Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Η ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ του Ζελένσκι εξαπολύει ΚΥΝΗΓΙ φιλορώσων σε ουκρανικές πόλεις!

 

Θυμίζει το κυνήγι του Μητσοτάκη στους ανεμβολίαστους!

Πόλη της νότιας Ουκρανίας ξεκινά κυνήγι μαγισσών για «άπιστους» κατοίκους.

Πιο συγκεκριμένα η πόλη Νικολάεφ κατέφυγε σε δραστικά μέτρα αυτό το Σαββατοκύριακο για να αποκαλύψει αυτό που οι τοπικές αρχές αποκαλούν «συνεργάτες» και «αποσχιστές».

Πρόκειται για ανθρώπους που τρέφουν φιλορωσικά αισθήματα ή βοηθούν τις δυνάμεις της Μόσχας με οποιονδήποτε τρόπο.

Αυτούς τα τσιράκια του Ζελένσκι τους έβαλαν στο μάτι.

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, Vitaly Kim, έθεσε ολόκληρη την πόλη – όπου ζούσαν σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι πριν από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης – σε διήμερο lockdown.

Η Κιμ ανακοίνωσε «παρατεταμένη απαγόρευση κυκλοφορίας», η οποία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή το απόγευμα και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι κάτοικοι του Νικολάεφ απαγορεύεται να βγαίνουν έξω ή να επισκέπτονται δημόσιους χώρους χωρίς ειδικές άδειες. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, παρέχεται αστυνομική συνοδεία, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι δυνάμεις των Ουκρανών να επέμβουν ακόμη και σε κτίρια ή κατοικίες ανθρώπων αν κρίνουν πως υπάρχει κάποια “ύποπτη φιλορωσική κίνηση”.

Πρόκειται για κίνηση άκρατου φόβου τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν μόλις μερικά δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της επαρχίας Νικολάεφ.

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου