Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Δεν έγιναν τυχαία οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη για το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού: Όχι…

 
ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ


Οι δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, που χαρακτηρίστηκαν έντονα προβληματικές και ενδοτικές -ακόμα και από τους …ενδοτικούς-, για τον απλούστατο λόγο ότι ένας ηγέτης δεν παραδίδει τα όπλα ποτέ, δημιούργησαν έκδηλη και δικαιολογημένη ανησυχία σε όσους επιμένουν να νοιάζονται και να αγαπούν άδολα την Κύπρο.

Πολλά λόγια του Κύπριου προέδρου δεν λέγονται τυχαία. Έχει πάντα σχέδιο, εκτός των περιπτώσεων που λέει και καμιά …κουβέντα παραπάνω για να κάνει τον έξυπνο, και τότε είναι που τα διαλύει όλα…


Τι θέλει άραγε να μας πει ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος το 2004 πάλεψε με νύχια και με δόντια, για να επιβληθεί στον Κυπριακό Ελληνισμό το φιλοτουρκικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν; Όποιο μήνυμα και να ήθελε να μεταδώσει, του γύρισε μπούμερανγκ, διότι με το συμπάθειο είπε χοντράδες.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο από τη Λευκωσία, ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε τα εξής στην τηλεόραση του ΡΙΚ, σε μία εκπομπή που δεν μεταδόθηκε ακόμα!!! Άλλο πάλι ετούτο…

“Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από την στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ. Και δεν είναι μια νότα απαισιοδοξίας ή παράδοσης, το αντίθετο. Οφείλεις να γνωρίζεις τις πραγματικότητες για να επιλέγεις τα όπλα”.

Αυτά, λοιπόν, φέρεται να είπε ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα μόνα όπλα που χρησιμοποιεί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυτά που αντλεί από τον χώρο της διπλωματίας.

Φαντάζομαι ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, μόλις πληροφορήθηκε τις παραπάνω δηλώσεις, θα έσκασε από τα γέλια. Τι άλλο να κάνει ο Σουλτάνος όταν ο αντίπαλος του παραδίδεται μόνο με το φόβο.

Όπως είπαμε πολλές φορές, ουδείς λογικός άνθρωπος επιθυμεί τον πόλεμο. Μόνο τρελοί και παλαβοί. Όμως όταν έχεις απέναντί σου τον Ερντογάν, προφυλάσσεις τη χώρα σου. Πέρασαν 46 χρόνια από την εισβολή και 18 από την άνοδο του Τούρκου προέδρου στην εξουσία. Και η Κύπρος ΔΕΝ εξοπλίστηκε. Και ποιος φταίει γι’ αυτή την άνευ προηγουμένου παράλειψη αγαπητέ κ. Αναστασιάδη; Ο κυπριακός λαός;

Και για πέστε μας: Όλα αυτά τα χρήματα που μαζεύετε κάθε χρόνο “υπέρ της άμυνας” τι στο καλό τα κάνετε; Προφανώς κλείνετε άλλες τρύπες, αντί να αγοράσετε όπλα.
  • Υποθέτω ότι με τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν στο “κούρεμα” του 2013, που φορτώθηκαν στις πλάτες του κυπριακού λαού, η Κύπρος θα μπορούσε να αγοράσει και 100 αμερικανικά μαχητικά F-25!
  • Υποθέτω επίσης, ότι τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν λόγω της διαφθοράς των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, θα κάλυπταν την αγορά και αρκετών πολεμικών πλοίων.
  • Υποθέτω ακόμα ότι αν οι Κύπριοι πολιτικοί ενώσουν τα πλούτη τους και τα χαρίσουν στην Πατρίδα, το νησί θα αγοράσει και διπλάσιους S-400 απ’ ότι η Τουρκία.

Είμαι βέβαιος ότι ούτε ο κ. Αναστασιάδης διαφωνεί.

Μα ποιον νομίζετε ότι κοροιϊδεύετε κ. Πρόεδρε. Πο νομίζετε ότι ζούμε. Στον Άρη; Εσείς και οι προκάτοχοί σας αφήσατε ανοχύρωτη την Κύπρο. Και έρχεστε τώρα υπό εκβιασμό να φοβίσετε τους Κύπριους, αλλά και τους Έλληνες πολίτες. Ντροπής πράγματα.

Εκτός αν το μήνυμα έχει αποδέκτη τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας… Διότι το ακούσαμε και αυτό ως υπόθεση. Οι Κύπριοι πολιτικοί, μέσα στην ευδαιμονία τους μέχρι το 2013, όταν λόγω της διαφθοράς οδηγήθηκε το νησί στα Μνημόνια, ήθελαν να αποφασίζουν και η Ελλάδα να …συμπαρίσταται.

Φρικτή απόφαση, που πληρώνει τώρα η Κύπρος, αλλά και η Ελλάδα. Το δόγμα του “ενιαίου αμυντικού χώρου”, είχε φοβίσει για πρώτη φορά την Τουρκία. Να μην το ξεχνάμε…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το σκίτσο του Κυριάκου Παναγιώτου Γκούμα, που δημοσιεύουμε, τα λέει όλα σε πέντε γραμμές. Χρειάζεται να το μελετήσετε αγαπητοί αναγνώστες. Περιγράφει την τραγωδία του Κυπριακού Ελληνισμού στα χέρια μίας διεφθαρμένης κάστας που τον κυβερνά…

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas JournaL
πηγή

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου