Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Σκοπιανή πρόκληση: Κατέθεσαν ενστάσεις για το ελληνικό σήμα των Μακεδονικών προϊόντων!


Με νομικίστικα και … αδύναμα κόλπα προσπαθούν εταιρείες των Σκοπίων να ακυρώσουν την προσπάθεια του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ, που έχει πετύχει αρχικά να κατοχυρώσει το συλλογικό σήμα «M. MACEDONIA THE GREAT» για τα μακεδονικά προϊόντα, στο Γραφείο Διανοητικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκεται στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Η προθεσμία για να κατατεθεί οποιουδήποτε τύπου ένσταση λήγει αύριο, 25 Ιουνίου και μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο αντιδράσεις, τις οποίες χαρακτηρίζουν «αδύναμες» νομικοί κύκλοι του ΣΕΒΕ. Πιθανολογείται, μάλιστα, η μία από τις δύο ενστάσεις ότι δεν θα εξεταστεί καν σε επόμενο στάδιο.

Για το θέμα των δύο προσφυγών συνεργάστηκαν πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας, ο οποίος υπήρξε από την αρχή νομικός συμπαραστάτης του ΣΕΒΕ στην προσπάθεια της κατοχύρωσης. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αφενός εκτιμήθηκε ως εξαιρετικά χαμηλός ο νομικός κίνδυνος από τις δύο παρεμβάσεις, αφετέρου υπογραμμίστηκε η σημασία του timing στο οποίο κινήθηκε η ελληνική πλευρά, αμέσως μετά την ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, οι επιχειρήσεις των Σκοπίων αποκτούν «πονοκέφαλο» και ενοχλούνται με το σήμα «M. MACEDONIA THE GREAT», κάτι που δείχνει την αναγκαιότητα της ύπαρξής του!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω αντίδραση από πλευράς των σκοπιανών επιχειρήσεων χτυπά «καμπανάκι» να υπάρχει νομική ετοιμότητα μελλοντικά, στην περίπτωση που προσπαθήσουν να ακυρώσουν το μακεδονικό σήμα, αφού αυτό καταχωριστεί οριστικά.

«δημοκρατία»

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου