Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Νεκτάριος Δαπέργολας: Ἕνα ἀκόμη ἐπισκοπικό μνημεῖο ντροπῆς…

 

Γράφει ο Νεκτάριος Δαπέργολας, διδάκτωρ ιστορίας

Ἕνα ἀκόμη μνημεῖο ντροπῆς στή Μυτιλήνη, ὅπου ὁ τοπικός περιώνυμος ἐμβολιοποιμένας (γνωστός στό πανελλήνιο ὄχι γιά κάποιο ἄλλο σοβαρό λόγο, ἀλλά γιά τίς ἀφόρητες πιέσεις πού ἄσκησε καί τίς ποινές πού ἐπέβαλε σέ ἀνεμβολίαστους κληρικούς τῆς περιοχῆς του κατά τήν τελευταία διετία) ξαναχτύπησε. Καί μάλιστα ὄχι μόνο ἐπιβάλλοντας νέα ποινή σέ ἡλικιωμένο καί πολύ ἀγαπητό γιά τό πνευματικό του ἔργο ἱερέα τοῦ νησιοῦ (καθαιρώντας τον ἀπό πνευματικό καί ἀπό πρωτοπρεσβύτερο), ἀλλά ἐπιβάλλοντας καί στήν πρεσβυτέρα του 3ετῆ ἀκοινωνησία (δηλαδή οὐσιαστικά 3ετῆ ἀφορισμό καί ἀπαγόρευση Θείας Κοινωνίας γιά τό ἐν λόγῳ διάστημα)! Ἡ κατηγορία, ὅπως γράφει τό δημοσίευμα τοπικῆς ἐφημερίδας (1η φωτογραφία), φέρεται νά ἦταν «ἀήθης συμπεριφορά» (ἐπειδή ἐπηρέασε, λέει, τόν ἱερέα στήν ἀντιεμβολιαστικη του στάση)!
 

Καί γιά τόν μέν ἱερέα καί τήν παπαδιά του, πού ὑφίστανται τήν ἐκδικητική μανία τοῦ τόσο ἀτυχῶς φερόμενου ὡς πνευματικοῦ ποιμένα, ὁ Θεός θά τούς ἀνταποδώσει μέ μισθό ἐν οὐρανοῖς τό ἀντίτιμο τῆς ἀδικίας πού ὑφίστανται. 

Ἀπό τήν ἄλλη ὅμως, εἶναι πραγματικά τρομερό νά βλέπεις τήν ἀπίστευτη τύφλωση κάποιων ἀνθρώπων πού θέλουν νά λέγονται πνευματικοί πατέρες καί βαυκαλίζονται (τρομάρα τους) ὅτι ἐνεργοῦν εἰς τόπον καί τύπον Χριστοῦ! 

Ἀμετανόητοι, ἀκόμη καί τώρα πού ὁ ὀρυμαγδός τῶν ἀποκαλύψεων ἔχει ἀποκαθηλώσει ὅλο τό πανδημικό ψευδαφήγημα καί πού συνεχίζεται ἡ γενοκτονία τῶν ξαφνικῶν θανάτων (γιά τήν ὁποία βεβαίως εἶναι καί οἱ ἴδιοι βασικοί ἠθικοί συναυτουργοί)! 

Οἱ ἄνθρωποι πού, ἄν εἶχαν ὄχι μετάνοια ἀλλά τό ἐλάχιστο ἔστω ἴχνος αὐτοκριτικῆς, θά ἔπρεπε νά εἶχαν παραιτηθεῖ ἐδῶ καί πολύ καιρό καί νά εἶχαν ἀποσυρθεῖ σέ καμιά σπηλιά γιά νά περάσουν τό ὑπόλοιπο τῆς ζωῆς τους κλαίγοντας πικρά γιά τά ἔργα τους, συνεχίζουν ἐμμονικά καί σέ ἀπόλυτη πώρωση νά ἐμπαίζουν Θεό καί ἀνθρώπους. 

Καί συνεχίζουν συγχρόνως μέ τήν ἴδια καί μεγαλύτερη λύσσα νά ἐπιτίθενται σέ ὅσους ἀντιστέκονται στίς ἀνεκδιήγητες πλάνες τους. 

Εἶναι πραγματικά τρομερό νά βλέπεις τέτοιο θέαμα μέσα στήν Ἐκκλησία. Εἶναι καί ἀφόρητα ἐξοργιστικό, ἀλλά καί βαρύτατα ἐπώδυνο...

________________________________

(σ.σ.Ἄς ἐλπίσουμε ὅτι αὐτὴ τὴν φορὰ θὰ δοῦμε κάποια σθεναρὴ ἀντίδραση ἀπὸ κλῆρο καὶ λαό γιὰ αὐτὴ τὴν φασιστικὴ τιμωρία ποὺ ἐπέβαλε ὁ ὑποτιθέμενος εἰς τύπον Χριστοῦ Ἐπίσκοπος. Ἐὰν αὐτὸ δὲν εἶναι δαιμονισμὸς, τότε τί εἶναι;)

«Πᾶνος» 

15 σχόλια:

  1. Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει. Δεν μπορώ να πω πρωτύπησε🤔🤔🤔. Την επόμενη πρεσβυτέρα ας τη βάλει στην πυρά🔥🔥🔥🔥🔥🙃και την μεθεπόμενη θα έλεγα θα ήταν εντυπωσιακό να την βάλει σε ένα στάδιο να την κυνηγάνε λιοντάρια 🦁🦁🦁🦁🦁🦁😁Όσο για τον ιερέα του έπεσε λαχείο τέτοιος επίσκοπος 😬😬😬

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ !!!!
    ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ !!!!!!! ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΩΝ !!!

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

    ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ!!! ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ!!

    ΑΥΡΙΟ ΚΛΑΊΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αιρετικός ναι..άξιος καθαίρεσης ναι..αλλά εφόσον δεν έχει καθαιρεθεί από σύνοδο η ιερωσύνη του εξακολουθεί να ισχύει όπως και τα μυστήρια του.. να μου πεις ποια σύνοδος να τον καθαιρέσει? Οι συνοδικοί του Κολυμπαρίου? Όπως και να χει οι κανόνες έτσι μας λένε.. Εμείς οφείλουμε πάντως να αδειάσουμε τους ναούς τέτοιων ιερέων..όπου βρίσκονται και από όπου περνάνε, ΟΥΤΕ ΧΑΙΡΕΤΕ να του λένε ΜΠΑΣ και μετανοήσει..

      Διαγραφή
    2. Θα διαφωνήσω εδώ.!!!
      Η ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΧΟΥΝ(απο την στιγμή ιδιαιτέρως που συνοδικα υπέγραψαν όλοι τους και στο Κολυμπάρι και αργότερα !!! Τον Οκτώβριο 2921 και στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 αλλη μια φορα επισημα την ίδρυση του CHRISLAM !!!! ΔΗΛ. ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ-ΠΑΠΙΚΟΥΣ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ λογω μονοθεϊσμού !!!! ]
      ΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ Η Δ Η ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ!!! ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ .
      ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ !!!
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΟΝΉΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΑΝΙΉΛ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΏΤΗ ΠΕΡΙ ΑΙΡΕΤΙΚΏΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ .

      ΟΙ 7 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΎΝΟΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΆΣΕΙ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ !!!
      ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΟΥΝΊΤΕΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ , ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΠΑΠΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ FILIOQUE ΠΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΥΙΟΎ ... ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΙΣΧΡΩΝ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ....

      ΟΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΗΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΈΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ!!!!
      ΟΠΌΤΕ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΏΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ !!! ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΣΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΙ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ!!!

      ΑΝΑΞΙΟΙ ΜΕ ΑΝΑΘΕΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!

      ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΌ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΕΜΒΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ! ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ .ΑΛΛΆ ΟΧΙ ΆΠΡΑΚΤΟΙ !!

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι τι λέω εγώ και τι λες εσύ ..τι λένε οι κανόνες των πατέρων..και οι κανόνες λένε ότι μέχρι την καθαίρεση του αιρετικού η ιερωσύνη και τα μυστήρια ισχύουν ..οι 7 οικουμενικοί σύνοδοι καθαίρεσαν τους αιρετικούς της εποχής τους και άφησαν κανόνες (οδηγίες) σε περίπτωση που εμφανιστούν νέες αιρέσεις..το να λέμε ότι τα μυστήρια τους είναι άκυρα και ότι δεν έχουν ιεροσύνη,προ συνοδικής καταδίκης, είναι εσφαλμένο

      Διαγραφή
    4. Τὸ ἄν συμφωνεῖς ἤ ὄχι εἶναι δικό σου θέμα.
      Τὸ τί λένε οἱ Πατέρες ἔχει σημασία καὶ οἱ σύνοδοι.
      Μᾶλλον δὲν τὰ ἔχεις διαβάσει καλὰ ἤ ὁ φανατισμὸς καὶ ἡ ὀργὴ δὲν σὲ ἀφήνουν νὰ δεῖς τὴν ἀλήθεια.
      Ἡ ὀργὴ δικαιολογημένη μὲ τὰ χάλια τους, εἶμαι μαζί σου, ὁ φανατισμὸς μόνο σὲ γκρεμὸ ὁδηγεῖ.
      Ὁ παραπάνω σχολιαστὴς πολὺ σωστὰ σοῦ ἔγραψε, τὰ μυστήρια ἰσχύουν μὲχρι νὰ καταδικαστεῖ συνοδικά.
      Τώρα ἄν ἐσὺ θέλεις νὰ ἀνεβεῖς πάνω ἀπὸ Πατέρες καὶ Θεὸ καὶ νὰ ἀκυρώσεις τὰ μυστήρια, μᾶλλον θὰ πρέπει νὰ τὸ προσέξεις...

      Καὶ στὰ παρακάτω ποὺ γράφεις, εἶναι ἑρμηνεῖες κατὰ τὸ δοκοῦν.

      Διαγραφή
  3. Φτάνει ο καιρός που ο κόσμος θα περάσει δύσκολα. Τώρα φαίνονται ακόμα όλα καλά, αλλά ύστερα θα υποφέρουμε λίγο. Ο Θεός κανέναν όμως δεν αφήνει. Μπορεί να πέφτουμε σε δοκιμασίες, αλλά έτσι θέλει ο Θεός, να δοκιμαστούμε και να δούμε ποιός θα αντέξει στη δοκιμασία. Και όποιος αντέξει, κέρδισε. Ελάχιστοι είναι όμως οι αγνοί σημαιοφόροι του Σταυρού από το Ιερατείο! Οι πολλοί, τον πρόδωσαν και πάλι, ακολουθώντας τον Οικουμενισμό και τον Αντίχριστο, δεχόμενοι τις διαταγές του! Μα ο Άγιος Θεός, δεν θα μας αφήσει μόνους, θα φροντίσει με περισσή αγάπη για τον πιστό λαό... Όλα θα περάσουν και ο Θεός θα φέρει τον άνθρωπο πάλι στο δρόμο του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερά τα χωρία του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.
    Σε επιστολή του προς τον τότε ηγούμενο του Βατοπεδίου αναφέρει ότι η Ορθή Πίστη των Πατέρων μας είναι ο μόνος "καλός δικηγόρος" που θα μας υπερασπιστεί στην Κρίση. Χωρίς Αυτήν, καμιά δικαιοσύνη, δηλ. αρετή δεν μπορεί να μας βοηθήσει! Λέει επίσης το πολύ φοβερό, ότι δεν χρειαζόμαστε καμία νέα σύνοδο για να μας πει κάτι καινούριο ( ούτε δηλ.για τον Παπισμό τότε!). *Η Πίστη των Πατέρων των 7 Αγίων Οικουμενικών Συνόδων είναι πλήρης!* ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΟΛΥ αυτά ΏΣΤΕ να μη πέσουμε σε ψεύδη και επιζητούμε Συνόδους για να μας πουν την αλήθεια και το ποιοί είναι αιρετικοί; Όσοι λίγο νοθεύουν την Πίστη, ας μην τους θυμούνται ούτε οι άνθρωποι ούτε ο Θεός φωνάζει ο Στύλος της Ορθοδοξίας!
    *Κανένας Βασιλιάς η Αρχιερέας, ή Σύνοδος ψευδής λέει ο Άγιος δεν εξουσιάζει την Πίστη μας!* Ας έχουμε ανοιχτά και οχι κλειστά τα ώτα της ψυχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να μη παπαγαλίζουμε τη βλασφημία, ότι οι νυν "Πατριάρχες" και "Επίσκοποι" είναι τάχα αιρετίζοντες και πρέπει να κοινωνάμε από αυτούς τα μυστήρια!!!. Ο Άγιος Μάρκος εδώ σε επιστολή του προς τον μητροπολίτη Θεοφάνη αναφέρεται σε προδότες επισκόπους όπως οι σημερινοί, δηλ. λατινόφρονες "ορθοδόξους" και τους λέει αλιτήριους, καθάρματα, μισθωτούς και όχι ποιμένες, λύκους, δηλ. χωρίς ιερωσύνη, χωρίς καν το βάπτισμα, μη Χριστιανούς! Αυτή ακριβώς είναι η διδασκαλία όλων των Αγίων Πατέρων και μη μας πλανούν οι αλιτήριοι που διαστρέφουν την Αλήθεια του Χριστού και των Πατέρων και θεωρούν Εκκλησία το σώμα της Αίρεσης!, δηλ. του διαβόλου, που διοικεί. *Απαγορεύεται και το μνημόσυνο και κάθε κοινωνία*, όχι αυτά τα ψέματα που λέει ο κάθε γέροντας. Έρχεται η οργή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άγιος Μάρκος ο ευγενικός λέει να φεύγουμε και να μην έχουμε καμμιά κοινωνία με τους αιρετικούς..ΚΑΙ να μην τους ΜΝΗΜΟΝΕΎΟΥΜΕ!! ..ο 15ος κανόνας δεν θα υπήρχε σύμφωνα με τα όσα λες ..για ποιο λόγο να κόψω το μνημόσυνο του δεσπότη μου απ' την στιγμή που καθαιρείται αυτομάτως από τις 7 οικουμενικές συνόδους? Αυτά είναι πράγματα αιρετικά αδελφή μου πρόσεχε..

      Διαγραφή
    2. Στην μοναδική περίπτωση συλλειτουργου ορθοδόξου ιερέως (προ συνοδικης καταδικης), με αιρετικούς (Ουκρανούς, παπικούς κτλπ) αυτα τα μυστήρια μένουν αχαριτωτα..

      Διαγραφή
    3. Ἔτσι εἶναι ἀνώνυμε 12:58 π.μ. , συμφωνοῦμε.

      Διαγραφή
    4. Εάν έχετε να αντιτάξετε συγκεκριμένο κανόνα ή λόγο στα λεγόμενα μου κάντε το.
      Ο Φανατισμός δεν έχει θέση στην πίστη μας .
      Λοιπόν γι αυτό μακριά από μας!!!
      Αν πάλι θέλετε να πιστεύετε πως όποιος αιρετικά υπογράφει, !!!! Δεν είναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ αλλά μόνο "αιρετίζει" , είναι δικαίωμά σας.
      Έχουμε ένα ΠΗΔΑΛΙΟ και εκεί είναι σαφέστατα γραμμένα όσα έχουν θεσπίσει οι Άγιοι Πατέρες μέσω των 7 ιερών Συνόδων!!!

      Όπως τα συγγράμματα των Αγίων μεγάλων Πατέρων και διδασκάλων, Μεγ. Βασιλείου, Μεγ Αθανασίου κλπ κλπ . Όποιος επιθυμεί μπορεί να τα διαβάσει και να ενημερωθεί.

      ΚΡΙΜΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΕΜΆ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΊΡΕΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ "ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ" .... ΟΣΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΑΝΟΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ .

      ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. !!!!!!!
      Διότι πλέον δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε, ή μη μόνον τους Μεγάλους μας αγίους Πατέρες!!!
      Και κανέναν άλλον .
      *******************

      Διαγραφή
    5. Αμήν αδελφέ μου..ας κρατήσουμε ταπεινό φρόνημα και να αγωνιστούμε τον αγώνα τον ΚΑΛΟ

      Διαγραφή
    6. Δὲν ἔχω νὰ σοῦ ἀντιτάξω κανέναν κανόνα.
      Θέλω ἐσὺ νὰ μοῦ φέρεις τὸν κανόνα ποὺ λέει ὅποιος αἱρετίζει καὶ δὲν ἔχει καταδικασθεῖ ἀπὸ σύνοδο, ὅτι εἶναι ἄκυρα τὰ μυστήρια.

      Ὅσο γιὰ τὸ βόλεμα, εἶδες ποτὲ σὲ κάποια ἀνάρτηση ἤ σχόλιο μου νὰ στηρίζω αὐτοὺς τοὺς οἰκουμενιστές;

      Μᾶλλον ἐσὺ δέχεσαι ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς τίς καραμέλλες ποὺ σοῦ ἔχουν δώσει οἱ ἀδιάκριτοι ζηλωτὲς τῆς ἀποτειχίσεως ἤ τοῦ παλαιοῦ ἡμερολογίου καὶ ἑρμηνεύεις ὅπως ἐσὺ καταλαβαίνεις.

      Ἄν εἴχαμε μόνον ὀδηγὸ τὸ πηδάλιο καὶ νὰ τὸ ἑρμηνεύουμε ὅπως ἐμεῖς καταλαβαίνουμε ἤ μᾶς βολεύει, δὲν θὰ χρειαζόντουσαν οἱ Πατέρες καὶ τὰ συγγράμματά τους.

      Παρ᾿ ὅλο ποὺ τοὺς ἐπικαλέσθηκες μᾶλλον ἔχεις διαβάσει ἀπὸ ἐλάχιστα ἔως τίποτα ἐκτὸς ἀπὸ τὰ σημεῖα ποὺ ἐπικαλεῖσαι, ποὺ πουθενὰ δὲν λένε ὅτι τὰ μυστήρια εἶναι ἄκυρα, ἐκτὸς ἀπὸ συνοδικὰ καταδικασμένο λειτουργὸ ἤ συλλείτουργο μὲ αἱρετικὸ ἤ σχισματικό.

      Μελέτησε πρῶτα λίγο καὶ μετὰ ἔλα νὰ μᾶς πεῖς πότε εἶναι ἄκυρο ἕνα μυστήριο.

      Θὰ τὸ πῶ ἄλλη μιὰ φορά, ὅλοι ἐσεῖς οἱ φανατικοί/ές καὶ ἀδιάκριτοι ζηλωτές, ἔχετε κάνει τεράστια ζημιὰ μὲ τίς ἀκραῖες θέσεις σας καὶ ἔχετε συγχύσει πολὺ κόσμο.

      Διαγραφή