Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Δήλωση (κατάπτυστη) Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου για τις εκλογές της 21ης Μαΐου


(σ.σ. Μίλησε καὶ ὁ «φωτισμένος» ἱεράρχης. Ἄς πάρουμε ἀπὸ τὴν «σοφία» του)
 
Οι 19ες εκλογές της Μεταπολίτευσης στη Χώρα μας ανέδειξαν και τεκμηρίωσαν ένα φαινόμενο και μια πρακτική που προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία.

Εννοώ την εργαλειοποίηση της θρησκευτικής ταυτότητος των πολιτών από κέντρα και εξουσίες που έχουν ως στόχο, αφ’ ενός μεν την χειραγώγηση των πολιτών στις εκλογές και αφ’ ετέρου, τον έλεγχο βασικών πυλώνων του πολιτικού μας συστήματος.

Η συγκεκριμένη επικίνδυνη πρακτική η οποία, σε μια πολιτική διαδικασία, προτάσσει το θρησκευτικό συναίσθημα έναντι της πολιτικά ιδεολογικής οικειότητος, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανατροφής φονταμενταλιστών και φανατικών ή υπάκουων πολιτικών στελεχών.

Τα επικίνδυνα αυτά άτομα, στη συνέχεια, στρεβλώνουν και υπονομεύουν τους Κανόνες και τις Αξίες του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Χαρακτηριστικές ανησυχητικές περιπτώσεις, που εμφανίσθηκαν στην προ ημερών εκλογική διαδικασία, είναι οι διεργασίες και τα αποτελέσματα στους κόλπους της μειονότητος στο Νομό Ροδόπης, καθώς και η προκλητική παρέμβαση μοναστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στην υποστήριξη Κομμάτων.

Ο αντιδημοκρατικός αυταρχισμός, ο ψηφοθηρικός κυνισμός και η εργαλειοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος, ως μέσα για την κατάκτηση αλλότριων στόχων, αποτελούν τεράστιες απειλές για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία των προσώπων.

Ειδικότερα για την Θράκη, οι προκλητικές και φαύλες διεργασίες εντός της μουσουλμανικής μειονότητος, αποδεικνύουν περίτρανα ότι το περίφημο «Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης», εξόκειλλε τελικά, σε άλλοθι απενοχοποίησης των Κομμάτων από τις ευθύνες που έχουν απέναντι στην περιοχή. Και όχι φυσικά, αυτό που θα έπρεπε να είναι: ένα υλοποιήσιμο σχέδιο για την πολυδιάστατη ανάπτυξη της Θράκης υπέρ όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της.

† Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

«Πᾶνος»

5 σχόλια:

 1. ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΓΡΑΦΕΤΕ; ΔΗΛΑΔΗ Ο ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μήπως δὲν κατάλαβες ὅτι τὸν εἰρωνεύομαι ἤ κάνεις ἐσὺ εἰρωνεία;

   Διαγραφή
 2. Η συλλογιστική του συγκεκριμένου μητροπολίτη είναι εκφραστική της νεοταξίτικης "ιδεολογίας".
  Υπονομεύει κατά τρόπο άθλιο την είσοδο μικρών κομμάτων και σχηματισμών στη Βουλή , των οποίων οι ηγεσίες, τα μέλη και η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους "μυρίζουν λιβάνι" , κατά το δη λεγόμενο και δίδουν καθ ημέραν επώδυνες ομολογιακές μάχες για το Χριστό και την Ελλάδα.
  Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον δυνάμει των θείων και ιερών κανόνων καθαιρετέο , ένεκα των άκρως βλασφήμων περί του αγίου Ευαγγελίου ληρημάτων του, συγκεκριμένο μητροπολίτη;
  https://orthodoxostypos.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BA%E1%BF%B6%CF%82-%E1%BC%80%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-%E1%BC%90%CF%80%CE%B9%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%82/
  Ιδού η άκρως βλάσφημη περί Ευαγγελίου δήλωση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως.
  Και η διοίκηση της Εκκλησίας δεν εδέησε να ασχοληθεί με την πρωτοφανή αυτή ασέβεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟ (ΤΟΥ ΘΕΟΥ; ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ)
  ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΟΙ ΟΡΔΕΣ, ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΑΣ ΝΥΦΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΟΥΔΕΝ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ταλαίπωρος ! κρῖμα τὸ ὄνομα-ἀγίων πρωτίστως μὰ καὶ τοῦ παπποῦ,τοῦ ἀδελφοῦ, καὶ τριῶν ξαδέλφων μου ! (τὸ κόμμα ΝΙΚΗ ἐννοεῖ προφανῶς-καὶ μόνο ποὺ ἐκτὸς τῶν ἄλλων,τὸ πολεμᾶ καὶ αὐτὸς εἰδικά, ἀρκεῖ...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή