Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΠΑΙΔΙΑ ΛIΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ…ΕΛΛΑΔΑ 2020.


Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΕΡΟΝΤΕΣ, ΑΣΤΕΓΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ. ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΡΩΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ…ΤΟΥ 2020…

ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ …ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ!


ΟΛΟΙ! Ξεχάσαμε ΑΥΤΟΥΣ τους αδελφούς δεινοπαθούντες ΕΛΛΗΝΕΣ και ασχολούμαστε με τους εποίκους ισλαμιστές, που συρρέουν κατά χιλιάδες στην ΕΛΛΑΔΑ. Που θα φιλοξενηθούν, τι επίδομα αεργίας θα πάρουν, που θα τους εγκαταστήσουμε πιο άνετα, τι μενού επιλογής τους θα προσφέρουμε;

Η Ελλάδα έδειξε το ανθρώπινό της πρόσωπο στους πραγματικούς πρόσφυγες…. Δεν έχει άλλα περιθώρια φιλοξενίας ξένων….

Και καιρός είναι ΕΛΛΗΝΕΣ να ασχοληθούμε με αυτά τα παιδιά «μας» που πεινάνε, υποσιτίζονται, λιμοκτονούν, λιποθυμούν από πείνα…..

«Μεγάλη φτώχεια πλάκωσε παιδί μου», όπως συμβολικά έγραψε και λάλησε ο Γ. Ρίτσος….. ( Απόσπασμα)

-Γιάννης Ρίτσος, [Μεγάλη φτώχεια]

Μεγάλη φτώχεια πλάκωσε, παιδί μου,/ και το ψωμί το τρώμε με το δράμι.Πέθανε η κόρη εψές του μπάρμπα Τίμου- δεκάξι χρονών, σαν το κρύο νερό-Η φτώχεια τους ανθρώπους έχει αγριέψει./ Προχτές τη Δημαρχία είχαν κυκλώσειμάνες, παιδιά, που η πείνα τα ‘χει ρέψει,/ κι άλλος ψωμί ζητούσε, άλλος δουλειά,Τα μάτια τους παράξενα σπιθίζαν,/ κ’ είχαν σφιχτά τα χείλη. Ακολουθούσακαι γω μαζί, και την καρδιά μου αγγίζαν/ τα λόγια τους σα γνώριμη λαλιά,και πόθησα, δεν ξέρω πώς, να κλειούσα/ όλους μ’ ίδια στοργή στην αγκαλιά.Λες κ’ ήτανε παιδιά μου σαν και σένα/ και γω ήμουνα γι αυτούς καλή μητέρα,κ’ είχα τα μάτια, γιε μου δακρυσμένα/ σαν από λύπη, σαν από χαρά…..

(Γιάννης Ρίτσος, Ποιήματα, τ. 1ος)

Κάθε παιδί φέρνει το μήνυμα ότι ο Θεός δεν έχει αποθαρρυνθεί ακόμα από τον άνθρωπο.





ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ…. ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΙ…ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΩΕΣ ΑΥΤΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ….

Ξεχάσαμε αυτούς τους χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ ανέργους, απόρους, αστέγους, αυτούς τους αδελφούς, που στέγη έχουν τον ουρανό Χειμώνα, Καλοκαίρικαι στρώμα το κρύο τσιμέντο ή το παγκάκι ….. και σαν σκέπασμα έχουν …εφημερίδες ..Και φαγητό μαζεύουν από τους κάδους των σκουπιδιών ή ζουν με αυτά, που τους προσφέρουν οι ολίγοι φιλεύσπλαχνοι περαστικοί ή οι φιλόπονοι εστιάτορες….

ΓΗΡΑΣ ΚΑΙ ΠΕΝΙΑ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΔΥΣΘΕΡΑΠΕΥΤΑ…ΑΜΕΣ ΠΟΚ΄ΗΜΕΣ ΑΛΚΙΜΟΙ ΝΕΑΝΙΑΙ…

Κάντε μια βόλτα στα σοκάκια των πόλεών μας, θα ραγίσει η ψυχή σας και ίσως δακρύσετε με τον πόνο αυτών των ανθρώπων….. Κάντε ένα ρεπορτάζ εσείς Ελληνικά κανάλια, που κόπτεσθε για τους ξένους πρόσφυγες, αλλά σπανίως ασχολείσθε με τούς άπορους ΕΛΛΗΝΕΣ, που ΑΥΤΟΙ τελικά έχουν καταντήσει και μετουσιωθεί ρακένδυτοι, εξαθλιωμένοι πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο….

Πηγαίνετε σε φτωχόσπιτα και φτωχογειτονιές…. Κοιτάξτε κατάματα αυτές τις οικογένειες, που τρώνε ψωμί και ελιά μια φορά την ημέρα και αν….Κοιτάξτε κατάματα αυτά τα σκελετωμένα από ασιτία παιδιά. Κοιτάξτε κατάματα αυτούς τους φτωχούς άπορους και άνεργους γονείς, που πύρρεια δάκρυα χύνουν σε μια γωνιά του φτωχικού τους σπιτιού, για την κατάντια τους…. Πηγαίνετε σε χαμόσπιτα, που ζουν εγκαταλελειμμένοι γέροντες, κατάκοιτοι, ανήμποροι …λιμοκτονούντες…κ.ά.

Και ΕΣΕΙΣ, διαπρεπείς αρθρογράφοι, Ρ/Τ μέσα, ιστοσελίδες, εφημερίδες, περιοδικά, που με τα φιλάνθρωπα άρθρα, ρεπορτάζ και εικόνες της καθημερινότητας των αστέγων και απόρων κάποτε αφυπνίζατε τα ανθρώπινα συναισθήματα των ΕΛΛΗΝΩΝ, προς τους αδελφούς ταλαίπωρους, άπορους και άστεγους…Εσείς που αφυπνίζατε φιλόπονους συνανθρώπους μας, για να δώσουν τον οβολό τους ή όποια άλλη βοήθεια στους φτωχούς και έρημους συμπατριώτες μας... Γιατί σήμερα τους λησμονάτε;

Εκκλησία και Φιλανθρωπικές Οργανώσεις, Εθελοντές και Εθελόντριες φιλόπτωχοι, Δήμοι και Κοινότητες αγωνίζονται σήμερα με τα λιγοστά μέσα και χρήματα, που διαθέτουν, να σώσουν από την εξαθλίωση και την πείνα τους χιλιάδες άπορους αδελφούς ΕΛΛΗΝΕΣ….

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ!

Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, γυμνός και περιεβάλετέ με, ησθένησα και επεσκέψασθέ με, εν φυλακή ήμην και ήλθατε πρός με.

κατά Ματθαίον (κε’ 35-37)

Που είναι αυτά τα συνταρακτικά, συγκινητικά φιλανθρωπικά άρθρα, που είναι αυτά τα ρεπορτάζ,για τους ανθρώπους μας, τους αδελφούς, τα παιδιά μας της εξαθλίωσης και της πείνας….;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ…ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ…

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟΝ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΦΤΩΧΑ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ, ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΝΕΡΟ……

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ….ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ…… ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2020….. ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ……..

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΡΩΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ……. ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ…. ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ…ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ…. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ …ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΟΙΡΑ….


ΑΡΑ ΟΥΝ ΩΣ ΚΑΙΡΟΝ ΕΧΟΜΕΝ, ΕΡΓΑΖΩΜΕΘΑ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑΣ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΑΣ…

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΦΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ…ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ …..





ΣΚΕΠΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΣΤΡΩΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ.


Δεν έχουν, ούτε από τον ήλιο,
ούτε από το φεγγάρι μοίρα
και η τύχη τους η κακομοίρα.

Αθώα παιδιά σκελετωμένα,
μέρες και νύχτες πεινασμένα,
ψυχή τε και σώματι πληγωμένα.

Γονείς να κλαίνε σε μια γωνιά,
έξω και μέσα υπάρχει παγωνιά,
στο σπίτι υπάρχει μαύρη καταχνιά….
Α.Α.

Ίδε google:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΙ…ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ… ΡΕΥΜΑ…
Αυτή είναι η εικόνα της κοινωνίας μας σήμερα.
Κ.ά.π. 
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΩΜΕ HOT SPOTS ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΑΜΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΧΩΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ!ΤΑ ΕΜΒΡΥΑ=Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή