Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ελευθέριος Ανδρώνης:Τεχνητή ακρίβεια – Τεχνητή κρίση: Οι Έλληνες αδειάζουν τους λογαριασμούς τους για να ζήσουν – Λεηλατούν τις καταθέσεις για να φτιάξουν τέλειους «σκλάβους»


Τεχνητή η ακρίβεια - Σαρώνονται και οι τελευταίες αποταμιεύσεις των ελληνικών νοικοκυριών - Φτωχοποιούν τον κόσμο για να υποδεχθεί το ψηφιακό νόμισμα
 

Ακρίβεια – Καταθέσεις: Έναν χρόνο πριν, τον Μάρτιο του 2022, όταν η «καταιγίδα» των ανατιμήσεων είχε διανύσει τους πρώτους της μήνες στην ελληνική αγορά, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας είχε εκφράσει δημόσια μια αυτοεκπληρούμενη «προφητεία» σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσουν οι Έλληνες το τσουνάμι ακρίβειας που ξεκίνησε να ορθώνεται τότε, και σήμερα έχει οδηγήσει τα νοικοκυριά σε ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο κ. Στουρνάρας τότε, αντί να μιλήσει για στοχευμένα μέτρα ανακούφισης των πολιτών και μειώσεις φορολογιών, ως γνήσιος εκπρόσωπος των αιμοποτών της παγκόσμιας «ελίτ» είχε πει ότι οι Έλληνες πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα «φάνε» τις αποταμιεύσεις τους. Είχε πει συγκεκριμένα πως επειδή κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις συγκέντρωσαν μεγάλες καταθέσεις, με αυτές θα μπορέσουν «να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο περιστατικό όπως είναι αυτό». Ασφαλώς η ακρίβεια καθόλου «έκτακτη» δεν αποδείχθηκε, και η τεχνητή οικονομική κρίση συνεχίζει να απομυζεί το «κομπόδεμα» των πολιτών, έναν χρόνο μετά, ενώ καταφθάνουν και τα χειρότερα.

Παρόμοιο «σήμα» για πλιάτσικο στα αποθεματικά των πολιτών είχε δώσει και ένα μήνα μετά το σύνθημα του Στουρνάρα (τον Απρίλιο του 2022) ο απερχόμενος – τότε -επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος είχε πει για την Ελλάδα:

«Οι καταναλωτές συσσώρευσαν ένα σημαντικό απόθεμα αποταμιεύσεων κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας, αποταμιεύσεις που υπερβαίνουν αυτό που θα είχαν συσσωρεύσει χωρίς την πανδημία. Αυτό το πρόσθετο απόθεμα αποταμιεύσεων μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της μείωσης της αγοραστικής δύναμης που προκαλείται από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας».

Το σχέδιο ήταν ξεκάθαρο, να τιναχτούν στον αέρα οι συγκεντρωμένες οικονομίες των πολιτών, να εξανεμιστούν οι καταθέσεις και να δοθούν βορά σε φόρους, τράπεζες, funds, βιομηχανίες τροφίμων και ενεργειακούς κολοσσούς, κάτι που έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.

Αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς οι φτωχοποιημένοι Έλληνες

Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Eurostat λοιπόν, σε επίπεδο ευρωζώνης οι Έλληνες αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στην απόσυρση των καταθέσεών τους από τις τράπεζες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα απανωτά κύματα ακρίβειας. Τα ποσοστά των καταναλωτών που έχουν ξοδέψει ορισμένες από τις αποταμιεύσεις τους λόγω του αυξημένου πληθωρισμού κυμαίνονταν μεταξύ 16% (Κροατία) ως και 58% που αφορά την Ελλάδα, η οποία καταγράφει το χειρότερο ποσοστό.

Η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή σημειώνει ακόμη μια αρνητική πρωτιά για τη χώρα μας, με το 70% των πολιτών να εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους, τους επόμενους έξι μήνες. Την τετράδα συμπληρώνουν η Ιταλία, η Κύπρος και η Ρουμανία.

Η «γραμμή» που έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας πριν έναν χρόνο, υλοποιείται στο έπακρο. Έξι στους δέκα Έλληνες «τραβούν» ποσά από τις καταθέσεις τους, για να τα βγάλουν πέρα με τις βασικές υποχρεώσεις του μήνα. Και ασφαλώς ένα τεράστιο ποσοστό των Ελλήνων δεν διαθέτουν καθόλου καταθέσεις και η κατάσταση τους είναι κατά πολύ χειρότερη. Όπως αναδείχθηκε από πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, πάνω από 1 στα 2 νοικοκυριά (52,4%) δήλωσαν ότι το μηνιαίο εισόδημα τους επαρκεί για μόλις 18 ημέρες.

Οι ίδιοι που εργαλειοποίησαν την πανδημία, που κατέλυσαν θεμελιώδεις ελευθερίες, που χειραγώγησαν τις μάζες και έκαναν τις πόλεις υγειονομικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι αυτοί που δρέπουν τους καρπούς από εκείνο το έγκλημα, οργανώνοντας ένα νέο έγκλημα οικονομικής φύσεως.

Τεχνητή κρίση και ψηφιακό νόμισμα προ των πυλών

Η λεηλασία των καταθέσεων και η δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης είναι αποτέλεσμα ενός οργανωμένου οικονομικού πολέμου εναντίον των λαών που βρίσκεται εν εξελίξει, και πλήττει με ραγδαίους ρυθμούς – ειδικά – τις πιο φτωχοποιημένες χώρες της ευρωζώνης, όπως είναι η Ελλάδα. Ο στόχος είναι να επιταχυνθεί η πορεία προς μια αχρήματη και πλήρως ψηφιοποιημένη οικονομία, ώστε να επιτευχθεί το «You Will Own Nothing & Be Happy» που ευαγγελίζεται η σατανική σπείρα του Νταβός.

Μία απίστευτη και όμως αληθινή είδηση που μας έρχεται από την Αγγλία και ανέδειξε το Reuters, είναι πως η Τράπεζα της Αγγλίας εξετάζει να περιορίσει τον αριθμό των ψηφιακών λιρών ανά άτομο στις 20.000, σε πρώτο χρόνο αν η χώρα περάσει στο ψηφιακό νόμισμα ώστε να αποφευχθεί η αποθήκευση πλούτου μέσω των ψηφιακών μέσων. Χρήματα πάνω από το ανώτατο όριο θα «σαρώνονται» από τον εμπορικό τραπεζικό λογαριασμό ενός πελάτη, με διαδικασίες που δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Χρειαζόμαστε κάποιο σχόλιο εδώ;

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο προετοιμάζουν τα ψηφιακά νομίσματα, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να δημοσιεύει σχέδιο νόμου τον Μάιο που θα καθορίζει ένα νομικό πλαίσιο για το επερχόμενο ψηφιακό ευρώ. Το ψηφιακό νόμισμα καταφθάνει στη νέα πραγματικότητα, σε απόλυτο συγχρονισμό με τη γενικευμένη αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα, το σάρωμα των καταθέσεων και τη βίαιη φτωχοποίηση των λαών.

Όλα κομμάτια ενός παζλ που ολοκληρώνεται μπροστά στα μάτια μας. Μια παγκόσμια τεχνητή κρίση οδηγεί τους λαούς σε μια πρωτοφανή οικονομική αιχμαλωσία. Η επιβαλλόμενη ακρίβεια δημιουργεί φτώχεια, η φτώχεια φέρνει εξάρτηση και η εξάρτηση περεταίρω φτώχεια και υποταγή. Βλέπουμε να εξελίσσεται μια γιγαντιαία αναδιανομή πλούτου που στοχεύει στην τέλεια χειραγώγηση των μαζών. Βρισκόμαστε σε ένα σπιράλ θανάτου που πνίγει τους λαούς, και η μόνη διέξοδος είναι η λαϊκή αφύπνιση πριν βυθιστούμε ολοκληρωτικά στο χάος που μας ετοιμάζουν.

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου