Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ 10ΧΡΟΝΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΛΟΓΩ ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

 

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε μητέρα 10χρονης μαθήτριας στον Focus FM. 

Όπως ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, η Διευθύντρια δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης ζήτησε από γιατρό που παρακολουθεί το μικρό παιδί να μη δώσει στους γονείς του βεβαίωση για να απαλλαχθεί από τη χρήση της μάσκας!

Η κόρη της κ. Χριστίνας διαθέτει γνωμάτευση από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο που αναφέρει «αναπτυξιακή διαταραχή της μάθησης και τραυλισμό». 

Η ίδια, όπως εξήγησε στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, προσκόμισε βεβαίωση στη διευθύντρια του 23ου δημοτικού σχολείου στην οποία αναπτυξιολόγος ιατρός που παρακολουθεί το κοριτσάκι ανέφερε ότι συστήνεται η αποφυγή της χρήσης μάσκας.

«Μετά από λίγες μέρες η διευθύντρια μου είπε ότι δεν μπορεί να τη δεχθεί γιατί θα έπρεπε να γράφει “απαλλαγή”.  

Προσκόμισα και δεύτερη βεβαίωση που ανέφερε ότι συστήνεται η απαλλαγή από τη χρήση μάσκας. 

Το θέμα έκλεισε προσωρινά αν και η διευθύντρια ήθελε στη βεβαίωση να γράφει ότι “επιβάλλεται”», ανέφερε η κ. Χριστίνα.

Με την επαναλειτουργία των σχολείων, όπως είπε, η διευθύντρια ενημέρωσε εκείνη και τον σύζυγό της ότι το παιδί τους δεν θα γίνει δεκτό στο σχολείο γιατί πρέπει να γίνει προσκόμιση τρίτης βεβαίωσης. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Χριστίνα, τους γνωστοποίησε μάλιστα ότι και σε περίπτωση προσκόμισης και τρίτης βεβαίωσης, το παιδί θα απομονωθεί.

«Η διευθύντρια μας είπε ότι πρέπει να σεβαστούμε τους μαθητές του σχολείου οι οποίοι έχουν παρόμοια προβλήματα, ωστόσο φορούν τη μάσκα. Αυτό συμβαίνει επειδή προφανώς οι γονείς τους δεν φρόντισαν να πάρουν τις γνωματεύσεις από τους γιατρούς», σημείωσε η κ. Χριστίνα.

Σοκ προκάλεσε και η δήλωσή της όσον αφορά στις ενέργειες που προχώρησε η διευθύντρια του σχολείου! 

«Η διευθύντρια κάλεσε την ιατρό και της είπε να μη μας δώσει άλλη βεβαίωση και να συνεργαστεί μαζί της έτσι ώστε το παιδί μου να βάλει μάσκα», είπε.

«Το παιδί όσο καιρό δε φορούσε τη μάσκα το απομόνωναν, του έκαναν bullying… Το παιδί μου δεν θέλει να πάει σχολείο, του έχουν δημιουργήσει ψυχολογικό πρόβλημα», ανέφερε.

 

 
 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου