Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Νέα τροπή στο Βέλγιο: τα δικαστήρια αναστέλλουν το Health Pass και επιβάλλουν πρόστιμο 5.000€ στην κυβέρνηση της Βαλλονίας

 

γράφει ο Cheikh Dieng

(Σχόλιο Καταχανά: Σε κάποιες χώρες, εξακολουθούν να υπάρχουν δικαστές. Στην Ελλάδα… μας τελείωσαν προ πολλού…)

 

Στις 30 Νοεμβρίου, το δικαστήριο της Ναμούρ, πρωτεύουσας της περιφέρειας της Βαλλονίας στο Βέλγιο, κήρυξε παράνομο το εισιτήριο Covid Safe Ticket, γνωστό ως Health Pass. Το δικαστήριο απαίτησε από την περιφέρεια να αναστείλει αυτό το υγειονομικό μέτρο επί ποινή προστίμου 5.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης.

Μια μεγάλη πληροφορία που αγνοήθηκε πλήρως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά δεν ξέφυγε από το ραντάρ των μέσων ενημέρωσης μας, το Lecourrier-du-soir.com. Και ευτυχώς. Οι πληροφορίες προέρχονται από το Βέλγιο, όπου το εισιτήριο Covid Safe Ticket (CST), (γνωστό και ως Sanitary Pass), κηρύχθηκε παράνομο από τα δικαστήρια της Ναμούρ, πρωτεύουσας της περιφέρειας της Βαλλονίας.

Σύμφωνα με το βελγικό μέσο ενημέρωσης L’Echo.be, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Ναμούρ έκρινε ότι το ασφαλές εισιτήριο Covid είναι παράνομο, επειδή παραβιάζει τα δικαιώματα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η είδηση δόθηκε από τη βελγική ένωση «Notre Bon Droit» (που ασχολείται πολύ με την καταπολέμηση των παραβιάσεων των δικαιωμάτων), η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η περιφέρεια της Βαλλονίας «καταδικάστηκε να θέσει τέλος σε αυτή την προφανή παρανομία εντός 7 ημερών, με ποινή προστίμου 5.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης».

Το μέσο ενημέρωσης L’Echo.be εξηγεί: «Στην απόφασή του, το δικαστήριο σημειώνει ειδικότερα την «προφανή αντίφαση» του διατάγματος της Βαλλονίας της 21ης Οκτωβρίου σχετικά με τη χρήση του ΚΣΤ και τη χρήση μάσκας με το υπερεθνικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προφανή παραβίαση της αρχής της νομιμότητας. Σημειώνει επίσης ότι οι διάφοροι αυτοί κανόνες φαίνεται να αντιβαίνουν στην αρχή της αναλογικότητας των μέτρων που περιορίζουν την ελευθερία σε σχέση με τους επιδιωκόμενους σκοπούς.

Τα πράγματα είναι πιθανό να γίνουν πιο περίπλοκα για την περιφέρεια της Βαλλονίας, η οποία άσκησε έφεση κατά της ετυμηγορίας επειδή, κατά τη στιγμή της καταδίκης της, δεν είχε εκπρόσωπο στο δικηγορικό σώμα. Αυτή είναι τουλάχιστον η αποκάλυψη που έκανε ένα άλλο βελγικό μέσο ενημέρωσης, το RTBF.Be. «Όταν το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Ναμούρ εξέτασε την υπόθεση στις 16 Νοεμβρίου, οι ενάγοντες, οι δικηγόροι της ASLB, η οποία αντιτίθεται στη CST, ήταν μόνοι τους στο εδώλιο. Η περιφέρεια της Βαλλονίας δεν εκπροσωπήθηκε», αποκάλυψε η πηγή, επικαλούμενη την εφημερίδα Le Soir.

Μια απουσία που θα κοστίσει ακριβά στην περιοχή. «Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, την ημέρα που το δικαστήριο εξέδωσε την καταδικαστική απόφαση για την περιφέρεια της Βαλλονίας, η τελευταία προσπάθησε να αντιδράσει. Ζήτησε την επανάληψη της διαδικασίας. Αλλά το αίτημα αυτό απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε απαράδεκτο από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, επειδή η Περιφέρεια δεν είχε εμφανιστεί στην πρώτη ακροαματική διαδικασία», δήλωσε η πηγή.

Η εξέγερση των δικαστηρίων φαίνεται να συνεχίζεται σε αυτή τη χώρα. Στις 2 Δεκεμβρίου, το μέσο ενημέρωσης RTBF.BE αποκάλυψε επίσης την ύπαρξη μιας επιστολής των εισαγγελέων που απαγορεύει στην αστυνομία να ελέγχει τα εισιτήρια ασφαλείας Covid (Sanitary Pass) των πολιτών της χώρας.

«Η αστυνομία δεν επιτρέπεται να σαρώσει ένα Ticket Covid Safe σε ένα εστιατόριο ή αλλού για να ελέγξει την εγκυρότητά του. Σε επιστολή που απευθύνεται στην αστυνομία και τον εισαγγελέα, οι εισαγγελείς διευκρινίζουν ότι το βασιλικό διάταγμα για τα μέτρα corona της 14ης Ιουλίου περιλαμβάνει έναν κατάλογο των προσώπων που είναι μόνο εξουσιοδοτημένα να διενεργούν αυτούς τους ελέγχους και η αστυνομία δεν συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών», αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. Προσθέτει: «αυτή η «σάρωση» του ΚΤΕ επιτρέπεται στην πραγματικότητα μόνο για τους φορείς του τομέα της εστίασης και των πολιτιστικών χώρων, καθώς και για τους υπαλλήλους δημόσιας υγείας, στην προκειμένη περίπτωση τους επιθεωρητές».

 Μόλις ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου καταχειροκροτήθηκε πέρα από τα σύνορα του Βελγίου.
 

 

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: Lecourrier-du-soir.com

Το πρωτότυπο μας εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Πᾶνος»

2 σχόλια:

  1. Θέλουν με το ζόρι να μας κάνουν "μετανθρώπους", υβρίδια ανθρώπου - μηχανής. Το μέλλον μας προδιαγράφεται εφιαλτικό.
    Χθες στην ΕΡΤ-3 είχαν εκπομπή για το πόσο καταπληκτική θα είναι η 4η βιομηχανική επανάσταση, το σατανικό great-reset που με το ζόρι μας επιβάλλουν, οι μεγάλοι "φιλάνθρωποι" του πλανήτη!
    Σε ένα συνέδριο μας έλεγαν για τα καταπληκτικά "έξυπνα" φάρμακα με το μικροτσίπ που θα ανιχνεύει στο στομάχι μας, αν όντως πήραμε το χάπι μας (για να γνωρίζουν δήθεν οι γιατροί, ουσιαστικά οι ασφαλιστικές εταιρίες και το κράτος). Μας έλεγαν επίσης για τον ηλεκτρονικό φάκελλο υγείας, ένα "facebook" της υγείας, στο οποίο θα μπορούν να ανεβάζουν δεδομένα ασθενείς, γιατροί, φαρμακοποιοί, φυσικοθεραπευτές κλπ από την στιγμή της γέννησής μας ως το θάνατό μας. Για την πλήρη κατάργηση των εγγράφων και την καθιέρωση μόνο των ηλεκτρονικών αρχείων. Μας έλεγαν πως το νοσοκομείο του μέλλοντος δεν θα έχει τείχους, θα ξεκινά από το δωμάτιο του σπιτιού μας, όπου θα πρέπει να έχουμε δωμάτιο - νοσηλευτήριο, πλήρως ψηφιοποιημένο, όπου τα διάφορα gadgets θα ενημερώνουν τον ιατρικό μας φάκελο με καταγραφές καρδιογραφήματος, πίεσης, θερμοκρασίας, σακχάρου και ποιος ξέρει τι άλλο... Τελικώς, ο μη "ψηφιοποιημένος" ασθενής, θα είναι μια "μαύρη τρύπα" για το σύστημα υγείας που προωθούν. Και λένε μάλιστα πως αυτό είναι ωραίο, ανθρώπινο, οικολογικό κλπ. Όχι το ότι τα υπάρχοντα νοσοκομεία είναι ωραία, αλλά αυτό που έρχεται είναι εφιαλτικό. Και φυσικά, ούτε λόγος για Θεό, θαύμα, πίστη... Τέλος, για την πλειάδα γενετικών φαρμάκων που ετοιμάζονται.

    Ποιός θα τα ελέγχει όλα αυτά και με ποιόν σκοπό; Λένε για δήθεν συγκατάθεση του ασθενούς, όμως πόσες φορές όλα αυτά χρησιμοποιούνται από τον οποιοδήποτε;

    Τελικώς θα είμαστε απλώς ένας αριθμός σε κάποιο ηλεκτρονικό αρχείο στην Ινδία ή οπουδήποτε. Αν δεν είμαστε συμμορφωμένοι, θα μπαίνουμε σε μια μαύρη λίστα, και άντε να βγεις από εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή