Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

«Επενδυτές»!!!...

 
Στην φωτο κομμωτήριο υπερπαραγωγή στην Αχαρνών, απέναντι από τον Αγιο Παντελήμονα.
 

Με το λαθρομεταναστευτικό ασχολούμαι από το 2010. Εχω ένα τεράστιο αρχείο με όλα τα έγγραφα, τις καταγγελίες, τις απαντήσεις, τις αναφορές, τις λίστες, την αρθρογραφία κτλ για το θέμα, που τότε αφορούσε την Αθήνα. Τα περισσότερα έγγραφα μας απευθύνονταν στον Δήμο, όπου ο κ. Καμίνης με τους συμβούλους του είχαν βαλθεί να καταστρέψουν την πόλη.

Μέσα στο αρχείο μου λοιπόν βρήκα ένα σωρό επιστολές και διαμαρτυρίες για τα καταστήματα αλλοδαπών που άνοιγαν τότε με την ταχύτητα του φωτός. Μιλάμε για το 1/5 των καταστημάτων που υπάρχουν σήμερα, όπου η κατάσταση είναι απελπιστική.

Εκεί βρήκα ότι ο Δήμος έδινε άδειες κουρέων-κομμωτών από Ασία και Αφρική με μία απλή βεβαίωση της πρεσβείας τους ότι ασκούσαν αυτό το επάγγελμα στη χώρα τους. Πήγαινε δηλαδή ο Μπαγκλαντεσιάνος μία βεβαίωση από την πρεσβεία του ότι ήταν κουρέας στο Μπαγκλαντές και ο Δήμος έδινε επαγγελματική άδεια, χωρίς βέβαια να υπάρχει αντίστοιχος νόμος που να το επιτρέπει.

Η δική μας νομοθεσία προβλέπει ότι ο Έλληνας πρέπει να παρακολουθήσει μακρόχρονη εκπαίδευση,να περάσει εξετάσεις, να πάρει προϋπηρεσία για να πάρει την αντίστοιχη επαγγελματική άδεια. Η δε επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό αναγνωρίζεται με αυστηρές προϋποθέσεις και αφορά την ΕΕ, όχι όλο τον πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Αχαρνών και πέριξ έχουν γαζωθεί από τέτοια αραβουργήματα αισθητικής αραβούπολης, τα οποία λειτουργουν αθέμιτα προς τις νόμιμες ελληνικές επιχειρήσεις παραβιάζοντας τα ωράρια και προσφέροντας υπηρεσίες σε εξευτελιστικές τιμές, καθώς ζουν από άλλες δραστηριότητες.

Τότε τις προεγκρίσεις τις έδινε το διαμερισματικό συμβούλιο, το οποίο έλεγχε τον φάκελο για διάφορα και έτσι είχαμε καταφέρει να εμποδίσουμε πολλούς παράνομους να ανοίξουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον νόμο, και πλέον είμαι σίγουρη ότι το έκανε για αυτούς.

Δηλώνουν πλέον ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους και ότι θα έχουν τα υπόλοιπα χαρτιά όταν γίνει έλεγχος (που δεν γίνεται ποτέ αυτεπάγγελτα). Ένας υπάλληλος απλά διεκπεραιώνει μία διαδικασία χωρίς να ελεγχει τίποτα, μην τα παίρνει κιόλας και μετά καμία υπηρεσία δεν ασχολείται.

Η δήθεν άρση των εμποδίων για αδειοδότηση οδήγησε σε λάθος "επενδύσεις" και διευκόλυνε τους απατεώνες. Οι μόνοι που πολλαπλασιάζονται με την εν λόγω νομοθεσία είναι οι παράνομοι. Ο νόμος για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι για τα σκουπίδια.

Οι αρμόδιοι γιατί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν;

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου