Τρίτη 10 Μαΐου 2022

ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ: Συνέντευξη στο Ιταλικό RETE4 | Τάγμα Αζόφ | “Εβραϊκή καταγωγή του Χίτλερ”

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, το βράδυ της Κυριακής 1 Μαΐου παραχώρησε συνέντευξη στη Zona Bianca στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4: μίλησε για πυρηνικό πόλεμο, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα πάντα εργαζόταν για να τον αποφύγει, κατηγόρησε τη Δύση ότι πολεμά επί του εδάφους στην Ουκρανία χωρίς να προσφέρει αποδείξεις, διατήρησε τη σκληρή γραμμή για την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια και συνέκρινε τον Ζελένσκι με τον Χίτλερ. Συνέχισε λέγοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι φορέας αντισημιτικών και ναζιστικών ιδεών, παρόλο που είναι Εβραίος: "Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, και ο Χίτλερ", είπε ο Λαβρόφ, "είχε εβραϊκή καταγωγή".

Η επίθεση στο Κίεβο

"Δεν θέλουμε να ανατρέψουμε τον Ζελένσκι. Δεν στοχεύουμε σε αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο, αυτό είναι αμερικανική ειδικότητα. Δεν του ζητάμε καν να παραδοθεί. Αυτό που του ζητάμε είναι να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να αφήσει τους πολίτες να φύγουν. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απειλές για τη Ρωσία από την Ουκρανία".

Ειρηνευτικές συνομιλίες

"Η Ρωσία δεν σταμάτησε ποτέ τις προσπάθειές της να καταλήξει σε συμφωνία για την αποφυγή ενός πυρηνικού πολέμου, ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι αυτά που παραποίησαν τα μηνύματά μας και παραποίησαν τους στόχους μας σε αυτή την επιχείρηση. Ήμασταν έτοιμοι να μιλήσουμε με τις ΗΠΑ για μια νέα συμφωνία στρατηγικής σταθερότητας, αλλά η αμερικανική πλευρά διέκοψε τις διαπραγματεύσεις".

Η θέση του Zelensky

"Ο Ζελένσκι αλλάζει συνεχώς τις θέσεις του, οι Ουκρανοί σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις. Η ουκρανική κυβέρνηση έχει γίνει εργαλείο των ναζιστών εξτρεμιστών και της αμερικανικής κυβέρνησης".

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=EZEO8kCJw9s


 
 
 «Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου