Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου: Ἐρωτήσεις καί ἀπαντήσεις σέ ἐπίκαιρα θέματα, 13-1-2021

1ο ΕΡΩΤΉΜΑ:
Εχω ακούσει την περίπτωση μέσα στην εκκλησία να λέει ο ιερέας στον πιστό ή κάνεις υπακοή και βάζεις την μάσκα ή αλλιώς περνάς έξω. Ποιά θα πρέπει να είναι η σωστή αντίδραση των χριστιανών και να το συνεχίσω ακόμα, αν μπορούμε να πούμε ούτε την μάσκα βάζω, ούτε έξω βγαίνω.
                                                                                                                                  ΑΠΑΝΤΗΣΗ
(π.Σάββα Αγιορείτη)

"Η σωστή αντίδραση θα έλεγα, να δώσουμε τόπο που λέμε, να φύγουμε.

Δεν χρειάζεται να ερίζουμε, να μαλώνουμε. Θα πεις είναι σωστό αυτό που κάνει: δεν είναι σωστό, καθόλου σωστό, έτσι: κι ούτε έχει δικαίωμα να το κάνει, αλλά ο χριστιανός δεν μάχεται.

Εχουμε να κάνουμε πλέον με ανθρώπους, λυπάμαι που το λέω, που δεν πιστεύουν.και ας είναι και με ράσο ακόμα ή ας λένε ότι είναι της εκκλησίας.

Βλέπετε οι ίδιοι οι πιστοί θα σου επιτεθούν, έτσι δεν γίνετε; οι μασκοφόροι, οι υποτιθέμενοι της εκκλησίας άνθρωποι, οι ίδιοι επιτίθονται στους ανθρώπους που θέλουν να κρατήσουνε την πίστη ανόθευτη και αμόλυντη.

Μπορούμε κάτι να πούμε ήρεμα και απλά και αν επιμένουν, φεύγουμε, αποχωρούμε. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, σου λένε μετά θα σου φέρω την αστυνομία. Να υπηρετήσει ο Καίσαρας δηλαδή τα άνομα σχέδιά τους. Ότι ακριβώς έκαναν οι Ιουδαίοι με τον Χριστό μας, τον πήγαν στον Πιλάτο, στον Καίσαρα της εποχής...

Δυστυχώς η κοσμική εξουσία συνεργάζεται με την αίρεση, πάρα πολλές φορές το έχουμε δει αυτό, με τη πλάνη. Και οι αιρετικοί πάντοτε είχανε  ή σχεδόν πάντα, με το μέρος τους, τους βασιλείς, τους άρχοντες" 
 
Ακούστε την συνέχεια:

 
 
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου