Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων

 

Σχόλιο Πᾶνος: Τόσο σοβαρὲς καὶ ἐπικίνδυνες ἦταν οἱ δηλώσεις του ποὺ ἔχρηζαν παρέμβαση εἰσαγγελέα;...

Ἀντὶ νὰ ἐπέμβουν σὲ ὅλη αὐτὴ τὴν παραβατικότητα καὶ ἐπικινδυνότητα σχετικὰ μὲ τὸ ἐμβόλιο, ποὺ κάθε ἄλλο ἀπὸ ἰατρικὴ ἐντολὴ εἶναι, ὑπακούουν στὶς ἐντολὲς τῆς πολιτικῆς χούντας ποὺ μᾶς κυβερνᾶ, τρομοκρατῶντας καὶ  ἀπειλῶντας μὲ ποινικὲς κυρώσεις σὲ ὅποιον ἀντιτίθεται στὸν ὑποχρεωτικὸ ἐμβολιασμό.

Ποῦ εἶναι ὁ Ἀρχιεπίσκοπος καὶ οἱ λοιποὶ τῆς διοικούσας Ἐκκλησίας νὰ παρέμβουν;

Πλήρης ὑπακοὴ στὸν Καίσαρα... 

Δυστυχῶς ἡ Ἐκκλησία μας, ἀλλὰ καὶ ὅλος ὁ λαὸς βρισκόμαστε σὲ πραγματικὸ διωγμό καὶ τρομοκρατία ἄν δὲν κάνουμε ὑπακοὴ σὲ ὅλους τοὺς παράνομους νόμους ποὺ κάθε λίγο ὑπογράφουν καὶ εἴμαστε ὅλοι συνυπεύθυνοι, διότι μὲ τὴν ἀδιαφορία καὶ τὴν ἀνοχή μας τοὺς δώσαμε δύναμη.

 __________________

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ για το εμβόλιο και την σύστασή του προς τους πιστούς. Όπως αναφέρεται, «με εντολή της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διενεργείται επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων η οποία ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό».

Οι αναφορές του Μητροπολίτη Κυθήρων έγιναν μετά τον Εσπερινό της περασμένης Κυριακής, 27 Δεκεμβρίου, όταν κάλεσε τους πιστούς να μην κάνουν το εμβόλιο γιατί παρασκευάζεται από το προϊόν των εκτρώσεων. 
 

Το χρονικό

Απευθυνόμενος στις μερικές δεκάδες πιστούς που παρακολουθούσαν την περασμένη Κυριακή τη λειτουργία στον Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων, τον μητροπολιτικό ναό του νησιού, ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε ότι έχει εμπιστευτικές πληροφορίες από ορθοδόξους γνωστούς του στην Ιταλία σχετικά με το περιεχόμενο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Τα νέα εμβόλια που κυκλοφορούν γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Έχουν ανησυχήσει και οι παπικοί, που απευθύνθηκαν στον Πάπα και τους καθησύχασε. “Έτσι είναι”, τους είπε, “αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχθούμε για την υγεία των ανθρώπων”,» ισχυρίστηκε ο κ.κ. Σεραφείμ.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δε σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο «που προέρχεται από σκοτωμένα έμβρυα».

«Εάν δεν ευρεθεί κάτι άλλο από εγγυημένη ομάδα Χριστιανών ιατρών, κληρικών και λαϊκών, που να μας διαβεβαιώσει πλήρως ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο μέσα, τότε δε θα το κάμουμε,» δήλωσε. «Είναι κάτι το μιερόν, προέρχεται από αυτή τη διαδικασία της σφαγής των εμβρύων,» πρόσθεσε ο Κυθήρων Σεραφείμ.

Επικαλέστηκε δε τον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό και τόνισε ότι το φάρμακο για τον κορωνοϊό βρίσκεται στη Θεία Κοινωνία.

Ο κ.κ. Σεραφείμ είχε συλληφθεί τον Μάρτιο διότι παρά τις σχετικές απαγορεύσεις είχε ανοίξει τις πόρτες του Εσταυρωμένου καλώντας τους πιστούς για τη λειτουργία των Χαιρετισμών. Είχε τότε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

Πριν μερικές εβδομάδες είχε επίσης αντιταχθεί στην κοινή απόφαση της κυβέρνησης και του Αρχιεπισκόπου για περιορισμό των ατόμων που θα παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία.

Πηγή
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου