Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Αυγουστίνος Καντιώτης: Οι Χριστιανοί στους έσχατους καιρούς……

 

Δεν σας θεωρώ ακροατάς, αλλά συναγωνιστάς…
 
Έχετε κάποιο ενδιαφέρον θρησκευτικό, που είναι σπάνιο πράγμα σήμερα και αισθάνεσθε ένα πόνο για τα εκκλησιαστικά πράγματα. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να σας ανακοινώσω τα εξής αναγκαία.
 
Ως στρατιώται Χριστού, ως πιστά τέκνα της Εκκλησίας, δεν πρέπει να αδιαφορούμε για τα εκκλησιαστικά θέματα, αλλά να δείχνουμε ζωηρόν ενδιαφέρον για την Εκκλησίαν του Χριστού.
 
Πρέπει οι Χριστιανοί να είναι αγωνισταί. Και όταν λέμε να είναι αγωνισταί, δεν εννοούμε να πάρουν ρόπαλα, τουφέκια, καραμπίνες, όπλα. Όχι. Μακριά αυτά από μας. Χρειαζόμεθα όπλα πνευματικά. Και πνευματικά μας όπλα είναι ο λόγος του Θεού, είναι η διαμαρτυρία μας, είναι οι φωνές μας, το «αίσχος», όλο αυτό το κλίμα το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε που είναι το φραγγέλιο του Ιησού Χριστού, το οποίο θα πρέπει να υψώσουμε διαμαρτυρόμενοι για την άθλια κατάσταση της κοινωνίας.
 
Στα μαρτυρολόγια μένουμε κατάπληκτοι βλέποντας την ανδρεία των Χριστιανών. Εμφανίζονταν μπροστά στους αυτοκράτορας και τους τυράννους και φωνάζανε, Αίσχος, ντροπή σας, απάνθρωποι και σκληροί!… Διαμαρτύροντο για την σκληρότητα των. Τους πιάνανε και αυτούς και τους βασανίζανε. Τέτοιοι ζωντανοί Χριστιανοί ήταν εκείνοι. Έχουν σύστημα οι άθεοι να γκρεμίσουν την Εκκλησία του Χριστού. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε τα ιερά και τα όσια. 
 
Να μην αναπαυώμεθα στο « έχει ο Θεός» και στο «πύλαι άδου ού κατισχύσουσιν αυτής». Ασφαλώς δεν θα σβήσει η Εκκλησία αλλά μπορεί να σβήσει από την Ελλάδα όπως έσβησε και από την Μικρά Ασία. Που είναι η Εκκλησία της Μικρά Ασίας; Που είναι οι πενήντα μητροπόλεις της; Που είναι οι ναοί της; Που είναι τα μοναστήρια της; Που είναι τα προσκυνήματα της; Που είναι τα λείψανα της; που…; που…;
 
Αν έχετε διάθεση να αγωνιστήτε, υπάρχει ελπίς να νικήσωμε αν δεν έχετε διάθεση, θα μας σαρώσει το κύμα της απιστίας της αθεΐας και όλων των αιρέσεων.
 
Εγώ σήμερα – αύριο φεύγω, γέρος άνθρωπος είμαι. Αλλά σας προειδοποιώ και σας λέγω, θα δείτε πολλά δεινά στην πατρίδα μας, φοβερότερα από ότι είδαμε εμείς. 
 
Αλλά ότι και αν συμβεί και τα άστρα να πέσουν και τα ποτάμια να στερέψουν και τα πάντα να καταστραφούν, ένα θα μείνει, Ιησούς ο Ναζωραίος, όν παίδες υμνείτε είς πάντας τους αιώνας αμήν.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ
Πηγή
Πηγή:https://agathan.wordpress.com/ 
«Πᾶνος»

3 σχόλια:

  1. ΜΕ ΕΛΑΒΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΑ ΣΟΦΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ/

    SOS: ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ OXI MONO ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ... ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΤΑΞΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.....
    Με την επαίσχυντη ανοχή των δόλιων συμμάχων μας, η άλωση του χριστιανισμού συνεχίζεται παντού.
    Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρέθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία προσπάθησε εν κρυπτώ, να ακυρώσει τα Χριστούγεννα. Αφορμή ένας οδηγός επικοινωνίας για τους θεσμούς της ΕΕ ο οποίος στο πλαίσιο της αποφυγής των διακρίσεων και της συμπεριληπτικότητας μεταξύ άλλων προέτρεπε να αποφεύγεται η χρήση της λέξης Χριστούγεννα και ότι άλλο Χριστιανικό που ... ενοχλεί αλλόθρησκους.

    Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις τελευταίας στιγμής όταν ήταν βέβαιον ότι τελικά θα εγκριθεί, από το Βατικανό, Χριστιανούς πολιτικούς και Ορθόδοξους θρησκευτικούς ηγέτες αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάγκασαν την Κομισιόν και συγκεκριμένα την Επίτροπο αρμόδια για την Ισότητα Χέλενα Ντάλι να το αποσύρει. ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ.

    21η Απριλίου. Σρι Λάνκα. Παγκόσμια θλίψη από το φρικτά τρομοκρατικά κτυπήματα φανατικών Μουσουλμάνων (ISIS και NTJ National Thowheeth Jama'ath) σε εκκλησίες Χριστιανών εν ώρα προσευχής λόγω Πάσχα. Άνω των 290 νεκρών και 500 τραυματιών.....

    Οι σημερινοί διωγμοί των Χριστιανών σε όλες τις Μουσουλμανικές χώρες αλλά και την "Χρισιτνική Ευρώπη", τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τους προ αιώνων καταδιώξεις και γενοκτονίες των πιστών Χριστιανών.

    Ενδεικτικά και ολίγα θα αναφερθούν, διότι είναι αδύνατο να καταγραφούν. Η διαπρεπής συγγραφέας και πολιτικός Αnna Eshoo γράφει... "Ο Χριστιανισμός είναι υπό υπαρξιακή απειλή."

    Τουρκία, εξαφανίσθηκαν όλες οι Χριστιανικές μειονότητες, Κύπρος, άνω των 550 εκκλησιών συλημένες 5000 άμαχοι Χριστιανοί δολοφονημένοι, Αίγυπτος εκατοντάδες σφαγιασθέντες Χριστιανοί Κόπτες, 42 εκκλησίες τα τελευταία λίγα χρόνια καταστράφηκαν από φανατικούς Μουσουλμάνους,Λιβύη, Πακιστάν, Ιράκ, Νιγηρία, Νεπάλ κ.ά.π Ισλαμικές χώρες τα ίδια απεχθή θρησκευτικά εγκλήματα.... κ.ά.π.

    Στη Μ. Ανατολή πριν λίγες δεκαετίες οι Χριστιανικές μειονότητες αριθμούσαν περί το 15% του συνολικού πληθυσμού. Σήμερα είναι κάτω του 4%.

    Το ISIS όταν ήταν κραταιό στις περιοχές ευθύνης του εξαφάνισε όλους τους Χριστιανούς. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που ανάμεσα στους Μουσουλμάνους πρόσφυγες ούτε δείγμα Χριστιανού δεν βρίσκουμε. Εξάλλου αυτοί οι ίδιοι Μουσουλμάνοι, που αποζητούν φιλοξενία από τα Χριστιανικά κράτη (Αγάπα τον πλησίον σου), θεωρούσαν ανεπιθύμητους τους έστω ολίγους διασωθέντες Χριστιανούς..... Πάντως εδώ προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα το οποίο είναι βέβαιο ότι έχει αυτονοήτη απάντηση. Εάν οι Χριστιανοί αναγκασθούν στο μέλλον να μεταναστεύσουν προς Μουσουλμανικές χώρες σαν πρόσφυγες ..ίσως λόγω λιμού, καταστροφών κλπ... Ποιά θα είναι η αντιμετώπιση τους;

    Τέλος το διεθνές ερευνητικό κέντρο PEW μετά από εντατικές έρευνες, εξάγει το συμπέρασμα ότι .... παντού οι Χριστιανοί είναι τώρα αντιμέτωποι με θρησκευτικές διώξεις περισσότερο από κάθε άλλη φορά, από τις αρχές της ιστορίας τους......

    (Αποπασματικές πληροφορίες: Eliza Grisworld, Michael Snyder, Nur Kino κ.ά. διαπρεπείς συγγραφείς ερευνητές).
    Α.Α. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όπως ο Μέγας σοφός Αισχύλος προφήτεψε και χάραξε σε μαρμάρινες πλάκες. για τους Βαρβάρους εγκληματίες ιερόσυλους. αθέους και όμοιους τους, που ανά τους αιώνες προσπαθούν να εξαλείψουν τον Χριστιανισμό. (ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ......ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗ ΟΙΚΤΡΑ .... ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ..).

    ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΚΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΕΟΝ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΝ ΗΡΘΑΝ, ΤΩΝ ΘΕΩΝ Τ' ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΝΑ ΞΕΓΥΜΝΩΣΟΥΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ...

    Παράφραση από άλλο απόσπασμα του Αισχύλου. Διασκευή Α. Αντωνά.

    Και οι Ιερές Τράπεζες καταστραμμένες/ και τα του Θεού ιερά και όσια , είναι εκ θεμελίων/ ανάκατα κι αναποδογυρισμένα.../ Και οι σωροί νεκρών, που δια σπάθης σφάξατε,/ ακόμη και στην τριτόσπορη γενιά,/ άφωνα θε να φανερωθούν στα μάτια των ανθρώπων.../ Εσείς, ασεβείς και αιματόβρεκτοι,/ η υπεροψία και η βαρβαρότητα σας,/ τελικά σαν ανθίσει, μόνο σε στάχυα,/ καταστροφής και μολυσμένα θε να καρπίσει,/ όπου λεύτερο χερι χωρίς δεσμά,/ με λυγμούς χαράς θε να θερίσει,/ ανεμίσει και αφανίσει....τα ματωμένα στάχυα σας....

    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.
    Καλήν εσπέραν άρχοντες,
    αν είναι ορισμός σας,
    Χριστού τη Θεία γέννηση,
    να πω στ' αρχοντικό σας.

    Χριστός γεννάται σήμερον,
    εν Βηθλεέμ τη πόλει,
    οι ουρανοί αγάλλονται,
    χαίρει η φύσις όλη.

    Merry Christmas!Happy New Year!καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος στα αγγλικά

    Shenoraavor Nor Dari yev Pari Gaghand ανατολικά αρμένικα
    «Shenoraavor Nor Dari yev Soorp Dzuhnoont» δυτικά αρμένικα

    Честито Рождество Христово (Chestito Rozhdestvo Hristovo, Καλή γέννηση του Χριστού) ή Весела Коледа (Vesela Koleda, Καλά Χριστούγεννα) ή Честита Коледа (Chestita Koleda, χαρούμενα Χριστούγεννα) στα βουλγάρικα

    С Рождеством Христовым! (S’Rozhdestvóm Khristóvym!) ή πιο απλά С Рождеством (S Rozhdestvóm!) για ανεπίσημο χαιρετισμό, ενώ ο παραδοσιακός θρησκευτικός χαιρετισμός είναι Khristós rozhdáyetsya! (Христос рождается, Χρηστός γεννιέται!) και η παραδοσιακή απάντηση είναι Slávite! (Cлавите!, Υμνείτε τον Κύριον!») -ρώσικα

    Joyeux Noël Καλά Χριστούγεννα.Χρησιμοποιείται στη Γαλλία,γαλλικό Καναδά,Βέλγιο,Λουξεμβούργο,Λουιζιάνα,Ελβετία,Λίβανο και στη γαλλόφωνη Αφρική.
    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή