-via-tutto-ora-chi-ci-ripaga_F312336201020C05

  • Fuori dal coro 23 maggio, l’emergenza in Emilia Romagna

https://www.maridacaterini.it/talk-shows/394074-fuori-dal-coro-23-maggio-ospiti-temi-alluvione-emilia-romagna.html

  • Maltempo Emilia-Romagna, le parole dure di Mario Giordano a Fuori dal Coro

https://www.notizie.it/fuori-dal-coro-mario-giordano-sull-alluvione-in-emilia-romagna-abbiamo-sentito-parole-da-sciacalli/?refresh_ce


 
 
Πηγή κειμένου:https://nioland.substack.com/
 
 «Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου