Τρίτη 10 Μαΐου 2022

ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ: Συνέντευξη στο Ιταλικό RETE4|Φυσικό Αέριο και Ρούβλια|9η Μαΐου|Ζελένσκι και Νεοναζί

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, το βράδυ της Κυριακής 1 Μαΐου παραχώρησε συνέντευξη στη Zona Bianca στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4:

Η ημερομηνία της 9ης Μαΐου:

"Η Ρωσία δεν στοχεύει να επισπεύσει την ολοκλήρωση της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία μέχρι τις 9 Μαΐου, την Ημέρα της Νίκης κατά του ναζισμού. Ο στρατός μας δεν θα προσαρμόσει τεχνητά τις ενέργειές του σε οποιαδήποτε ημερομηνία. Ο ρυθμός της επιχείρησης στην Ουκρανία εξαρτάται, πρωτίστως, από την ανάγκη ελαχιστοποίησης των κινδύνων για τον άμαχο πληθυσμό και το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό".

Ο ρόλος των μισθοφόρων Wagner:

Η μισθοφορική ομάδα Wagner, “είναι ιδιωτική και δεν έχει καμία σχέση με το ρωσικό κράτος. Υπάρχουν πολλοί δυτικοί στρατιωτικοί εκπρόσωποι και μισθοφόροι που πολεμούν στην Ουκρανία".
(Στα τέλη Μαρτίου, ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ιταλία, Sergey Razov, μήνυσε την εφημερίδα La Stampa για ένα άρθρο του Domenico Quirico που δημοσιεύθηκε στις 22 Μαρτίου, ένα ιστορικό φιλοσοφικό εξώδικο για την τυραννοκτονία με τίτλο "Αν η δολοφονία του τυράννου είναι η μόνη διέξοδος").

Μόσχα και Ιταλία:

Η Ιταλία "βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών κατά της Ρωσίας. Για εμάς ήταν μια έκπληξη. Είχαμε συνηθίσει στην ιδέα ότι η Ιταλία, χάρη στην ιστορία της, ήξερε να ξεχωρίζει το άσπρο από το μαύρο. Υπήρχαν Ιταλοί πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης που υπερέβησαν τους καλούς διπλωματικούς και δημοσιογραφικούς κανόνες, η πρεσβεία διαβίβασε το υλικό και κινήθηκε η διαδικασία για παραβίαση του νόμου από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Αλλά έχω πολύ καλές σχέσεις με τον ιταλικό λαό, αυτό δεν αμφισβητείται".

Η σφαγή της Μπούτσα

"Η αλήθεια είναι μόνο μία: στις 30 Μαρτίου, ο στρατός βγήκε από την Μπούτσα, ο δήμαρχος κήρυξε τη νίκη και η πόλη είχε επιστρέψει στην κανονική ζωή. Μετά από τρεις ημέρες άρχισαν να δείχνουν αυτούς τους νεκρούς. Δεν θέλω να επεκταθώ, αλλά είναι τόσο προφανές ότι πρόκειται για ψεύτικο".

Το βάρος των νεοναζί:

"Ο Ζελένσκι μπορεί να προωθήσει την ειρήνη: το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να σταματήσει να δίνει εγκληματικές εντολές στα ναζιστικά στρατεύματά του. Θέλουμε μόνο να εγγυηθούμε την ασφάλεια των Ρωσόφωνων Ουκρανών στα ανατολικά της χώρας".

Φυσικό αέριο και ρούβλια

"Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει το Κρεμλίνο, τίποτα δεν αλλάζει για τους εισαγωγείς φυσικού αερίου. Θα το θεωρήσουμε πληρωμένο μόνο μετά τη μετατροπή του νομίσματος σε ρούβλια".

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=EZEO8kCJw9s


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου