Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Ρότα για τα Δωδεκανησα βάζουν οι Τούρκοι – Ολέθρια η πολιτική κατευνασμού

 

Κατάντησαν ξέφραγο αμπέλι την Ελλάδα που επιτρέπει την καταπάτηση κάθε ίντσας ελληνικής κυριαρχίας και παρακαλάει και για διάλογο από πάνω.

Αυτά βλέπουν οι Τούρκοι και βάζουν ρότα για τα Δωδεκανησα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Εκπαίδευσης και Πολιτισμού των «Γκρίζων Λύκων», Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ να τα λέει ξεκάθαρα και ωραία σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi:

«…η πορεία ‘Αποφασιστικότητας για ανεξαρτησία’ που κάναμε στη Σμύρνη είχε σκοπό να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα που έχουμε πάνω στα νησιά (Δωδεκάνησα). 

Και εκπροσωπώντας τα 12 νησιά με 12 ομάδες, κάναμε μια πορεία εκπροσώπησης από την πλατεία Τζουμχουριέτ ως την πλατεία Γκιουντογντού όπου ρίχτηκε ο εχθρός στη θάλασσα. 

Εμείς δηλώσαμε πώς στα Δωδεκάνησα έχουμε ιστορικά δικαιώματα και αυτά τα θέλουμε. Πολλοί προδότες από μέσα, μας είπαν ‘Τι επιδιώκετε ; Να προκαλέσετε πόλεμο με την Ελλάδα ;’ 

Πριν ακόμα βγει από το λιμάνι το πλοίο μας το Oruc Reis έλεγαν ‘Τι δουλειά έχει στην Ανατολική Μεσόγειο; Θέλετε να προκαλέσετε πόλεμο με την Ελλάδα και να δημιουργήσετε οικονομική κρίση; 

Θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματα των νησιών μέχρι το τέλος».

Πηγή:https://www.olympia.gr/

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου