Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Η δικτατορία του facebook και ο διωγμός του εναντίων ορθόδοξων ιστοσελίδων συνεχίζεται.


Μετά από τον αποκλεισμό του Ορθοδόξου Ιστολογίου "Καινή Κτίσις" από το fb -αλλά και άλλων ορθοδόξων ή αντί-νεο-εποχήτικων ιστοσελίδων, πρόσφατα ήρθε άλλο ένα νέο φασιστικού τύπου "χτύπημα" από το σύστημα του fb, σε ένα ακόμη ορθόδοξο ιστολόγιο τη "Χώρα του Αχωρήτου"Διαβάστε  τι ακριβώς συμβαίνει μέσα από ανάρτηση του ίδιου του Ιστολογίου "Χώρα του Αχωρήτου".

Από τις πρώτες στιγμές της ύπαρξης της, η Χώρα Του Αχωρήτου, κοινοποιήθηκε και στο facebook.

Γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης με πολλά μέλη, θεωρήθηκε κατάλληλο, για να γίνει η ιστοσελίδα γνωστή στο κόσμο.

Ωστόσο σύντομα,

όσοι εργάστηκαν πάνω σε αυτό, διαπίστωσαν ότι να κοινοποιείς χριστιανικά κείμενα, δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.Αναρτήσεις που διαγράφονταν, προφίλ που κατέβαιναν, σελίδες (ακριβοπληρωμένες σε διαφήμιση) που μπλοκάρονταν.Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η σελίδα της Χώρας στο facebook, το 2018, ήταν μπλοκαρισμένη για εννιά από τους 12 μήνες!Παρόλα αυτά, η Χώρα συνέχιζε την λειτουργία της και καθημερινά αύξανε την αναγνωσιμότητα της.Μα συστηματική αρθρογραφία που αφορά την Ορθόδοξη Εκκλησία, την σύγχρονη κοινωνία, με αναρτήσεις που αφορούν την ιστορία της χώρας μας και το πολιτικό γίγνεσθαι, έγινε σημείο αναφοράς.Ώσπου, λίγες μέρες πριν, το facebook αποφάσισε ότι οι αναρτήσεις της είναι «σπαμ» και παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας!Και για αυτό το λόγο, διέγραψε όλες τις αναρτήσεις πέντε ετών, από σελίδες, ομάδες και προφίλ!Όχι μόνο όσες έγιναν από τους συνεργάτες που ήταν επιφορτισμένοι με αυτό αλλά και όσες έγιναν από αναγνώστες που είχαν κοινοποιήσει.Ταυτόχρονα απαγορεύτηκε η εκ νέου ανάρτηση οποιοδήποτε άρθρου, παλαιότερου ή και νεώτερου.Ακολούθησε το ίδιο μπλοκάρισμα σε μια σειρά από ορθόδοξες σελίδες, όπως η Καινή Κτίση και το Διακόνημα…Αναρωτιόμαστε με ποιο ακριβώς τρόπο παραβιάσαμε τους «Όρους της Κοινότητας» και αν γράφαμε υπέρ των αμβλώσεων, υπέρ της Συνθήκης των Πρεσπών, διθυράμβους για τους οικονομικούς μετανάστες-εισβολείς στη χώρα μας, ότι ο ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία και εν τέλει ενάντια στην Ορθοδοξία, ποια θα ήταν η αντιμετώπιση. Ή ίσως δεν χρειάζεται καν, να αναρωτηθούμε;Όπως αντιλαμβάνεστε, το ζήτημα δεν είναι η Χώρα και οι αναρτήσεις της. Το ζήτημα είναι ότι δεν υποστηρίξαμε ποτέ τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Άλλωστε γνωρίζουμε πως οτιδήποτε μυρίζει Πατρίδα, Θρησκεία, και Οικογένεια, στο facebook, είναι κατακριτέο και μη αποδεκτό.


Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "YOU HAVE THE RIGHT TO FREE SPEECH BUT NOT ON FACEBOOK quickmeme.com"Στην πραγματικότητα λοιπόν, πρόκειται για μια στεγνή δικτατορία του λόγου. Για παραβίαση θρησκευτικών πεποιθήσεων και της εθνικής ταυτότητας.Για τους λόγους αυτούς η Χώρα Του Αχωρήτου, αποσύρεται οριστικά από το facebook.Ακόμα και αν αναιρεθεί ο αποκλεισμός, δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουμε και να αναρτήσουμε το οτιδήποτε.Ωστόσο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας το δίκτυο που διαχειρίζεται η σελίδα μας στο φβ, (ομάδες και σελίδες) αναστέλλει την λειτουργία του.Το δίκτυο θα λειτουργήσει μόνο, αν γίνει άρση αποκλεισμού, όχι μόνο της Χώρας αλλά ΟΛΩΝ των ορθόδοξων σελίδων που έχουν αποκλειστεί.Όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε πως αν τους αφήσουμε, στο επόμενο στάδιο, ότι η οποιαδήποτε θετική αναφορά στον Χριστό και στην Παναγία θα απαγορευτεί πλήρως.***

Για αυτό, καλούμε τους αναγνώστες να διαμαρτυρηθούν με επιστολές ζητώντας την άρση των αποκλεισμών τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η συνέχιση τους θα επιφέρει και την αποχώρηση των χρηστών από το μέσο.Προτεινόμενο κείμενοΜε την παρούσα επιστολή διαμαρτύρομαι για τον αποκλεισμό των ελληνικών ορθόδοξων σελίδων https://choratouaxoritou.gr/, http://www.diakonima.gr/, https://kaini-ktisis.blogspot.com/ από το facebook.Θεωρώ την πρακτική σας, πρακτική δικτατορίας, είστε υπεύθυνοι για βίαιη καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου, της θρησκευτικής μου ελευθερίας και των θρησκευτικών μου δικαιωμάτων και σας κάνω γνωστό, ότι ο αποκλεισμός των ορθόδοξων σελίδων θα επιφέρει και την δική μου αποχώρηση από το facebook.Κείμενο στα αγγλικάWith this letter I am protesting against the exclusion of the Greeks Orthodox pages https://choratouaxoritou.gr/, http://www.diakonima.gr/, https://kaini-ktisis.blogspot.com/ from facebook.I believe that your practice, is dictatorship practice, and you are responsible for brutal violation of freedom of speech, my religious freedom and my religious rights and I would like to inform you that the blocking of the Orthodox pages will lead to my departure from facebook.Μπορείτε να αποστείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το κείμενο στα αγγλικά (σε άλλη γλώσσα δεν το λαμβάνουν καν υπόψη), αφού συμπληρώσετε το όνομα σας στο τέλος του κειμένου,      στο mail: ip@fb.comΕυχαριστούμε όλους για την υποστήριξη σας

Χώρα Του Αχωρήτου


https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/06/facebook_18.html?fbclid=IwAR3nh80_Y3-PFKe_in1PYBcKeU6IPG49zfMRxdDpq7v0HOE7_zM2JpiaGHE


«Πᾶνος»

5 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Δυστυχῶς καὶ ἐμεῖς ἔχουμε ἰδίαν πείρα.
   Ὅταν ἀνοίξαμε τὸ ἱστολόγιό μας πρὶν δύο χρόνια, τότε γιὰ πρώτη φορὰ κάναμε ἕναν λογαριασμὸ στὸ FB γιὰ νὰ τὸ προωθήσουμε σὰν καινούργιοι ποὺ ἤμασταν.
   Τὴν δεύτερη ἐβδομάδα κιόλας, βρέθηκε ὁ καλοθελητὴς καὶ ἔκανε κάποια ἀναφορὰ καὶ μᾶς ἀπέκλεισαν τελείως νὰ κάνουμε ξανὰ λογαριασμό στὸ FB.

   Δυστυχῶς ὅμως δὲν ὑπάρχει ἀντίδρασις σὲ τίποτα οὔτε ἀλληλεγγύη, ὥστε ἕνα πολὺ μεγάλο μέρος τοῦ λαοῦ, νὰ ἔκλεινε τοὺς λογαριασμούς των σὰν διαμαρτυρία.

   Διαγραφή
 2. «Εἰ ἐμὲ ἐδίωξαν, καὶ ὑμᾶς διώξουσι» (Ἰω. ιε΄ 20).

  Μας λέει και ο πρωτοκορυφαίος Απόστολος Παύλος
  Ἐπειδὴ δὲ διὰ τῶν λεγομένων ἐν συνεχείᾳ διδάσκει ὅτι πάντες οἱ εὐσεβεῖς θὰ διωχθοῦν, ἀπαλλάττων τοῦ φόβου, προκαταγγέλλει τὴν παρηγορίαν, λέγων· «Καὶ ἐκ πάντων με ἐρρύσατο ὁ Κύριος». Μὴ φοβεῖσθε, λέγει, ἀκούοντες διω-γμούς, διότι, ἄν καὶ πολλοὺς ἐγὼ ὑπέμεινα, ἐκ πάντων ὅμως μὲ ἐλύτρωσε καὶ μὲ διεφύλαξεν ὁ Κύριος.

  «Πονηροὶ δὲ ἄνθρωποι καὶ γόητες προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖρον, πλανῶντες καὶ πλανώμενοι» (Β΄ Τιμ. γ΄ 13).

  Οἱ πονηροὶ ὅμως ἄνθρωποι καὶ οἱ γόητες, ἤτοι οἱ ἀπατεῶνες καὶ κόλακες «Προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖ­ρον», τουτέστι θὰ αὐξήσουν καὶ θὰ πολλαπλασιάσουν τὰς ἁμαρτίας των.
  Κατὰ ποῖον δὲ τρόπον οὗτοι θὰ προκόψουν; Πλανώμενοι μὲν αὐτοὶ ὑπὸ τῶν ἰδίων παθῶν, πλανῶντες δὲ τὰς καρδίας τῶν ἀκάκων «Διὰ τῆς χρηστολογίας καὶ εὐλογίας» (Ρωμ. ιστ΄ 18), δηλαδὴ διὰ τῆς κολακείας καὶ τῶν ἐπαίνων.

  Και όταν πλησιάζει το τέλος του κόσμου και όταν σείεται η γη και τα πάντα σείονται στον κόσμο τούτο, μη φοβάστε, δεν είστε μόνοι. Yπάρχει Θεός, υπάρχει Πατέρας, υπάρχει η Aγία Tριάδα. Yπάρχει Θεός που φροντίζει.
  Aς τον ευλογούμε λοιπόν, ας είναι το Όνομά του ευλογημένο, τρεις ευλογημένο, αιωνίως ευλογημένο, εις αιώνας αιώνων, αμήν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γειά σας. Επειδή και το δικό μου ιστολόγιο είναι αποκλεισμένο εδω και 4 ημερες από το φβ, για τον ίδιο λογο που αναφέρεται κι εσεις, δηλ. σπαμ, πήτε μου σας παρακαλώ, σε πόσον καιρό σας έγινε η άρση του αποκλεισμού;;;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἀγαπητὲ ἀναγνώστη συγγνώμη γιὰ τὴν πολὺ καθυστερημένη ἀπάντηση μου, ἀλλὰ εἴχαμε ἀναστείλει τὶς ἀναρτήσεις γιὰ σοβαροὺς λόγους ὑγείας καὶ τὸ ἀνοίξαμε πάλι σήμερα.
   Ὅσο γιὰ τὸν ἀποκλεισμό, δὲν ἔγινε ποτὲ ἄρση καὶ μέχρι σήμερα εἴμαστε ἀποκλεισμένοι.

   Διαγραφή