Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Επανάληψις θυγάτηρ αγνοίας.

 

Μας εστάλη στο μέϊλ
 

Επανελήφθησαν οι «διερευνητικές επαφές» της Τουρκίας με την Ελλάδα στην 61η(!) σύνοδο των αντιπροσώπων των στη Κωνσταντινούπολι, την περασμένη Δευτέρα 25 Ιαν.21 και το αποτέλεσμα ελάχιστα διέφερε από «διάλογον κωφών».

·       Οι μεν Τούρκοι αμφισβήτησαν την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδος , αξιώσαντες να τους παραδοθούν 21 Ελληνικά νησαία εδάφη  στο Αιγαίον και να φύγουν απ’ εκεί οι ΄Ελληνες , να αφοπλισθούν άλλα 6 μεγάλα Ελληνικά νησιά , γειτνιάζοντα με την  δυτική Τουρκία (και τα Δωδεκάνησα;), να συνδιαχειρισθούν το… «μεταναστευτικό» πρόβλημα (που οι ίδιοι προκαλούν με τους λαθρομετανάστες που αποστέλλον στη χώρα μας) , να σταματήσουν οι πτήσεις της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας εις όλη την ανατολική Ελλάδα (αυτό σημαίνει η αξίωση υποβολής σχεδίων πτήσης στην Σμύρνη) και να μην τολμήσει η Ελληνική κυβέρνηση και επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο και στο πολύνησο της Μεγίστης ( Καστελλόριζο) στα 12 ν.μίλια – διαφορετικά «θα’ χουμε πόλεμο».

·       Η  δε , καημένη Ελληνική αντιπροσωπεία άκουγε επί 3 ώρες τα δίκην τελεσιγράφου Τουρκικά αιτήματα , περιοριζομένη στο ζήτημα «χαράξεως θαλασσίων Οικονομικών ζωνών».

Εάν η Ελλάς είχενηττηθή σε πόλεμο με την Τουρκία , η εικών δεν θα ήταν πολύ διαφορετική , για την επίτευξη ανακωχής «στη Πόλη» . Αλλ’ η Ελλάς δεν ήττήθη σε κανένα πόλεμο κι’αντί να σηκωθή , ο Ελλην αντιπρόσωπος κ. Παύλος Αποστολίδης να φύγη από το Ντολμά Μπαξέ , συμφώνησε να συνεχισθούν οι συνομιλίες  στην Αθήνα «πριν από την σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής ‘ Ενωσης» τον Μάρτιο , για το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων στην «αλήτικη Τουρκία».

-Εντροπή.

Ορθώς σημείωσε ο κ.Α.Σαμαράς σχετικώς με συνέντευξη σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα , ότι κυρώσεις δεν επιβάλλονται κατά την διάρκεια διαπραγματεύσεων , ακόμη και εναντίον κακοβούλου συνομιλητή.

Δοθέντος ότι οι συνομιλίες με τους Τούρκους θα τραβήξουν «όσο πάει ο χαβάς τους» , οι ελάχιστες Ευρωπαϊκές κυρώσεις  ματαιώνονται εν τοις πράγμασι.

Απομένουν οι Τουρκικές απειλές και παραβιάσεις στην θάλασσα , στον αέρα και στη ξηρά (΄Εβρος) ως προς την  επανεξέταση της στάσεως του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ , για την επιθετικότητα της Τουρκίας.

-Προφανώς , οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας δουλεύουν. Αλλά αν αυτοί δεν  γνωρίζουν ότι η επανάληψις ακυρώνει την γνώση , ο Ελληνικός λαός δεν στερείται μαθήσεως. Θυμάται καλά τους σφαγείς του στην Ιωνία , τη Κύπρο και την Θράκη.

Κώστας Κόλμερ

«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. ΙΔΕΤΕ.


    Περί Ελληνικότητας του Αιγαίου - Olympiawww.olympia.gr › apopsi › peri-ellin...
    Translate this page
    19 hours ago — ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή