Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Μελέτη: Αυτά τα δύο απλά συμπληρώματα διατροφής προκαλούν την ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ της πρωτεΐνης spike και μπορούν να εξουδετερώσουν τις βλαβερές ιδιότητές της



 
Είναι δυνατόν να αμβλυνθούν οι βλαβερές συνέπειες των πρωτεϊνών αιχμής του "εμβολίου" για covid μέσω απλής διατροφής; Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Viruses φαίνεται να το υποδηλώνει.

Αυστραλοί ερευνητές εξέτασαν δύο κοινά συμπληρώματα διατροφής - τη βρωμελίνη και την ακετυλοκυστεΐνη (BromAc) - τα οποία είναι ικανά να ξεδιπλώνουν τις δομές που συγκρατούν τις πρωτεΐνες spike, εξουδετερώνοντάς τες αποτελεσματικά.

Ο κοροναϊός του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου, γνωστός και ως SARS-CoV-2, οριοθετείται από μια γλυκοπρωτεΐνη αιχμής και μια πρωτεΐνη φακέλου που περιέχει δισουλφιδικές γέφυρες για σταθεροποίηση. Συνδέονται με τον υποδοχέα ACE2 στα κύτταρα ξενιστών που υπάρχουν στο ρινικό βλεννογόνο, προκαλώντας μόλυνση.

Μια θεραπεία με BromAc, διαπίστωσε η ομάδα, είναι ικανή να έχει "συνεργιστική δράση κατά των γλυκοπρωτεϊνών", καθώς το διατροφικό δίδυμο διασπά τους γλυκοζιτικούς δεσμούς και τους δισουλφιδικούς δεσμούς, μειώνοντας ή ακόμη και εξαλείφοντας την ικανότητα των πρωτεϊνών ακίδας να προκαλούν λοίμωξη από κολοβακτηρίδιο.

Αυτές οι ίδιες πρωτεΐνες αιχμής, για να διευκρινίσουμε, υπάρχουν μέσα σε όλα τα λεγόμενα "εμβόλια" που είναι σήμερα διαθέσιμα στο κοινό. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η μόνη πηγή αυτών των πρωτεϊνών spike είναι οι ενέσεις και ότι στο ίδιο το covid δεν υπάρχει, αφού ο υποτιθέμενος ιός δεν έχει απομονωθεί ποτέ.

"Επιδιώξαμε να προσδιορίσουμε την επίδραση του BromAc στις πρωτεΐνες αιχμής και φακέλου και τη δυνατότητά του να μειώσει τη μολυσματικότητα στα κύτταρα του ξενιστή", αναφέρεται στο έγγραφο. "Οι ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες ακίδας και φακέλου SARS-CoV-2 διαταράχθηκαν από το BromAc. Οι δισουλφιδικοί δεσμοί των πρωτεϊνών αιχμής και φακέλου μειώθηκαν από την ακετυλοκυστεΐνη".

"Σε in vitro καλλιέργεια ολόκληρου ιού τόσο άγριου τύπου όσο και μεταλλαγμάτων spike, ο SARS-CoV-2 επέδειξε εξαρτώμενη από τη συγκέντρωση αδρανοποίηση από τη θεραπεία με BromAc, αλλά όχι από μεμονωμένους παράγοντες. Επίκεινται κλινικές δοκιμές μέσω ρινικής χορήγησης σε ασθενείς με πρώιμη λοίμωξη SARS-CoV-2".

Είναι το BromAc μια φυσική λύση για τη βλάβη της πρωτεΐνης covid jab spike;

Ενώ η θεραπεία μόνο με ακετυλοκυστεΐνη δεν παρουσίασε καμία αλλοίωση των πρωτεϊνών ακίδας, ο συνδυασμός ακετυλοκυστεΐνης και βρωμελαΐνης ή BromAc, σε 50 και 100
µ
g/20 mg/mL και 50 και 100µ g/mL, αντίστοιχα, είχε ως αποτέλεσµα σηµαντική αλλοίωση των πρωτεϊνών.

"Η επεξεργασία με ακετυλοκυστεΐνη στην πρωτεΐνη του φακέλου δεν αλλοίωσε την πρωτεΐνη, ενώ η επεξεργασία με βρωμελαΐνη σε 50 και 100µ g/mL και BromAc σε 50 και 100µ g/20 mg/mL οδήγησε επίσης σε σχεδόν πλήρη και πλήρη κατακερματισμό, αντίστοιχα", εξηγεί περαιτέρω το έγγραφο.

Με άλλα λόγια, ο συνδυασμός αυτών των δύο θρεπτικών συστατικών στα επίπεδα που απεικονίζονται στη μελέτη οδήγησε στην αποσταθεροποίηση και το ξετύλιγμα των πρωτεϊνών αιχμής του covid, κάτι που είναι καλά νέα για όλους όσοι εμβολιάστηκαν, καθώς και για όσους μπορεί να έχουν "αποβάλει" πάνω τους πρωτεΐνη αιχμής από ένα πλήρως εμβολιασμένο άτομο.

Δεδομένου ότι οι δοκιμές διεξήχθησαν in vitro, ή σε δοκιμαστικό σωλήνα, χρειάζεται περισσότερη μελέτη για να διαπιστωθεί εάν τα ίδια αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν σε πραγματικά ανθρώπινα υποκείμενα. Παρ' όλα αυτά, τα αποτελέσματα είναι "ενθαρρυντικά", λένε οι ερευνητές, υποδεικνύοντας μια φυσική λύση για τις πρωτεΐνες αιχμής covid που κατά τα άλλα ξεπερνούν τις περισσότερες άλλες πιθανές θεραπείες.

"Προς το παρόν δεν υπάρχει κατάλληλη θεραπευτική αγωγή για τον πρώιμο SARS-CoV-2 με στόχο την πρόληψη της εξέλιξης της νόσου", σημειώνουν οι συγγραφείς. "Το BromAc βρίσκεται υπό κλινική ανάπτυξη από τους συγγραφείς για τους βλεννώδεις καρκίνους λόγω της ικανότητάς του να μεταβάλλει τις πολύπλοκες δομές των γλυκοπρωτεϊνών. Εξετάστηκε η δυνατότητα του BromAc στις πρωτεΐνες αιχμής και φακέλου του SARS-CoV-2 που σταθεροποιούνται με δεσμούς disul?de και διαπιστώθηκε ότι επάγει το ξεδίπλωμα των ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών αιχμής και φακέλου μέσω της μείωσης των σταθεροποιητικών γεφυρών disul?de".

"Το BromAc έδειξε επίσης ανασταλτική επίδραση στον άγριο τύπο και στο μεταλλαγμένο SARS-CoV-2 με ακίδα, αδρανοποιώντας την ικανότητα αντιγραφής του in vitro. Ως εκ τούτου, το BromAc μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός θεραπευτικός παράγοντας για την πρώιμη λοίμωξη από τον SARS-CoV-2, παρά τις μεταλλάξεις, και να έχει ακόμη και δυνατότητες ως προφυλακτικό σε άτομα υψηλού κινδύνου λοίμωξης".
 
____________________________________
Μεταφρασμένα ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Χαιρετε, υποθέτω ότι εκ παραδρομής στον τίτλο αντί για "αποδομηση" γραφτηκε "αναδομηση" που βεβαια δεν είναι το επιθυμητό.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή