Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Αμβρόσιος για υβριστές! Δαιμονικές επιθέσεις εναντίον μου από τα όργανα του ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Τα απύλωτα στόματα ΜΕΡΙΚΩΝ Δημοσιογράφων -δηλ. οργάνων και υπηρετών του ψεύδους και της παραπληροφορήσεως -και άρα οργάνων του Διαβόλου-, με αφορμήν τις σκέψεις μας για την Τραγωδία των Τεμπών, ξέσπασαν σε ένα αμείλικτο πόλεμο εναντίον μας!

Προφανώς ο Διάβολος τους ώθησε να ξεσπάσουν με φοβερά λόγια εναντίον ενός ταπεινού εργάτου του Ευαγγελίου, του οποίου το ΕΓΚΛΗΜΑ ήταν, ότι αποτόλμησε να ομιλήσει για την ΛΑΤΡΕΙΑ και την ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, η οποία «τελεσιουργείται επισήμως» κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Τριήμερο του Καρναβάλου όχι μόνο στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας, αλλά παγκοσμίως, δηλ. σε ολόκληρη την ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! 

Η ελαχιστότης μας ΔΕΝ ΤΡΕΦΕΙ ΚΑΚΙΑ στην ψυχή της γι’ αυτό το δυσπερίγραπτο υβρεολόγιο εναντίον μας! Αντιθέτως, όχι μόνον συγχωρούμε τους πάντας, αλλά συγχρόνως και προσευχόμεθα προς τον Πανάγαθον Θεόν:

1ον) Να δώσει μετάνοιαν και επιστροφήν στην αγκαλιά Του σέ όλους αυτούς τους ασεβείς υβριστές μας, δηλ. στα όργανα του Διαβόλου.

2ον) Να μας λυτρώνει από τά πεπυρωμένα βέλη τους, επαναλαμβάνοντας την προσευχήν: «σβέσον τά πεπυρωμένα βέλη του Πονηρού τα καθ’ ημών δολίως κινούμενα» (βλ. Μικρόν Απόδειπνον).

3ον) Να φωτίσει το σκοτεινό μυαλό τους, ώστε να κατανοήσουν, ότι η ελαχιστότης μας δεν ασχολήθηκε με τα θύματα της Τραγωδίας, διά τα οποία άλλωστε εξεφράσαμε την συμπάθειά μας προς τους οικείους των, αλλά με το να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα «ΓΙΑΤΙ, ΘΕΕ ΜΟΥ;», το οποίον διατυπώθηκε από μια ημερήσια Εφημερίδα των Αθηνών.

Επαναλαμβάνουμε εδώ το σχετικό απόσπασμα από το κείμενό μας:

«Ἀδελφοί, ὅταν ὁ Χριστὸς φανερωθῇ, ἡ ζωὴ ὑμῶν, τότε καὶ ὑμεῖς σὺν αὐτῷ φανερωθήσεσθε ἐν δόξῃ. Νεκρώσατε οὖν τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν, καὶ τὴν πλεονεξίαν, ἥτις ἐστὶν εἰδωλολατρία, δι᾿ ἃ ἔρχεται ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας, ἐν οἷς καὶ ὑμεῖς περιεπατήσατέ ποτε, ὅτε ἐζῆτε ἐν αὐτοῖς· νυνὶ δὲ ἀπόθεσθε καὶ ὑμεῖς τὰ πάντα, ὀργήν, θυμόν, κακίαν, βλασφημίαν, αἰσχρολογίαν ἐκ τοῦ στόματος ὑμῶν· μὴ ψεύδεσθε εἰς ἀλλήλους, ἀπεκδυσάμενοι τὸν παλαιὸν ἄνθρωπον σὺν ταῖς πράξεσιν αὐτοῦ καὶ ἐνδυσάμενοι τὸν νέον τὸν ἀνακαινούμενον εἰς ἐπίγνωσιν κατ᾿ εἰκόνα τοῦ κτίσαντος αὐτόν….».

Τι μας λέγει ο Απόστολος Παύλος; Ότι η ΑΜΑΡΤΊΑ, δηλ. η υποταγή μας στα αμαρτωλά πάθη, μολύνει και την ψυχή και το σώμα! Η πορνεία, οι κακές επιθυμίες, η πλεονεξία κλπ. είναι τα αμαρτήματα, που ΕΠΙΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Απόστολος Παύλος μας καλεί να νεκρώσουμε τά πάθη της ψυχής και του σώματος, ………. Με άλλα λόγια μας καλεί να απαρνηθούμε τον Διάβολον και να ΕΝΔΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ!

Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), επαναλαμβάνω, μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού; 

Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;

Επομένως για κάθε καλής θελήσεως άνθρωπο η επίθεσις των συγκεκριμένων Δημοσιογράφων των Μ.Μ.Ε = των οργάνων του Διαβόλου εναντίον μας είναι όχι απλώς ΑΔΙΚΗ, αλλά ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ!. Ο Διάβολος ἐνοχλήθηκεν πολύ από τα λόγια μας και με δαιμονιώδη κακία κινήθηκε εναντίον μας! Στόμα, λοιπόν, του Διαβόλου έγιναν όλοι αυτοί οι υβρισταί μας!

Από όλα αυτά τα υβριστικά σχόλια εκράτησα τα πολύ πικρά λόγια του ηθοποιού κ. Μιχαήλ Ιατροπούλου, ο οποίος είπε επί λέξει τα εξής φοβερά λόγια: «Mr. tragic Αμβρόσιε… Αν ο διάβολος είχε μορφή θα είχε την δική σας. Περαστικά πανίβλακα…» ( βλ. Πρώτο θέμα, 10.03.2023).

Θα ήθελα να απαντήσω στον κ. Ιατρόπουλο:

Αγαπητέ μου,
 
Σεις πως γνωρίζετε την μορφή του Διαβόλου;
Μήπως είσθε γέννημα και θρέμμα του Διαβόλου;
ή Μήπως δηλ. είσθε ΤΕΚΝΟΝ του Διαβόλου;
ή Μήπως είσθε εργάτης του Διαβόλου;
ή Μήπως είσθε εκπρόσωπος του Διαβόλου;
ή Μήπως είσθε συνήγορος και υπερασπιστής του Διαβόλου;
Και τέλος, Μήπως είσθε Δικηγόρος του Διαβόλου;
Πως, λοιπόν, γνωρίζετε την μορφή του Διαβόλου; Για να γνωρίζετε την μορφή του Διαβόλου πρέπει να συνομιλείτε μαζί του! Να είσθε, δηλ. κάτι από όλα αυτά! Ψάξτε, λοιπόν, τον εαυτόν σας και τότε ελάτε να τα πούμε, ΔΙΑΒΟΛΟ-ΠΑΙΔΟ!
 
Εάν, λοιπόν, κάτι απ’ αυτά συμβαίνει, σας εκφράζω τα συλλυπητήριά μου! Επειδή δε ο Αρχιερεύς εξ ορισμού είναι πολέμιος του Διαβόλου, κι’ εγώ απαντώ, προσευχόμενος, και παρακαλώ τον Κύριον με τα λόγια του «Πάτερ ημών»: «Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού»!!!! Κύριε, λύτρωσέ με από το στόμα του κ. Ιατρόπουλου!
 
Επειδή, λοιπόν, ο Επίσκοπος, κατά την διδασκαλίαν της Μητρός Εκκλησίας μας, είναι «εις τύπον και τόπον Χριστού» (Άγιος Ιγνάτιος Αντιοχείας), θα παραθέσουμε στη συνέχεια μία φωτογραφία από το Καρναβάλι του Rio de Janeiro της Βραζιλίας, ώστε ο κ. Ιατρόπουλος να συνειδητοποιήσει τον ρόλον του με όσα περί ημών έγραψε! Εκεί, λοιπόν, ο Διάβολος σύρει στους δρόμους και βασανίζει τον Χριστό!!!!!
 
ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, που το συνοδεύουν:
 
Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΗΓΕΙΤΑΙ, ΣΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!
ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ
(ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟ ΜΙΛΑΜΕ…)!!
 
Είχαν προφητεύσει οι Άγιοι της Ορθοδοξίας ότι θα έρθει η ώρα, που ο Διάβολος θα… κάνει πάρτι. Που θα διαφημίζεται σε δημόσια θέα. Κάτι αδιανόητο ακόμη και πριν από μερικά χρόνια.
Ήρθε λοιπόν η ώρα. Ας φροντίσουμε να το γνωρίζουμε αυτό, ότι δηλαδή ζούμε κοσμοϊστορική εποχή, όχι μόνον από ιστορικής/κοσμικής άποψης, αλλά και θρησκευτικής/χριστιανικής.
Δεν δικαιολογείται κανένας νουνεχής άνθρωπος και ειδικά Χριστιανός, να είναι πλέον αφελής, και να πει αργότερα πως δεν ήξερε! ……
Είδα και το βίντεο το οποίο το σταμάτησα μετά τα πρώτα λεπτά. Τόσο αποκρουστικό ήταν.
ΠΗΓΗ:
 
ΣΗΜΕΡΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΜΕ
 
ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ
ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Νο 1
 
Απευθυνόμεθα, πλέον, προς τους καλής πίστεως Αδελφούς μας, για να υπενθυμίσουμε, ότι όχι μόνον στη Βραζιλία, αλλά και στην πόλη των Πατρών, στην πόλη του Αγίου Ανδρέου, στο εφετινό Καρναβάλι είχαμε φρικτά γεγονότα!
 
Είναι, λοιπόν, φανερόν και αυταπόδεικτον, ότι εμείς με όσα γράψαμε δεν στραφήκαμε εναντίον των θυμάτων και νέων ανθρώπων εκεί ψηλά στα Τέμπη, όπως θέλουν να γράφουν οι υβριστές μας, τα ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, αλλ’ εναντίον της αμαρτωλής Κοινωνίας, η οποία ξεχύθηκε στους δρόμους λατρεύοντας και λιτανεύοντας τον Διάβολο!
 
Στη συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε το δημοσίευμα του κ. Λυκούργου Νάνη, ενός ιατρού παντελώς αγνώστου εις ημάς, το οποίον πολύ μας συνεκίνησε! Από τη θέση αυτή εκφράζουμε την βαθυτάτην ευγνωμοσύνην μας προς τον κύριον Νάνην, τον αθρογράφον Ιατρόν, επίσης δε και προς τον ευλαβέστατονς Αγιορείτην Μοναχόν π. Γρηγόριον, ο οποίος είχε την καλωσύνην να μας γνωστοποιήση το εξόχως συγκινητικό αυτό κείμενο.
 
Με άλλα λόγια σήμερα θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε το κατάντημα του σημερινού ανθρώπου, όταν αυτός γίνεται όργανον του Διαβόλου, εκπρόσωπος του Διαβόλου, υπερασπιστής του Διαβόλου κλπ.
 
Ιδού, λοιπόν, το υπέροχον αυτό κείμενον:
 
Οι ανεκδιήγητοι κατήγοροι του ευθαρσούς
Μητροπολίτη Καλαβρύτων
Σχόλια Ιατρού Λυκούργου Νάνη
 
Οι ανεκδιήγητοι κατήγοροι του ευθαρσούς Μητροπολίτη Καλαβρύτων παρέβλεψαν το γεγονός ότι ο εν λόγω επίσκοπος δεν υπήρξε κατηγορηματικός στην τοποθέτησή του αλλά περισσότερο αναρωτήθηκε παρά αποφάνθηκε.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποίησε τη λέξη «μήπως» ως προμετωπίδα της συλλογιστικής του.
 
Ε, ούτε αυτό ήταν ικανό να μετριάσει την κανιβαλική διάθεση κάποιων που δίκην λυσσώντων κυνών και αιμοβόρων γυπών όρμησαν να τον κατασπαράξουν…
Αυτό είναι ,εν πολλοίς, το ήθος της σύγχρονης δημοσιογραφίας, δημοσιο-καφρίλας μάλλον…
 
Ούτε να αναρωτηθεί δεν μπορεί κάποιος χωρίς συνέπειες, δηλαδή χωρίς να κανιβαλισθεί, να ονειδισθεί, να εξουθενωθεί, να «τσαλακωθεί» η προσωπικότητά του.
 
Αλλά φταίνε μόνο οι εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών υπονόμων για αυτή τη σηπτική κατάσταση; Ποιοι παρέχουν αναγνωρισιμότητα, «κύρος» και «αξία» στις σκουπιδοεκπομπές και τους συντελεστές και παρουσιαστές τους παρά αυτοί που καταδέχονται να τους παρακολουθούν καθημερινά και να αρέσκονται με το σκουπιδαριό που τους ταΐζουν;
 
Μα καλά, τόσο πολύ έχουν συνηθίσει να τρέφονται με τοξικά απόβλητα και κοπριά;
Τόσο πολύ έχουν αμβλυνθεί τα ηθικά τους αισθητήρια και διαστραφεί τα αξιολογικά τους κριτήρια;
 
Και οι μεν τηλεοπτικές βοθροεκπομπές κανιβαλίζουν τον επίσκοπο Αμβρόσιο, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να αξιώνουν την καθαίρεσή του (στο τέλος οι άσχετοι με τα της Εκκλησίας θα μας προκύψουν και … κανονολόγοι!!!).
 
Έχουμε, όμως, και την “πεφωτισμένη δεσποτεία”, τουτέστιν δημοσιογράφους της σοβαροφανούς φυλλάδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, που διείδαν “ύβρι” στα όσα έγραψε ο εν λόγω ιεράρχης, τα οποία και αντιπαρέβαλαν με την όντως πνευματική στάση του ιερέως, πατρός Κύπριου φοιτητή, που φονεύθηκε συνεπεία της συγκρούσεως των δύο τρένων.
 
Κατασκεύασαν, έτσι, ένα δίπολο: από τη μία η χριστιανοπρεπής και ανθρώπινη στάση (κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό) του πενθούντος ιερέως και από την άλλη η υβριστική, ακόμη και της ανθρωπιάς, κατά τη νοσηρή συλλογιστική του αρθρογράφου, στάση του στοχοποιημένου Μητροπολίτη.
 
Δεν έφθασε, βεβαίως, στο κατάντημα να αξιώσει την καθαίρεση του Μητροπολίτη ο αρθρογράφος της συστημικής φυλλάδας.
 
Παρέβλεψε, όμως, και αυτός το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης δεν υπήρξε κατηγορηματικός στην τοποθέτησή του αλλά περισσότερο αναρωτήθηκε.
 
Το επισκοπικό κείμενο κινήθηκε προς την κατεύθυνση της αφύπνισης προς μετάνοιαν.
Ώρα ήδη ημάς εξ ύπνου εγερθήναι”, κατά το Παύλειο ρήμα.
Είναι ένα ερέθισμα προς αναστοχασμό, προς συνειδητοποίηση του μεγέθους της απομακρύνσεώς μας από το Θεό, της ανταρσίας και αποστασίας μας!
 
Αλλά πού να το καταλάβουν αυτό κάποιοι δημοσιογράφοι και στοχαστές!
 
Δεν έχουν, δυστυχώς, τις πνευματικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο!
Τους φαίνεται ακατανόητο που ένας επίσκοπος παίρνει αφορμή από τέτοιου είδους γεγονότα και μιλάει για αποστασία και επικαλείται την απόλυτη ανάγκη της μετανοίας.
 
“Ψυχικός άνθρωπος ου δέχεται τα του πνεύματος του Θεού, ότι πνευματικώς ανακρίνεται”, πάλι κατά το θείο Παύλο.
 
Αλλά, όταν βγαίνουν κάποιοι “αγαπολόγοι”, μέσα από τον εκκλησιαστικό χώρο, και απαξιώνουν τα όσα είπε ο λοιδορηθείς επίσκοπος τι να περιμένει κανείς………………………………..
 
Οι άλλοι επίσκοποι άφησαν τον Αμβρόσιο βορά στα αιμοβόρα όρνια των τηλεοπτικών παραθύρων… Εδώ δεν ισχύει το “φιλάδελφο”…

Αναρτήθηκε από ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες ΜΗΤΡOΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, ΝΑΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ, ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ

Η ελαχιστότης μου, λοιπόν, αγαπητοί μου Αδελφοί, θα ήθελε να τελειώσει αυτό το σημείωμα, επαναλαμβάνοντας τα λόγια:
 
Αδελφοί μου, ας μετανοήσουμε! Ας αλλάξουμε τρόπο ζωής και συμπεριφοράς! Ας ξαναγυρίσουμε στην Εκκλησία του Χριστού! Ας κάνουμε τον Χριστό ΟΔΗΓΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! Μέσα απ’ την καρδιά μας ας ψάλλουμε τα λόγια, που περιέχονται στην Ακολουθία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής:
 
«Τῆς μετανοίας ἄνοιξόν μοι πύλας Ζωοδότα, ὀρθρίζει γάρ τό πνεῦμά μου, πρός ναόν τόν ἅγιόν σου, ναόν φέρον τοῦ σώματος, ὅλον ἐσπιλωμένον, ἀλλ’ ὡς οἰκτίρμων κάθαρον, εὐσπλάγχνῳ σου ἐλέει».
 
«ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ»! Αμήν.
 
Σας εύχομαι ΚΑΛΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ!
 
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
 
+ Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, Δευτέρα 20η Μαρτίου 2023

«Πᾶνος» 

4 σχόλια:

  1. Συνεπώς, οι αντίχριστοι αντιδρώντες δεν επιτίθενται στον π Αμβρόσιο αλλά στον απ Παύλο και τελικά στον ίδιο τον Χριστό! Εκεί απευθύνεται η μανία τους αλλά επειδή είναι άνανδροι δεν τολμούν να εκφραστούν ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμφιβάλλω εάν υπάρχει πιο διεφθαρμένη επαγγελματική τάξη από εκείνη των δημοσιογράφων.
    Όχι μονάχα τώρα αλλά και σε προγενέστερες εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιατρέ μου να αγιάσει το στόμα σου. Να έχεις και να έχουμε την ευλογία του ευλογημένου επισκόπου που σε αυτήν την δαιμονιώδη εποχή σηκώνει το λάβαρο της αληθείας μόνος του και παρηγορεί τις ψυχές μας που τος πέταξαν στον Άδη εκκλησιαστικοί και πολιτικοί ηγέτες.

      Διαγραφή
  3. Καθαρίστε το στόμα σάς με αντισηπτικό εάν θέλετε να αναφερθητε στον Άγιο Μητροπολιτη Αμβρόσιο!
    Ντροπή και αίσχος σε όποιον τόλμησε να στραφεί εναντίον του Μητροπολιτη!
    Την ευχή του να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή