Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Ευρωβουλευτής: «Έτσι σας παραπλανούν τώρα να τρώτε έντομα»!!! Μετά θα τα επιβάλλουν;;; ΒΙΝΤΕΟ

Ο Robert “Rob” Roos είναι Ολλανδός πολιτικός και σημερινός βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ). Είναι μέλος του πολιτικού κόμματος JA21!

Μεταξύ άλλων αναφέρει για την εντομοφαγία, η οποία τείνει να καθιερωθεί στο ευρωπαϊκό μενού και, κατά πολλούς, αργότερα να επιβληθεί ως τροφή!

Η τροφή δεν θα περιλαμβάνει ολόκληρα έντομα αλλά άλευρα από εκείνα και τα περιττώματά τους.

Όπως αναφέρει:

«Εντομοφαγία; Άσε δε θέλω.

Φυσιολογικά, ο καθένας πρέπει να γνωρίζει τι θέλει να φάει. Αλλά πρέπει να ‘ναι ξεκάθαρο τι περιέχεται στα τρόφιμά σας!

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2020, υπάρχουν 4 διαφορετικά είδη εντόμων που επιτρέπονται ως συστατικά των τροφίμων.

Αλλά αν δείτε στην συσκευασία ότι περιέχει ”Tenebrio molitor”, τότε πιθανότατα δε γνωρίζετε ότι πρόκειται για έναν κίτρινο αλευροσκώληκα…

Αν δείτε να γράφει ”Locusta migratoria”, δε νομίζω να γνωρίζετε ότι

αυτό εννοεί τις λεγόμενες ευρωπαϊκές μεταναστευτικές ακρίδες…

Κι ο όρος ”Acheta domesticus” δεν θα σας θυμίσει αμέσως τον οικιακό γρύλο… Αυτό πρέπει να αλλάξει!!!! Εννοείται πως δεν είμαι υποστηρικτής της εντομοφαγίας. Υπάρχουν αρκετές άλλες πηγές πρωτεΐνης που καταναλώναμε εδώ και αιώνες. Απέχουμε πάρα πολύ απ’ το να ‘ναι αυτό αναγκαίο.

Επιπλέον, ίσως να υπάρχουν ορισμένα άτομα που να ‘ναι αλλεργικά στα έντομα ή που δε μπορούν να φάνε έντομα λόγω της πίστης τους.

Πίστευα πως ήταν καλό όταν αυτά τα προϊόντα δεν επιτρέπονταν στην αγορά.

Αλλά τώρα που αυτό έχει συμβεί έτσι κι αλλιώς, πρέπει να ‘ναι ξεκάθαρο για τον καθένα αν περιλαμβάνονται έντομα μεταξύ των συστατικών.

Συνεπώς, θέλω οι συσκευασίες των τροφίμων με έντομα από τώρα και στο εξής, να περιέχουν τον συνηθισμένο όρο αντί για τα λατινικά ονόματα, επειδή κανείς δεν τα γνωρίζει εκείνα. Και για να καταστεί ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι υπάρχουν έντομα, επιπρόσθετα, θέλω να υπάρχει ένα εικονίδιο πάνω στη συσκευασία με ένα ορατό έντομο.

Έτσι, ο κόσμος θα προειδοποιείται και κανείς, ενάντια στη θέλησή του, δεν θα χρειαστεί να φάει έντομα κατά λάθος (σ.σ. Στο μέλλον ωστόσο ίσως επιβληθούν τα εγκεκριμένα άλευρα από έντομα)».

το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.com/
«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

  1. ΝΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!
    Νά βάλουν ἀντιπροσώπους σέ ὅλα τα ἐκλογικά, ὁπότε μετράει τίς ψήφους καί τό κόμμα ὄχι μόνο ἡ Singular Logic

    ΑπάντησηΔιαγραφή