Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

«Το παράθυρο Overton και η χειραγώγηση των μαζών» : Τραπεζικός, Σερέτης Γρηγόρης


«Είναι μια θεωρία που περιγράφει πως μπορει να αλλάξει η κοινή γνώμη έτσι ώστε να γίνουν αποδεκτές ιδέες και πρακτικες που κάποτε θεωρούνταν τρελές, απαγορευμένες και ακραίες.
 
Σύμφωνα με τη θεωρία,  ζουμε σε ένα δωμάτιο και ειμαστε γεμάτοι ταμπού. Όταν διαχωρίσουμε το ταμπού από το αποτέλεσμα, μπορούμε να ανοίξουμε το παράθυρο και να δουμε αυτό που θέλουν να δουμε οι εξουσιαστές».
 
Με αυτά τα λόγια εξήγησε ο τραπεζικός τη θεωρία του μοντέλου Overton στην εκπομπή «Κόντρα στο σύστημα» με το Γρηγόρη Σερέτη.
 
Σύμφωνα με τη συγκεκριμενη θεωρία, θέματα όπως η αιμομιξία, η παιδεραστία, η ομοφυλοφυλία, ο καννιβαλισμός, ζητήματα που η ελληνική κοινωνια δε τα δέχεται, θα  μπορουσε να τα αποδεχτεί, με τη χρήση του «Παραθυρου Overton».
 
«Χρησιμοποιήθηκε για τον κορονοιό, τώρα μας περνάνε την ομοφυλοφιλία μέσω προηγμένων τεχνικών ψυχολογίας, που αλλοιώνουν την κοινή γνώμη και την αντίληψη των πραγμάτων, οι οποίες δεν γίνονται αντιληπτές από την κοινωνία και τις περνούν κομμάτι-κομμάτι. Το μοντέλο Overton, χωρίζεται σε έξι στάδια και το χρησιμοποιουν όλες οι κυβερνήσεις στον κόσμο για να νομιμοποιούν πολιτικες όπως για παραδειγμα, η μη τιμωρία των παιδεραστών, η αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ και η υιοθέτηση του κανιβαλισμού».
 
Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση αναλυτικά στο ηχητικό:

 
 
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου