Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Έτσι «στήθηκαν» οι παγκόσμιες ταραχές: Τις χρηματοδοτούν μεγάλες τράπεζες & Τζ.Σόρος



Το ακροαριστερό κίνημα του Black Lives Matter το οποίο εδώ και εβδομάδες «καίει» τις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη κρύβει εκτός από την εκστρατεία για φυλετική ισότητα, πολύ πιο σκοτεινές ατζέντες θαμμένες καλά, οι οποίες έχουν υπαγορευτεί από τους χρηματοδότες του, οι οποίοι είναι ο Τζωρτζ Σόρος και οι μεγάλες τράπεζες.

Εκείνοι χρησιμοποιούν τους μαύρους «ακτιβιστές» ως στρατό για να προκαλέσουν παγκόσμια αναταραχή σε μη αρεστά καθεστώτα. Άραγε είναι τυχαίο πως οι διαδηλώσεις και οι ταραχές είναι ιδιαίτερα έντονες μόνο σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι ταραχές που βλέπουμε δεν διαφέρουν σε τίποτα με τις κατευθυνόμενες ταραχές που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και τις πρώην ανατολικές χώρες, μόνο που αυτή τη φορά συμβαίνουν σε δυτικά κράτη και τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Ο οργανισμός Black Lives Matter ιδρύθηκε αρχικά το 2013, μετά την απαλλαγή του Τζορτζ Ζίμερμαν για τη δολοφονία του Τράιβον Μάρτιν. Συνιδρυτές είναι οι Αλίσια Γκάρζα, Οπάλ Τομέτι και Πάτρις Κούλορς

Η Οπάλ είναι μέλος της «Μαύρης Συμμαχίας για τη δίκαιη μετανάστευση», μια οργάνωση που παραδέχεται ανοιχτά ότι είναι ενάντια σε «καταπιεστικά νομοσχέδια για τη μετανάστευση» και υποστηρίζει πιο ανοιχτά σύνορα στη δήλωση αποστολής της.

Οι κύριοι διοργανωτές τους είναι ένας οργανισμός με έδρα το Ντελαγουέρ που ονομάζεται Black Lives Matter Global Foundation, INC, και είναι πολύ δημοφιλής στα κοινωνικά μέσα. Η Κούλορς είναι ο στρατηγικός σύμβουλός τους, ενώ η Kaliee Scales είναι διευθύνων σύμβουλος. Πρόσφατα προκάλεσε αντιπαράθεση με αφορμή την άρνηση να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα οικονομικά του οργανισμού.

Υπάρχει ένα πιο ριζοσπαστικό κίνημα, που είναι το Movement For Black Lives (κίνημα για τις μαύρες ζωές), οι οποίοι είναι πιο ανοιχτά μαρξιστές από τους πιο μετριοπαθείς ομολόγους τους του BLM.

Το MFBL υποστηρίζει επίσης ανοιχτά την κατάργηση του καπιταλισμού και της αστυνομίας στο σύνολό της, ενώ υποστηρίζει τον μαύρο διαχωρισμό με τις μαύρες μόνο κοινότητες με το δικό τους νόμο.

Το πρώτο υιοθετήθηκε επίσης από πολλούς στο κίνημα BLM και έγινε σύνθημα των ακτιβιστών. Αυτό συνιστάται επίσης από ομάδες όπως το ιλαμοαφροαμερικανικό Nation Of Islam και παρόμοιες μαύρες εθνικιστικές ομάδες.

«Υπάρχει ένας μεγάλος συνασπισμός ομάδων που ονομάζεται Κίνημα για Μαύρες Ζωές. ορισμένοι από τους ακτιβιστές των οποίων τα ονόματα μπορεί να αναγνωρίσετε (όπως η Γκάρζα) οδηγούν αυτόν τον συνασπισμό».

Ποιος όμως χρηματοδοτεί αυτές τις ομάδες;

Ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές της MFBL είναι η Alliance for Global Justice (Συμμαχία για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη), μια σκιώδη αριστερή οργάνωση που χρηματοδοτεί διάφορα δικτατορικά καθεστώτα στην Λατινική Αμερική εκεί και ισχυρίζεται ότι συνδέεται με την Antifa.

Έχει επίσης υποστηρίξει Ισλαμιστές τρομοκράτες στο παρελθόν όπως η Αλ Κάιντα και τη Χαμάς, ενώ υποστηρίζει την Παλαιστίνη στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης, θέλοντας να αφαιρεθεί το συνοριακό τείχος του Ισραήλ με τη Γάζα.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ (AFGJ) είναι ένα «πλυντήριο» δωρεών, η οποία λαμβάνει χρήματα από διάφορους εταιρικούς δωρητές, όπως το Open Society του Τζ.Σόρος, η εταιρεία παγωτού Ben & Jerry's, το Tides Foundation και το Πανεπιστημιο της Νέας Υόρκης, μεταξύ πολλών άλλων, τα οποία ανακατευθύνει σε σκοπούς με τα οποία δεν θα ήθελαν να συνδεθούν απευθείας τα συγκεκριμένα ιδρύματα κι εταιρίες.

Ένας από τους αξιοσημείωτους υποστηρικτές των BLM είναι φυσικά το Open Society Foundation, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο «φιλάνθρωπο» Τζορτζ Σόρος. Ο Σόρος έχει χρηματοδοτήσει πολλά αριστερά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των ετών, συμπεριλαμβανομένων αυτών των MoveOn.Org και Media Matters.

Τα τελευταία χρόνια, έχει χρηματοδοτήσει το BLM, την εκστρατεία υπέρ των εκτρώσεων στην Ιρλανδία και τις εκστρατείες δημοψηφίσματος υπέρ της ΕΕ στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ συγχρόνως χρηματοδοτεί έμμεσα το κίνημα Occupy Wall Street.

Άλλοι εταιρικοί δωρητές περιλαμβάνουν μεγάλες τράπεζες, όπως 10.000 $ από το Bank of America Charitable Foundation, 10.000 $ από το Aetna Foundation, $ 5.000 από το Bank of America Charitable Gift Fund, 119.000 $ από το Fidelity Investments Charitable Gift Fund και 21.100 $ από το Schwab Charitable Fund.

Η προαναφερθείσα εταιρεία στο Delaware που είναι υπεύθυνη για το κύριο κίνημα BLM εξαρτάται από μια ΜΚΟ που ονομάζεται Thousand Currents όσον αφορά το κομμάτι της χρηματοδότησης και πολλά χρήματα προέρχονται επίσης από πωλήσεις εμπορευμάτων, όπως προβάλλεται στο προφίλ τους στο Twitter.

Υπάρχει επίσης ένα υποκατάστημα της Καλιφόρνιας που ονομάζεται Black Lives Matter Foundation, με έδρα το Canyon Creek, αλλά δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκεί, με μόνο τη φορολογική απόδειξη του το 2017 που είναι διαθέσιμη.

πηγή

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου