Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Η απάτη στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο σε σχέση με την με την σημερινή πραγματικότητα!


Για το 24ο συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων στο οποίο πρόκειται να λάβει μέρος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Παρασκευή 31 Μαρτίου μίλησε ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου Κωνσταντίνος Βαθιώτης στο Στέφανο Δαμιανίδη και τον FOCUS FM 103.6, ασκώντας ταυτόχρονα και κριτική στην Κυβέρνηση μετά και την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

Ο κ. Βαθιώτης αρχικά ανέφερε για την Κυβέρνηση:

«Όπως έχω πει πολλές φορές, αυτή η Κυβέρνηση προσιδιάζει σε ολοκληρωτικό καθεστώς. Επομένως, αν δε δω με τα μάτια μου να γίνονται πράγματι οι εκλογές στις 21 Μαΐου δε θα το πιστέψω. Δε θα απέκλεια κάτι να συμβεί και να “τιναχθεί” η εκλογική διαδικασία στον αέρα» και συμπλήρωσε:

«Αλλά και που θα γίνουν εκλογές τι πιστεύετε ότι θα αλλάξει; Διαφορετικά χρώματα, διαφορετικά ονόματα, αλλά ο μαριονετίστας θα είναι ο ίδιος. Άκουσα (σ.σ την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λαμία) και έφριξα για ακόμη μια φορά, βλέποντας ότι ο άνθρωπος αυτός καπηλεύεται τη συμφορά των Τεμπών, λέγοντας πως η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, λέγοντας ότι είναι η μόνη παράταξη που εγγυάται τη σταθερότητα και η παράταξη που εκφράζει την κοινωνική δικαιοσύνη. Αν το “διαβάσουμε” ανάποδα, θα δούμε ότι είναι η παράταξη της κοινωνικής αδικίας και εγγυάται την αστάθεια»

Για την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών από την Κυβέρνηση ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών τόνισε:

«Προσπαθεί να εμφανίσει την τραγωδία των Τεμπών, που θα έπρεπε και αυτόν και τον Υπουργό Μεταφορών να τον φέρει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να αναποδογυρίσει το παιχνίδι, λέγοντας ότι χάρη στη συμφορά των Τεμπών θα μπορέσει η Ελλάδα να βελτιωθεί (…) Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενήμεροι ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με δαιμονική εφαρμογή της προπαγάνδας»

«Εάν ήθελε η Κυβέρνηση αυτή να δείξει ότι έχει την στοιχειώδη πολιτική και κοινωνική ευαισθησία μετά τη συμφορά των Τεμπών, θα έπρεπε να απαγορεύσει τις προεκλογικές ομιλίες, όπου έχουμε χειροκροτήματα, χαχανίσματα και δημόσιες σχέσεις λίγες μέρες μετά την απώλεια των 57, μπορεί και περισσότερων αθώων ψυχών. Πόσο εύκολα ξεχνιέται μια τραγωδία που προσπαθούν να καλύψουν με μια προεκλογική εκστρατεία»

Παρακάτω μίλησε για το τι θα παρουσιάσει ο ίδιος στο Συνέδριο της Παρασκευής, όπου μεταξύ άλλων δικηγόρων θα επιδείξει σκηνές και αποσπάσματα από ταινίες του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου, κατά κύριο λόγο, στις οποίες προβάλλεται το αδίκημα της απάτης στην καθημερινή ζωή, προσπαθώντας να εξηγήσει πώς οι πρωταγωνιστές (σ.σ. οι ηθοποιοί) την επιδιώκουν και τον τρόπο που συσχετίζεται με τη σημερινή πολιτική.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:


 
 
ΚΑΙ ΣΕ ΗΧΗΤΙΚΟ

 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου