Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Επιτέλους θα το παραδεχθούμε;

 

Κορονοϊός:Τεστ και εμβολιασμένοι.Τα παραπλανητικά συνθήματα.

(Κορονοϊός:Τεστ και εμβολιασμένοι) Με την έναρξη των εμβολιασμών το σύνθημα ήταν παραπλανητικό. «Κερδίζουμε την ελευθερία μας- Επιστρέφουμε στην κανονικότητα». Η εντύπωση που έδινε ένα τέτοιο σύνθημα ήταν ότι ο εμβολιασμός θα οδηγούσε και πάλι στην παλιά καθημερινότητα. Είδαμε μάλιστα διαφημίσεις όπου μετά τον εμβολιασμό κάποιος πετούσε τη μάσκα και αγκάλιαζε τους συγγενείς του.

Και δεν αποτελούσε σχήμα λόγου. Το μήνυμα περνούσε συνειδητά και οδηγούσε σε ψευδαισθήσεις. Είχα τολμήσει τότε να γράψω ότι ο εμβολιασμός θα έπρεπε να συνοδευτεί  από τα ίδια μέτρα ασφαλείας που λαμβάναμε μέχρι τότε και που συμβολικά εκφράζονταν με τη μάσκα. Δε σας κρύβω ότι δέχθηκα επιθέσεις. Πολλοί σχολίασαν ότι δεν ήξερα τι έλεγα.

Κορονοϊός:Τεστ και εμβολιασμένοι. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.     

Η ψευδαίσθηση αυτή οδήγησε στα περίφημα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Αυτά παρουσιάστηκαν ως διαβατήρια για την ελευθερία. Με αυτά θα μπορούσαν να σταματήσουν τα τεστ. Οι κάτοχοι μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθερα, να συναντιούνται σε κλειστούς χώρους, σε μαζικές εκδηλώσεις, σε γήπεδα, συναυλίες, κινηματογράφους, νυκτερινά κέντρα, μπαρ.

Αδίκως προειδοποιούσαμε ότι αυτό είναι επικίνδυνο γιατί οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν και νοσούν και πεθαίνουν. Τέτοιες προειδοποιήσεις θεωρούνταν προκατειλημμένες και αστήρικτες. Κάποιοι με κατηγορήσαν για αντιπολιτευτική διάθεση.

Κορονοϊός:Τεστ και εμβολιασμένοι. Τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Στην πράξη η κοινωνία διαιρέθηκε. Υπάρχουν αυτοί που είναι εμβολιασμένοι και μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς τεστ και οι μη εμβολιασμένοι που θα πρέπει να κάνουν συνεχή τεστ με δική τους οικονομική επιβάρυνση. Τα προνόμια στους εμβολιασμένους δόθηκαν ως κίνητρο και επιβράβευση ενώ των μη εμβολιασμένων η ζωή έγινε δύσκολη κατά τη δήλωση του Πρωθυπουργού.

Κορονοϊός:Τεστ και εμβολιασμένοι. Ο τιμωρητικός χαρακτήρας των υπεχρεωτικών τεστ μόνο για  ανεμβολίαστους.

Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερο λάθος που φτάνει στα όρια του εγκλήματος. Είχαμε τονίσει πριν από ένα χρόνο τη σημασία των τεστ για τον έλεγχο της πανδημίας. Είχαμε επίσης τονίσει τον τιμωρητικό χαρακτήρα του υποχρεωτικού τεστ μόνο σε ανεμβολίαστους. Ακόμη είχαμε  επιμείνει στους κινδύνους που η ελεύθερη κυκλοφορία των εμβολιασμένων κρύβει.

Όμως η επιτροπή των «ειδικών» αλλά και οι υπεύθυνοι φαίνεται ότι κινούνταν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Η πανδημία ονομάστηκε «πανδημία των ανεμβολίαστων»  και τα εμπορικά μαγαζιά, οι χώροι εστίασης, οι αθλητικοί χώροι, τα θεάματα πλημμύρισαν από κόσμο. Μάλιστα πολλοί από τους χώρους αυτούς είχαν την απαράδεκτη πινακίδα «covid-free – στο χώρο αυτό υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι».  Και βέβαια ο ιός κυκλοφορούσε ελεύθερα και μεταδιδόταν στους περίφημους αυτούς covid-free μεταξύ και ευπαθών ομάδων.

Τα επικίνδυνα μηνύματα για τους εμβολιασμένους.

Μία πολύ σοβαρή ασθενής μου με πήρε για να μου ανακοινώσει ότι ο σύζυγός της άνω των 80 ετών αποφάσισε να εμβολιαστεί για να μπορεί να πηγαίνει στο καφενείο. Της εξήγησα ότι μπορεί να εμβολιαστεί για υγειονομικούς λόγους, όμως πρέπει να συνεχίσει να αποφεύγει τους κλειστούς χώρους και τον συγχρωτισμό. Η εύλογη απάντηση σε αυτό ήταν ότι αυτό το επικροτεί και το επιτρέπει το κράτος. Επομένως το μήνυμα που περνά είναι επικίνδυνο.

            Για να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνο είναι το μήνυμα ότι με τον εμβολιασμό μπορούμε να είμαστε ήσυχοι, θα σας μεταφέρω ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε την τελευταία εβδομάδα. Μια ασθενής μου πλήρως εμβολιασμένη νόσησε από κορονοϊό. Παρουσίασε πυρετό, βήχα και έντονη δύσπνοια. Με πήρε και μου ζήτησε να περάσω από το σπίτι της να την δω. Και στο τέλος μου είπε για να προλάβει οποιαδήποτε αντίρρησή μου. «Μην φοβάστε γιατρέ γιατί είμαι εμβολιασμένη».

Κορονοϊός:Τεστ και εμβολιασμένοι.Αφήσαμε ελεύθερους τους  εμβολιασμένους να μεταδίδουν.

Σε μία χώρα με δεκάδες θύματα ημερησίως, με σχεδόν 20.000 νεκρούς, με ένα από τα χειρότερα συστήματα υγείας, με αποκαρδιωτικά ποσοστά κρουσμάτων η ελεύθερη κυκλοφορία των εμβολιασμένων χωρίς τεστ ισοδυναμεί με υγειονομική βόμβα. Σαφώς και θα εμπιστευόμουν για συνδαιτημόνα ένα μη εμβολιασμένο με τεστ σε σχέση με  ένα εμβολιασμένο χωρίς τεστ. Γι’ αυτό ξέρω ότι  τουλάχιστον ένα ιδιωτικό νοσοκομείο επέβαλε στους εργαζόμενους υγειονομικούς του που είναι όλοι υποχρεωτικά εμβολιασμένοι ένα rapid τεστ την εβδομάδα.

            Αφού λοιπόν στοχοποιήσαμε τους ανεμβολίαστους και αφήσαμε ελεύθερους τους εμβολιασμένους να μεταδίδουν, με ένα λαϊκισμό που ταιριάζει στους πολιτικούς αλλά εκθέτει ανεπανόρθωτα τους ιατρούς, ήρθε η ώρα της αλήθειας. Υποχρεωτικά rapid test σε εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους και PCR τεστ σε όσους μπαίνουν στη χώρα εμβολιασμένους και μη. Κι όμως τελικά ο λαϊκισμός επικράτησε. Ας μη χαλάσουμε το χαλαρό αφήγημα. Ας υποβιβάσουμε τον κίνδυνο και ας παίξουμε το παιχνίδι των ΜΜΕ. Τα rapid τεστ υποβιβάστηκαν σε self τεστ. Και πάλι η ατομική ευθύνη. Που την κατάλληλη στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εξήγηση της αποτυχίας

Η πανδημία εξελίχθηκε σε πανδημία εμβολιασμένων.

Θα έπρεπε να είχε από την αρχή ξεκαθαριστεί ότι ο εμβολιασμός είναι προσωπική υπόθεση και προστατεύει μόνο τον εμβολιασμένο. Δεν οδηγεί σε ξεγνοιασιά, ούτε επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία γιατί διασπείρει σε ανυποψίαστους αθώους. Το είχαμε πει. Δυστυχώς η πανδημία εξελίχθηκε σε πανδημία εμβολιασμένων. Τα χιλιάδες θύματα θα ήταν πιθανώς λιγότερα αν είχαμε το θάρρος να μιλήσουμε ανοιχτά στους εμβολιασμένους και να τους συγκρατήσουμε. Έστω και αργά –υπό την πίεση των γεγονότων-  πρέπει να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Εδώ που φτάσαμε δε χωρά άλλος λαϊκισμός. Ίσως έτσι προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται.

«Πᾶνος» 

2 σχόλια:

  1. Ο Θεός τους αφήνει στην εξουσία, για να φανεί το πραγματικό πρόσωπό τους, μήπως ο κόσμος μετανοήσει.
    Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα είναι ένα ψέμα
    μια ανάσα μια πνοή
    σαν λουλούδι κάποιο χέρι
    θα μας κόψει μιαν αυγή

    Περαστικα στους μπολιδες Χρονια πολλα καλα Χριστουγεννα σε ολους !και προσοχη στους απατεωνες της Νεας Ταξης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή