Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΜΗΠΩΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ;



Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου



Έχοντας άριστη πληροφόρηση από Αμερική, προανήγγειλα αρκετό διάστημα πριν την έλευσή του Τζέφρι Πάιατ στην Αθήνα, ότι σύντομα στην Ελλάδα έρχεται να αναλάβει καθήκοντα πρέσβη των ΗΠΑ αμερικανικό γεράκι της αμερικανικής διπλωματίας από μπαρουτοκαπνισμένη περιοχή της Ευρώπης!  

Και ω του θαύματος, τον Μάιο του 2016 ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (του βαθέως κράτους των ΗΠΑ) αποφάσισε να τον στείλει στην Ελλάδα! Έχοντας διπλωματική προϋπηρεσία στην Ονδούρα την Ινδία, το Πακιστάν! 


Πριν δε έλθει στην Ελλάδα, διατέλεσε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, σε μια πολύ παράξενη και περίεργη εποχή, κατά την οποία κατηγορήθηκε για πάρα πολλάαπό Ευρωπαίους πολιτικούς, καθώς και από πολλούς διπλωματικούς παράγοντες και αναλυτές! Πιστεύουμε πως εύστοχα θεωρήθηκε, ως ο βασικός υποκινητής της κρίσης στην Ουκρανία, αφού αναφέρεται ότι είχε ενεργή ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας υπό την καθοδήγηση βεβαίως της κυβερνήσεως των ΗΠΑ!  

Ύπατος Αρμοστής στην Ελλάδα ο Τζέφρι Πάιατ… 

Βέβαια αυτές οι κατηγορίες δεν του προσάπτονται τυχαία, από τη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας (2014), τηλεφωνική συνομιλία με την βοηθό – εκείνη την εποχή – ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Βικτόρια Νιούλαντ, όπου ωμά και με ψυχρότητα αποφάσιζαν για τη σύνθεση της Ουκρανικής κυβερνήσεως! Δηλαδή, χωρίς καμιά αιδώ δρομολογούσαν τις εξελίξεις σε μια Ευρωπαϊκή χώρα! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι ο Τζέφρι Πάιατ, σπουδαίο διπλωματικό εργαλείο του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, υποστήριξε την ουκρανική επανάσταση του 2014 κατά του φιλορώσου Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτςφέρνοντας στην εξουσία τον φιλοαμερικανό Πέτρο Ποροσένκο και χαρακτηρίζοντας τους φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντόνετσκ, ως τρομοκράτεςΑκόμη τον Σεπτέμβριο του 2015, σε ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ στην Οδυσσό, κατηγόρησε την ουκρανική εισαγγελία, επεμβαίνοντας ανερυθρίαστα στη δικαστική δομή αυτής της χώρας!  



Δημιουργεί έτσι πολλά ερωτηματικά, γιατί ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από το πλήθος των Αμερικανών διπλωματών, επέλεξε για την Ελλάδα εκείνον που έκανε άνω – κάτω την Ουκρανία! Ο οποίος Τζέφρι Πάιατ, παραμένει πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι σήμεραπαρ΄ ότι Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι Δημοκρατικός Πρόεδρος, αλλά ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ!  
  
Σε αυτήν την 4ετία, έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην Πατρίδα μας η θρασύτητα του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν και των αξιωματούχων του, που ακόμη δεν έχει αξιώσει, πως του ανήκει και η Αθήνα! 

 Που επί αυτών των ημερών, οι Τούρκοι πολιόρκησαν τον Έβρο και προσπάθησαν να εισβάλλουν στα ελληνικά κυρίαρχα εδάφη! Που οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ (που εξουσιάζουν οι ΗΠΑ) επιτρέπουν και ενισχύουν τους λεονταρισμούς του Τούρκου Σουλτάνου στο Αιγαίο Πέλαγος, μην κάνοντας κάτι για να αποτρέψουν μια πολεμική σύρραξη ενός μέλους της Ατλαντικής Συμμαχίας, που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες (Ελλάς) και ενός ταραχοποιού μέλους (όρος Ευρωπαϊκών κρατών) όπως είναι η Τουρκία!   

Μας ανησυχεί λοιπόν ιδιαίτερα, το γεγονός ότι παραμένει πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα ο Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος δεν σταματά τις ωμές και συνεχείς παρεμβάσεις του στην ελληνική Πολιτεία! Διατυπώνει απόψεις πέραν της διπλωματικής του ιδιότητας, επεμβαίνοντας στις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με αυτήν της Ρωσίας! Προκλητικά έχει κάνει συναντήσεις με την ηγεσία του Στρατού, παρακάμπτοντας επιδεικτικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης! Ακόμη και αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα προωθεί ανά την ελληνική Επικράτεια (πχ. Αλεξανδρούπολη), ως ο Ύπατος Αρμοστής της Ελλάδος! 
  
Όλα αυτά μας ανησυχούν ιδιαίτερα, από τη στιγμή που κλιμακώνεται κάθε ημέρα και περισσότερο η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα!  
Τι επιζητούν τέλος πάντων οι ΗΠΑ; Να γίνει η Ελλάδα μια νέα Ουκρανία;  

Η Δύση δεν είναι σύμμαχος της Ελλάδος… 

Δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί η διγλωσσία του κ. Πάιατ, ο οποίος από τη μια μεριά μας λέγει, ότι το Καστελόριζο καθώς κι όλα τα ελληνικά νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και από την άλλη να στηρίζει το παράνομο Τουκολιβυκό Μνημόνιο που συνέταξαν ο Ρ. Τ. Ερντογάν και η κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγέζ αλ Σάρατζ! Δεν είναι δυνατόν ο κ. Πάιατ να μένει στην διπλωματική ρητορική καταδίκης των τουρκικών αυθαιρεσιών σε Ελλάδα και Κύπρο και να μην κάνει ουσιαστική διπλωματική παρέμβαση!    
Όπως δεν κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις υπέρ της νομοταγούς Ελλάδας και κατά της ταραχοποιούς Τουρκίας, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση!  
Όταν ο Γ. Γ. του ΝΑΤΟ χωρίς να κρατάει τα προσχήματα τάσσεται υπέρ του Φαγέζ αλ Σάρατζ στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης, που στηρίζει παντί τρόπω η Τουρκία, όταν η ελληνική κυβέρνηση είναι με τον αντίπαλο του Σάρατζ, τον Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ!  

Όταν στις διάφορες ανθελληνικές τοποθετήσεις του Γραμματέα του ΝΑΤΟ ΓενςΣτόλτενμπεργκ, είχαμε άλλη μια εξόφθαλμη ανθελληνική ενέργεια της Ατλαντικής Συμμαχίας κατά τη διάρκεια εργασιών του ΝΑΤΟ, με την ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία προσπαθούσε να αναδείξει το ζήτημα της παράνομης συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης του Φαγέζ αλ Σάρατζ, που παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ο αγγλικής καταγωγής προεδρεύων επιχείρησε παντί τρόπω να εμποδίσει την ανάπτυξη των ελληνικών θέσεων, διακόπτοντας συστηματικά τους βουλευτές μας! Με αποτέλεσμα την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπίας από την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και  καταγγέλλοντας την στάση του προεδρεύοντος! 

Για την ιστορία, οι συμμετέχοντες Έλληνες βουλευτές, ήταν οι βουλευτές της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και Μανούσος Βολουδάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Μάριος Κάτσης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος! Οι οποίοι έβγαλαν κοινή ανακοίνωση και στην οποία λέγουν μεταξύ άλλων: 

«Ο Προεδρεύων των εργασιών συστηματικά μας διέκοπτε στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις μας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των θέσεών μας»! 
Όταν η Ε.Ε. έστω με τα λόγια, παραδέχτηκε εσχάτως, πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά! Όμως στην περίπτωση μιας εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, είναι σίγουρο ότι θα το παίξει Πόντιος Πιλάτος! 

Άλλωστε, φαίνεται τον ύπουλο ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τον έχει καταλάβει και η κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η δήλωση σε τηλεοπτικό σταθμό του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής ΑσφαλείαςΘάνου Ντόκου: 
«Έχουμε, βέβαια, δηλώσεις συμπαράστασης από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι υψηλή προτεραιότητα για εκείνους»! 

“Τσαμπουκάλεμα” Μητσοτάκη με ρωσικό “αέρα”; 

Ωστόσο, και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας ταρακούνησε ευχάριστα, όταν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, είπε χαρακτηριστικότατα:    

«Είναι παράδοξο να συζητάμε για κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την Ουκρανία και να μη συζητάμε για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών  μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου» 
Δεσμεύθηκε δε, ο Πρωθυπουργός να φέρει προς συζήτηση το συγκεκριμένο ζήτημα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από κοντά στις Βρυξέλλες, στα μέσα του προσεχούς Ιουλίου! 
Να θυμίσουμε, ότι η ΕΕ στις 31 Ιουλίου 2014 είχε επιβάλλει στη Ρωσία οικονομικές κυρώσεις ως αντίδραση στις ρωσικές ενέργειες αποσταθεροποίησης – τάχατες – της πολιτικής κατάστασης στην ΟυκρανίαΤα μέτρα αυτά αφορούσαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τον αμυντικό και ενεργειακό τομέα, καθώς επίσης και τον τομέα προϊόντων διπλής χρήσης! 
Η παραπάνω δήλωση λοιπόν του Πρωθυπουργού έγινε γιατί το Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση των οικονομικών κυρώσεων στην Ρωσία μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020! Οπότε όλα θα ξεκαθαριστούν στις Βρυξέλλες!   

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες… 

Όμως αυτή η ενέργεια του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ταυτόχρονα με την παραδοχή που παραπάνω σας ανέφερα, του  αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Θάνου Ντόκου, μόνον τυχαία δεν  είναι, όπως εκτιμούν αξιόπιστες πηγές μου του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού!  

Οι οποίες μου λέγουν ότι η ελληνική πλευρά – με μεγάλη καθυστέρηση – προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτεςΜια μέθοδο, που γνωρίζει πολύ καλά η τουρκική πλευρά, αποκομίζοντας συνεχώς και διαχρονικά μόνο οφέλη!  
Αφού δεν είναι και ότι καλύτερο στην πολιτική, όταν τρως χαστούκι στο ένα μάγουλο, να μην αντιδράς και να ζητάς να σου χαστουκίσουν και το άλλο μάγουλο!   

Ούτε είναι άσχετη η διαφαινόμενη επιθυμία του ηγέτη της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει στην Ελλάδα πρέσβειρα, το βαρύ πυροβολικό της εξωτερικής του πολιτικής, την κ. Μαρία Ζαχάροβα! Την σιδηρά κυρία, που κυριαρχείται από φιλελληνικά αισθήματα και χρησιμοποιεί ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, πολύ σκληρή ρητορική κατά των τουρκικών αυθαιρεσιών!  

Δεν είναι δυνατόν, αν τελικά πραγματοποιηθεί αυτή η τοποθέτηση, να είναι τυχαία!  



Σύμφωνα με τις πηγές μου σηματοδοτεί ρωσική παρέμβαση στην Ανατολική Μεσόγειο υπέρ της Ελλάδος! Όχι κατ΄ ανάγκη από αγάπη προς την Ελλάδα, αλλά γιατί εξυπηρετούνται και τα ρωσικά συμφέροντα! Που στον παρόντα χρόνο ταυτίζονται στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου με την Ελλάδα!

Κάτι που γνωρίζει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και έχει χάσει τον ύπνο του – όπως μου λένε – με την ιδέα του ερχομού στην Ελλάδα της κ. Μαρίας Ζαχάροβα! Γιατί θα έχει απέναντί του έναν σκληρό αντίπαλο και θα πάψει το μονότερμα και στο οποίο συνήθισε ο κ. Πάιατ!

Αρκεί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να καταλάβει πως δεν είναι θέσφατο το ψευδεπίγραφο “ανήκουμε στη Δύση”!

Η Ελλάς ανήκει εκεί όπου είναι το συμφέρον της και συνεταιρίζεται με εκείνους που το ασπάζονται και το δυναμώνουν!!
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου