Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Ἅγιος Παΐσιος: Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να την φυλάξουν


Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να την φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα την χαρίσει σε εμάς. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε ορθόδοξοι ’

Υπάρχει η μαγιά και αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα. Γι αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει’.

Πρώτα θα γίνει ένας μεγάλος πόλεμος. Πολύ μεγάλος! Θα χυθεί πολύ αίμα. Θα πάρουμε και την Πόλη. Θα χυθεί, όμως, πολύ αίμα! Όπως λέει και η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τριών χρονών δαμάλι θα κολυμπάει στο αίμα. Αυτός ο πόλεμος θα είναι πολύ μεγάλος˙ θα είναι γενικός πόλεμος. Τέτοιος πόλεμος δε θα έχει ξαναγίνει…. Θα βγάλη απόφαση η Κυβέρνηση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήση στρατὸ μόνο στα σύνορα. Και, θα είναι μεγάλη ευλογία ποὺ δεν θα πάρη μέρος… όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε… Πολύς κόσμος θα σκοτωθή, πολλά εκατομμύρια. Τότε, επειδή ο κόσμος στην Ελλάδα θα φοβηθή πολύ, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς τον Θεό, και, απʼ τον φόβο τους, θα μετανοήσουν. Γι’ αυτό, λέει, επειδή θα υπάρξη μετάνοια, δεν θα πάθουμε κακό οι Ελληνες. Ο Θεός θα λυπηθή την Ελλάδα..

Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο . «Όταν η Τουρκία νομίσει πως απέκτησε δύναμη στην περιοχή, θα «ξυθεί» στην γκλίτσα του τσοπάνη». Τότε θα γίνει κάτι, και, με μία ευκαιρία που θα δοθεί, θα μας πάρουν ξαφνικά και γρήγορα δύο νησιά. Τότε οι Ρώσοι θα βρουν την αφορμή τάχα να βοηθήσουν, αν και στην πραγματικότητα θα κινηθούν για δικό τους συμφέρον. Ωστόσο, θα χτυπήσουν πράγματι την Τουρκία. Θα εμπλακούν μάλιστα και επτά δυτικά κράτη και θα χυθεί πολύ αίμα. Στα ανοιχτά της Μυτιλήνης θα μαζευτεί τεράστιος στόλος. Η Ελλάδα, όμως, δεν θα συμμετάσχει σ’ αυτόν τον πόλεμο. Η Τουρκία θα χάσει το ένα τρίτο του πληθυσμού της, το άλλο θα πάει πέρα από την Άγκυρα και το τελευταίο τρίτο θα βαπτισθούν Χριστιανοί. Κι έτσι θα πάρουμε την Πόλη.».

Κοιτάχτε να δήτε. Εμείς, τώρα, δεν μπορούμε να τα βάλλουμε με την Τουρκία. Αλλά, θα γίνη ένας ευρωπαϊκός πόλεμος εναντίον της Ρωσίας. Και, τότε, η Ρωσία θα χτυπήση την Τουρκία. Θα την κάνη, σε λίγο καιρό, σκόνη.

” Την Πόλη θα μας την δώσουν οι Ρώσοι. Θα την πάρουν σε πόλεμο που θα κάνουν με την Τουρκία και θα την δώσουν σε μας … «Γέροντα τι θα γίνει μετά από αυτό ; Οι Τούρκοι τι Θα γίνουν ;» Αυτοί θα καταστραφούν. Πραγματικά θα σβήσουν από τον χάρτη , διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μια αχανής έρημος, στην οποία, για να συναντήσει κανείς άνθρωπο, θα πρέπει να περπατάει εφτά ώρες!’  

(Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1)

«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟ ΠΡΩΪ 29 ΜΑΪΟΥ 1453, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ULUBATLI HASAN ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ (Ή ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ) ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤ. ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΥ, ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ. Ο ULUBATLI HASAN ΕΧΩΣΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΙΣΜΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΓΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΔΙΑΡΚΩΣ, ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΡΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΒΕΛΗ, ΤΟΥ ΕΡΙΧΝΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ (Ο ΠΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ)! ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΑΝ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΑΝ ΜΑΤΑΙΗ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ, Ο ΜΩΑΜΕΘ Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙ.
    ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.

    ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ!

    ΠΗΓΗ: NATIONAL GEOGRAFIC

    ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΙ ΟΙ ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή