Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Αν κάποια λόμπι ενοχλούνται με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα» να τους ευχηθούμε από τώρα «καλή χώνεψη»

 
Οι «εγκέφαλοι» των Βρυξελλών δίνουν κατευθυντήριες γραμμές για να σβηστεί η ευχή «Καλά Χριστούγεννα» από τον χάρτη, άλλα δεν πρόκειται να τους γίνει το χατίρι. 
 

Η αθεϊστική καταιγίδα που εξαπλώνεται στην Ευρώπη, η οποία – με πρόσχημα τον ψευτοπροοδευτισμό –  λυσσομανά εναντίον κάθε χριστιανικού στοιχείου, έφτασε τη Γηραιά Ήπειρο στο έσχατο σημείο κατάντιας: να χρειάζεται να πάρουν θέση (κάποιοι) ευρωβουλευτές για να μείνει ανέπαφο το δικαίωμα του να ευχόμαστε «Καλά Χριστούγεννα» και όχι απλά «καλές γιορτές»!

Οι αντιχριστιανικές ντιρεκτίβες της Κομισιόν

Η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε ομιλία της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε πολιτικό και θεσμικό ατόπημα τις εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εσωκλείονταν σε ένα κατάπτυστο εσωτερικό έγγραφο 30 σελίδων, όπου αναφερόταν η ανάγκη… αποφυγής της λέξης «Χριστούγεννα», η απαλοιφή του όρου «χριστιανικό όνομα» και η παρότρυνση να μην χρησιμοποιούνται ονόματα που «προέρχονται από μία θρησκεία».

Ναι. Στην ευρωπαϊκή Βαβυλώνα του ψευτοδικαιωματισμού όπου θεσπίζονται δικαιώματα ακόμα και για τον… «Ρούντολφ το ελαφάκι», φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται υπό αμφισβήτηση δικαίωμα το να ευχηθείς καλά Χριστούγεννα. Για να μην «ενοχλούνται» πιστοί άλλων θρησκειών, μας λένε οι ινστρούχτορες της νέας επανεκκίνησης.

Να θυμίσουμε πως στο μηδενιστικό «μανιφέστο» εκ Βρυξελλών συμπεριλαμβάνονταν και παροτρύνσεις να χρησιμοποιείται μια «ουδέτερη γλώσσα», να μην χρησιμοποιούνται όροι που εκδηλώνουν το βιολογικό φύλο (όπως το «κύριος» και το «κυρία») ώστε να μην… θίγονται συλλογικότητες που επιθυμούν κατάργηση των βιολογικών φύλων!

Απαιτούν να καταργηθούν τα γραμματικά γένη. Να παρακαμφθούν οι νόμοι της φύσης και οι επιταγές της βιολογίας. Να μη θυμίζει τίποτα πως είναι αρσενικό και τίποτα πως είναι θηλυκό. Άλλα να γίνουμε όλοι ένας ουδέτερος κιμάς ασπόνδυλων που θα αλέθεται άνετα στη κιμαδομηχανή της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Ο άχρωμος, άοσμος, άφυλος, άθρησκος, ανιστόρητος, άπατρις μετάνθρωπος. Η τέλεια μαριονέτα.

Παρά το γεγονός πως το ανεκδιήγητο έγγραφο αποσύρθηκε, καθότι ξέσπασαν σφοδρές αντιδράσεις, οι κατευθυντήριες γραμμές του αθεϊστικού λόμπι παραμένουν ακέραιες. Και είναι απολύτως σίγουρο πως οι μεθοδεύσεις θα συνεχιστούν με άλλοτε επίσημους και άλλοτε παρασκηνιακούς τρόπους.

Δεν υπάρχουν αόριστες «γιορτές»

Είναι τόσο ανόητη και γελοία η εντολή του να αντικατασταθεί το «Καλά Χριστούγεννα» με το «καλές γιορτές» που μόνο η διαστροφή και το μίσος κάποιων σκοτεινών εγκεφάλων για τον χριστιανισμό, θα μπορούσε να δώσει κάποια ικανοποιητική εξήγηση. Όταν αναφέρεις κάποιες «γιορτές», πάει να πει πως ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ. Γεγονός ή πρόσωπο ή πρόσωπα ή σημαντικές αξίες. Πάντως δεν υπάρχουν αόριστες γιορτές. Δεν γιορτάζουμε κάτι έτσι αφηρημένα και χωρίς λόγο.

Και ο βασικός σκοπός των επερχόμενων εορτών δεν είναι ούτε το να στολίσουμε το δέντρο, ούτε να δούμε τον ευτραφή κοκκινοφορεμένο παππούλη της Coca Cola, ούτε να κάνουμε διαγωνισμό καταναλωτισμού και πολυφαγίας με δώρα και γεμάτα τραπέζια.

Ο σκοπός είναι το να γιορτάσουμε και να ευφρανθούμε για την κατά σάρκα γέννηση του Θεανθρώπου στο σπήλαιο της Βηθλεέμ. Τη φανέρωση του Θεού εν σαρκί που σηματοδοτεί την αρχή των – σωτηριώδους σημασίας – γεγονότων που οδήγησαν στην λύτρωση του ανθρώπου από την αμαρτία και τη νίκη του Θεού απέναντι στο κράτος του θανάτου, μέσω της ένδοξης Αναστάσεως του.

Η γέννηση του Χριστού είναι η πρώτη συγκλονιστική στιγμή, το σημείο μηδέν της ιστορίας, που άρχισε να στρώνεται ο δρόμος για το σπάσιμο των δεσμών του ανθρωπίνου γένους. Το πρώτο βιβλικό «σκαλοπάτι» για τη λύτρωση του ανθρώπου από την αμαρτία. Η αρχή της προσφοράς του άφατου δώρου της θεώσεως. Η γη απέκτησε νόημα να γυρίζει, εκείνη τη νύχτα που φώτισε τη φάτνη το άστρο της Βηθλεέμ.

Αν κάποιοι αχρείοι της Ευρώπης παθαίνουν ναυτία με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα», θα τους αντιτείνουμε την ευχή «καλή χώνεψη» και περαστικά. Ας γιορτάσουν όσα νεοεποχίτικα πανηγυράκια  θέλουν και ας τα ονομάσουν όπως θέλουν. Τα Χριστούγεννα όμως θα μείνουν όπως έχουν και θα αναφέρονται ως αυτό που είναι και αυτό που πρεσβεύουν.

Άλλωστε δεν μπορείς να διατείνεσαι πως καταπολεμάς τις διακρίσεις με το να απεργάζεσαι νέες διακρίσεις, κατά της θρησκευτικής ελευθερίας των χριστιανών. Δεν φέρνεις ισότητα με την ισοπέδωση. Δεν προωθείς την ειρήνη και την αδελφότητα των λαών, βγάζοντας από την μέση την πηγή της ειρήνης, της αγάπης, του αλτρουισμού και κάθε άλλου καλού.

Οι ντιρεκτίβες που έρχονται εκ Βρυξελλών, μόνο ισότητα δεν επιδιώκουν. Είμαστε μάρτυρες εξόφθαλμης στοχοποίησης του χριστιανισμού και κυρίως της Ορθοδοξίας. Όταν δίνουν σημασία ακόμα και στις ευχές καταλαβαίνεις τι λύσσα υπάρχει από πίσω. Να σβήσει από τον χάρτη κάθε τι χριστιανικό, για να ξεθωριάσει και στις ψυχές των ανθρώπων. Να γίνει ο άνθρωπος tabula rasa. Λευκό χαρτί, έτοιμο να μπει φαρδιά – πλατιά η υπογραφή της νέας εποχής.

«Πᾶνος»

4 σχόλια:

  1. Σε όλες τις μεγάλες Δεσποτικές Εορτές βλέπουμε τον διάολο να λυσσάει μέσα από τα όργανα του τα λυσσασμένα.

    Και όπως μας λέει το άρθρο:
    Η γη απέκτησε νόημα να γυρίζει, εκείνη τη νύχτα που φώτισε τη φάτνη το άστρο της Βηθλεέμ.

    Θα προσθέσω:
    Και ο χρόνος απέκτησε νόημα και εσκίστηκε στα δύο.
    π.Χ. και μ.Χ. εποχής.

    Και ποτέ δεν ευχόμαστε γενικώς και αορίστως.
    Αλλά συγκεκριμένα:

    Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν εύχομαι Καλή χώνεψη, αλλά να μην το χωνέψουν ποτέ ...οι επίδοξοι ολετήρες του Χριστιανισμού νεοδιοκλητιανοί... Θεέ συγχώρεσε με, αλλά με τους απρεπείς πρέπει να γίνεσαι δι..ΑΠΡΕΠΗΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΕΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΎΟ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.

    ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΤΕΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ, ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

    Ἡ Παρθένος σήμερον τὸν ὑπερούσιον τίκτει, καὶ ἡ γῆ τὸ σπήλαιον τῷ ἀπροσίτῳ προσάγει·ἄγγελοι μετὰ ποιμένων δοξολογοῦσι, μάγοι δὲ μετὰ ἀστέρος ὁδοιποροῦσι· δι᾿ ἡμᾶς γὰρ ἐγεννήθη παιδίον νέον, ὁ πρὸ αἰώνων Θεός.

    Εσύ Χριστέ Πανάγαθε, που επί γής ειρήνη και εν ανθρώποις, ευδοκία έφερες, δώσε απλόχερα ελπίδα με την Θεία Γέννηση σου, στον απανταχού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Με Αγάπη, Πίστη και Ελπίδα, όλοι μπορούμε να διακρίνουμε πίσω από το μαύρο πέπλοτης επάρατης πανδημίας και των απειλών και βλέψεων των βαρβάρων καλικαντζάρων γειτόνων μας, που σαν «κράτος» από πλάσης του, ως Ηρώδης δολοφονεί κατασφάζοντας νήπια μικρά αδύναμα κράτη, ένα νέο ζωοδόχο ελπιδοφόρο αστέρι, σύντομα να ανατέλει… «Ειρήνην αφήνω εις εσάς, ειρήνην την εμήν δίδω εις εσάς· ουχί καθώς ο κόσμος δίδει, σας δίδω εγώ. Ας μη ταράττηται η καρδία σας μηδέ ας δειλιά.» «Θέλουσι σφυρηλατήσει τας μαχαίρας αυτών διά υνία και τας λόγχας αυτών διά δρέπανα δεν θέλει σηκώσει μάχαιραν έθνος εναντίον έθνους, ουδέ θέλουσι μάθει πλέον τον πόλεμον.»
    Αφυπνισθείτε, αναγεννηθείτε αδελφοί Πανέλληνες της Ελλάδας μας, της Ελληνικής Κύπρου, του απόδημου Ελληνισμού …Το χαρμόσυνο άγγελμα της γέννησης του Θεανθρώπου Ιησού, ας είναι μια νέα Αναγέννηση, ένα ζεστό πύρωμα καρδιάς … Κανείς δεν μπορεί να μας τα αποστερήσει. Το Άγιο Πνεύμα των Χριστουγέννων ας απλωθεί με Αγάπη στις πονεμένες μας ψυχές σαν βάλσαμο λύτρωσης και ελπίδας.
    Η αισιοδοξια, η πίστη, η αγάπη και το πνεύμα δεν ξεριζώνονται , ούτε φυλακίζονται, ριζωμένα, είναι στις καλές καρδιές των Ελλήνων πιστών Χριστιανών ..Είναι αθάνατα, ελπιδοφόρα, αειφόρα, ζωοδόχα, ζωηφόρα …. Η Μεγαλοσύνη και η Πίστη αυτού του μικρού ένδοξου καλού λαού μας, είναι τα πολυτιμότερα χαρίσματα του … Ας μην τα χαρίσει σε κανένα, επίδοξο ολετήρα της Πίστης μας και της αγαπημένης μας πατρίδας …«Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα.»
    Κωστής Παλαμάς.

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ.

    ΟΛOΚΛΗΡΟ ΙΔΕΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ OLYMPIA.GR.

    Για τα φετεινα Χριστουγεννα και το νεο έτος που πλησιάζει

    ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟYΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΡΟΗ ΤΟΥ ETHNEGERSIS ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
    ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
    www.ledrastory.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσθέτω ένα χριστουγεννιάτικο ποίημα του Κωστή Παλαμά, θαυμάσιο μέσα στην απλότητά του, είναι το «Νά’ μουν τοῦ σταύλου ἕν’ ἄχυρο». Εδώ, είναι σαφέστατη η επιθυμία του ποιητή να πλησιάσει ταπεινά το νεογέννητο θείο Βρέφος και να ενστερνισθεί το λυτρωτικό μήνυμα που εκπορεύεται από τη φτωχική φάτνη… Νά ’μουν τοῦ σταύλου ἕν’ ἄχυρο, ἕνα φτωχὸ κομμάτι,/τὴν ὥρα π’ ἄνοιξ’ ὁ Χριστὸς στὸν ἥλιο του τὸ μάτι!/Νὰ ’δῶ τὴν πρώτη του ματιὰ καὶ τὸχαμόγελό του,/τὸ στέμμα τῶν ἀκτίνων του γύρω στὸ μέτωπό του,/νὰ λάμψω ἀπὸ τὴλάμψη του κι ἐγὼ σὰ διαμαντάκι,/κι ἀπὸ τὴ θεία του πνοὴ νὰ γίνω λουλουδάκι… (απόσπασμα). Το εκπληκτικό επίσης ποίημα του Κωστή Παλαμά «Ἕνας Θεός» αφενός μεν εκφράζει με γλαφυρότητα τα συναισθήματα του ποιητή, μπροστά στο θαύμα της ενανθρώπησης του Θεού, και αφετέρου καταδεικνύει το θαύμα που συντελέστηκε στην ίδια την ψυχή του… Η Γέννηση του Θεανθρώπου γεννά στην ψυχή του ποιητή – και σε κάθε ανθρώπινη ψυχή – την ελπίδα, την πίστη και την αγάπη… Αυτό, άλλωστε, δεν είναι και το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων;
    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAI ENΩ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΑΣΤΙΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΟΥΤΕ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ, ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΛΗΡΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή