Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Πανηγυρτζίδικα , αναμνηστικά προϊόντα, για την επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης...

 
Στα πλαίσια του "νέου πατριωτισμού", αυτών των απάτριδων και των ασεβών, έχουν βαλθεί να εξευτελίσουν ιστορία, προγόνους και ελληνισμό. 
 
Έτσι η επιτροπή Greece 2021, το Hellas που συμβαδίζει με το ελληνικό όνομα τους χάλαγε φαίνεται, διαφημίζει διάφορα πανηγυρτζίδικα προϊόντα, αναμνηστικά των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης. 
 
Παγούρι, στυλό, τετράδιο, κασετίνα, σακίδιο με τσαρούχια, τσάντα υπολογιστή, ημερολόγιο, περικεφαλαίες, καρικατούρες των αγωνιστών και κάτι τσιτάτα τύπου "διαχρονικά ανθεκτικοί" με έμφαση στο ανθεκτικοί (resilient), το οποίο θυμίζει νεοταξική ατζέντα. 
 
Στα προϊόντα προς πώληση δεν υπάρχει πουθενά η ελληνική σημαία, εκτός κι αν εννοούν ως σημαία το ριγέ χαρτί υγείας που ξετυλίγεται.

Αναρωτιέμαι, δεν μπορούσαν να έχουν κάτι άλλο πιο σοβαρό ως επετειακό αντικείμενο; Κάποια πολυτελή ιστορική έκδοση, κάποιο βιβλίο, γκραβούρες, έργα τέχνης; Παγούρια σκέφτηκαν ως αναμνηστικό της ελληνικής επανάστασης; Είναι σοβαροί; 

Τα "συλλεκτικά" αυτά προϊόντα μας λέει η επιτροπή έχουν υψηλό συμβολισμό. 

Εγώ έναν συμβολισμό βλέπω και ας με συγχωρέσει η επιτροπή που δεν μπορώ να κατανοήσω τα υψηλά νοήματα που κρυβονται πίσω από αυτές τις αηδίες.
 
Ότι είμαστε για τα πανηγύρια.

Δεν βλέπω κάτι άλλο.
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου