Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: «Άν στα Τέμπη έγινε “θυσία” τότε χρειαζόμαστε τον σύγχρονο Θησέα»


Καταιγιστικός ήταν και σήμερα μιλώντας στον ρ/σ Focus 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ο Νομικός, πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Βαθιώτης, σχολιάζοντας κυρίως την αναφορά Μητσοτάκη στη “θυσία αυτών των παιδιών” για το δυστύχημα των Τεμπών.

“Ο αριστερός και δεξιός ψάλτης του Μητσοτάκη, ήταν ο Πορτοσάλτε και ο Τσίμας. Βγήκε λοιπόν από άμβωνος ο δεσποτικός μονάρχης να μας πει ότι η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε οτι αυτό που έγινε στα Τέμπη, δε θα ξαναγίνει ποτέ, υπονοώντας φυσικά ότι θα φτιαχτεί ασφαλές δίκτυο. Αυτο το σόφισμα της συλλογικής ανθρωποθυσίας, είναι εξοργιστικό και πάρα πολύ επικίνδυνο. 

Μας ζητάνε οι εκάστοτε κυβερνώντες, να δεχόμαστε τις θυσίες των παιδιών μας, για να φτιάχνουμε αυτό που είναι αυτονόητο οτι πρέπει να γίνει χωρίς θυσία. Και αυτός ο πρωτογονισμός είναι ολοκληρωτικός διότι συνδέεται με κάτι που φαίνεται, εκ πρώτης όψεως ή ακοής, άσχετο. Τα επιδόματα που δίνουν συνεχώς στους πολίτες, οι διευκολυνσεις στις δοσεις που οδηγούν; 

Στο να είμαστε συνεχώς με σκυμμένο το κεφάλι, να αρκούμαστε στα ψίχουλα και να παλεύουμε για την επιβίωσή μας . Όταν λοιπόν έχεις πολίτες που ασχολούνται με το πως θα επιβιώσουν, δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς να ασκούν  κριτική στην κυβέρνηση και να μετέχουν στο διάλογο καθημερινά. Φτιάχνεις δηλαδή πολίτες νάνους και ευνούχους”.

” Πρέπει ο πολίτης να είναι πάρα πολύ υποψιασμένος για τη ρητορική που χρησιμοποιείται κάθε φορά. Θα πρέπει με αφορμή τα Τεμπη, να ξαναγυρίσουμε πίσω και να δούμε στις αντιστοιχες μεγάλες συμφορές που έχουν γίνει, ποια ήταν η αιτιολογία που προβλήθηκε, υπο ποιες συνθήκες έγιναν και να κάνουμε μια σύνδεση όλων αυτών”. 

“Εάν αυτό που συνέβη στα Τέμπη, ήταν θυσία στο Μινώταυρο, τότε χρειαζόμαστε τον σύγχρονο Θησέα”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:


 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου