Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Υπό το φως κεριών , ένας μοναχός μου διηγήθηκε πρόσφατα μια ιστορία για τον γέροντα Ευθύμιο.


Υπό το φως κεριών , ένας μοναχός μου διηγήθηκε πρόσφατα μια ιστορία για τον γέροντα Ευθύμιο. Πριν μερικά χρόνια  ο μοναχός είχε την ιδιότητα του φύλακα στον Πανάγιο τάφο στα Ιεροσόλυμα. 
 
Όταν επισκέφθηκε  τον γέροντα Ευθύμιο ,στο Άγιο Όρος ,του είπε: « όταν θα γυρίσεις στα Ιεροσόλυμα θα γίνει κάτι , όχι κακό μη φοβηθείς , ένα μικρό μάθημα για σένα «FOR YOU»του είπε !!!». 
 
Καθώς βρισκόταν στον Πανάγιο τάφο ο μοναχός έλαβε ένα τηλεφώνημα απο τον αδερφό του , στο οποίο του είπε οτι χρησιμοποίησε τα τελευταία 600€ που είχε στο λογαριασμό του για να πληρώσει το εκκαθαριστικό της εφορίας. 
 
Ο μοναχός του είπε οτι δεν πειράζει γιατί θα πληρωνόταν σε λίγες μέρες και πάλι. Έπειτα όμως άρχισε να παραπονιέται στο Χριστό λέγοντας: 
 
«εγώ που είμαι εδώ και σε προσέχω δεν έχω ούτε τα ελάχιστα για να περάσω το μήνα» Ντρέπομαι που το λέω αναφώνησε και ξέσπασε σε λυγμούς.
 
Τότε βρέθηκε στο προσκύνημα ένας Ρώσος με την οικογένεια του και αφού συνομίλησαν του έβαλε στην τσέπη ένα φακελάκι λέγοντας του FOR YOU ( για σένα). 
 
Οταν γύρισε στο δωμάτιο του ο μοναχός και έβγαλε το ράσο του , έπεσε αυτό το μικρό φακελάκι. 
 
«Για να δούμε τι είναι αυτο το FOR YOU». Ανοίγοντας το , αντίκρυσε ένα χαρτάκι με 6 ονόματα για μνημόνευση και 600€. 
 
Τα μάτια του δάκρυσαν όταν συνειδητοποίησε πως σ ένα λεπτό έλαβε ακριβώς όσα χρήματα είχε δώσει!!
 
Στο μυαλό του ήρθε αμέσως ο γέροντας Ευθύμιος που του είχε πει πως θα ζούσε ένα μάθημα για εκείνον!

«Πᾶνος»

2 σχόλια: