Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ελευθέριος Ανδρώνης: Μητσοτάκης – Θεοδωράκης: Δημοσιογραφική μπουγάδα ξεπλύματος του πρωθυπουργού, άλλα ο λεκές από το αίμα 57 ανθρώπων δεν φεύγει με τίποτα


Ο λαός γύρισε την πλάτη στο δημοσιογραφικό «ξέπλυμα» που επιχείρησε ο Σ. Θεοδωράκης - Ο Κ. Μητσοτάκης παραμένει εκτεθειμένος και αναπολόγητος
 

Κυριάκος Μητσοτάκης – Σταύρος Θεοδωράκης: Ως λάδι στη «φωτιά» της κοινωνικής οργής, αποδείχθηκε ότι λειτούργησε το δημοσιογραφικό «πλυντήριο» του Σταύρου Θεοδωράκη στον πρωθυπουργό, ο οποίος χωρίς να έχει συμπληρωθεί ούτε μήνας από το έγκλημα των Τεμπών, εμφανίστηκε να δώσει συνέντευξη για να περισώσει το καταρρέον πολιτικό προφίλ του.

Το πρώτο σημάδι πως η εκπομπή – «ξέπλυμα» μετετράπη σε ένα ακόμη κυβερνητικό φιάσκο, ήταν τα νούμερα της τηλεθέασης που κυριολεκτικά «πάτωσαν», δεδομένου ότι ήταν η πρώτη συνέντευξη του πρωθυπουργού της χώρας, μετά τα Τέμπη. Η τηλεθέαση στο ανώτερο σημείο της έφτασε το 10,5% και προς το τέλος της εκπομπής υποχώρησε μέχρι και στο 8,9%.

Ουσιαστικά ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο πρόγραμμα «εντατικής πλύσης» του πρωθυπουργού, πολύ απλά γιατί γνώριζε εκ των προτέρων τι θα δει και τι θα ακούσει. Το ένα χέρι (της δημοσιογραφίας) νίβει το άλλο (της κυβέρνησης), και τα δυο το (αποκρουστικό) πρόσωπο της σημερινής Ελλάδας. Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει πλέον πως σε αυτήν τη χώρα που κατέχει την 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου, η συστημική δημοσιογραφία είναι ικανή να κάνει το μαύρο – άσπρο, να παρουσιάζει ως «θυσίες» για το κοινό καλό ακόμα και τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Εκεί που η συνέντευξη του πρωθυπουργού έτυχε «θερμότατης» υποδοχής, ήταν τα ΜΚΔ, όπου οι χρήστες «απασφάλισαν» και έδειξαν την οργή τους απέναντι σε αυτό το κακοστημένο θέατρο. Βλέπετε, στις αναρτήσεις του διαδικτύου δεν πιάνουν τόπο τα χημικά του Θεοδωρικάκου, όπως πιάνουν στους δρόμους. Γι’ αυτό και επιδιώκουν να φιμώσουν αυτόν τον δίαυλο δημόσιας ανταλλαγής απόψεων, όπως ορίζουν τα αφεντικά τους στο Νταβός.

Όσον αφορά το πεδίο του δρόμου, 2.5 εκατομμύρια κόσμου παρευρέθηκαν σε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για τα Τέμπη, στη μεγαλύτερη κινητοποίηση της τελευταίας 12ετίας. Και πολλοί από αυτούς τους πολίτες ήρθαν αντιμέτωποι με απρόκλητη αστυνομική βία, χημικά, προβοκάτσιες από «κουκουλοφόρους» και γερανούς της αστυνομίας που παίζουν συγκρουόμενα ανάμεσα στα συγκεντρωμένα πλήθη.

Και μέσα από αυτόν τον φαντασμαγορικό καπνό των δακρυγόνων που έζωσε ολόκληρη τη χώρα, έκανε την εντυπωσιακή του «entrance», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πληγωμένος, «συντετριμμένος» και «άτυχος» «Μωυσής», που ζητάει συγγνώμη σε όσους δεν πείστηκαν από τα μηνύματα ειλικρινούς μεταμέλειας που ήταν γραμμένα πάνω στα γκλομπ των πραιτωριανών.

Κήρυξε πόλεμο στο βαθύ κράτος, ο εκπρόσωπος του

Σαν να προσγειώθηκε στον πλανήτη γη σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάλθηκε να μας πείσει πως αποφάσισε να διεξάγει πόλεμο στο «βαθύ κράτος», ενώ ο ίδιος εδώ και τέσσερα χρόνια ηγεμονεύει από τον πάτο του βαθέος κράτους και του πολιτικού «βαρελιού» γενικότερα.

Ηγείται ενός κόμματος που αποκρυστάλλωσε στο DNA του πολιτικού το πελατειακό σύστημα, τη μαζική εκποίηση της χώρας, τα golden boys, τη στήριξη στα καρτέλ της αγοράς, την «αγιοποίηση» του ιδιωτικού τομέα, τις απευθείας αναθέσεις σε φίλους και ημετέρους, την υποβάθμιση κάθε δημόσιας ή κρατικής δομής για να λεηλατηθεί από τα αρπακτικά των «επενδύσεων».

Στο μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε στα ερείπια του ξεπουλημένου ΟΣΕ (με ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων) η Νέα Δημοκρατία στάθηκε ως «τροχονόμος» της διαφθοράς και ως συνένοχη του πλιάτσικου που έγινε σε μια ακόμη υποδομή της χώρας. Τα σοβαρότατα ζητήματα ασφαλείας πριν προλάβουν να βγουν στην επιφάνεια, χάθηκαν μέσα στη χοάνη του βαθέος κράτους που εκπροσωπούσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τις ευθύνες της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός παπαγάλισε για μια ακόμη φορά το προσωπικό «ευαγγέλιο» του, το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Αυτό που έκανε σημαία και στην επιβολή της υγειονομικής χούντας. Αν θα μείνουν στην ιστορία κάποιες φράσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτές θα είναι το «δεν ήξερα» και το «όλοι έχουν ευθύνη». «Φταίμε όλοι» είπε, άλλα εγώ είμαι ο μόνος που έχω το θάρρος να το πω «γιατί αυτή την κουβέντα δεν την έχουνε πει όλοι».

Προκλητικός, ανάλγητος και ασεβής. Μιλάμε για τον ορισμό της διάχυσης ευθυνών, προκειμένου να βγει «λάδι» ο ίδιος. Το «φταίμε όλοι» γενικώς και αορίστως, ας το πει ο πρωθυπουργός στις οικογένειες που θρηνούν τους νεκρούς τους από τα αιματοβαμμένα Τέμπη. Στους απαρηγόρητους γονιούς που με ένα στόμα αποκαλούν «φόνο», τη μοιραία σύγκρουση των τρένων και 3 εβδομάδες τώρα δεν τους πήρε ούτε ένας εκπρόσωπος της Πολιτείας τηλέφωνο. Αρκέστηκε η κυβέρνηση να ανακοινώσει κάποια μέτρα στήριξης που τα «πέταξε» με επικοινωνιακό στόμφο, λες και θα γεμίσει το χάσμα στην ψυχή του γονιού, με έναν διορισμό στο δημόσιο ή μια σύνταξη.

«Βάλτε πλάτη», για να πάμε ακόμα πιο χαμηλά

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετέφερε την ερώτηση της Ευδοκίας Τσαγκλή η οποία βρισκόταν στο μοιραίο τρένο των Τεμπών. «Αν ήμουν κόρη σας κ. Πρωθυπουργέ και μετά από αυτό που έπαθα, σας έλεγα πως φοβάμαι και θέλω να αλλάξω χώρα, τι θα με συμβουλεύατε;».

Ο κ. Μητσοτάκης παρότρυνε την Ευδοκία να… «βάλει και αυτή πλάτη για να αλλάξει αυτή η χώρα». Σε μια γυναίκα που είδε τον Χάρο με τα μάτια της μέσα σε ένα μέσο μεταφοράς που με ευθύνη της κυβέρνησης έγινε καρμανιόλα, ο πρωθυπουργός της χώρας ζητάει να βάλει πλάτη, για να μην κινδυνεύσει να σκοτωθεί ξανά σε κάποιο άλλο τρένο, σε κάποιο λεωφορείο, σε κάποια γέφυρα υπό κατάρρευση, σε κάποιο τριτοκοσμικό οδικό δίκτυο, που η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε να κληροδοτήσει στον λαό, θυσιάζοντας την ασφάλεια των πολιτών στον βωμό του κέρδους.

Να βάλουμε «πλάτη» μας ζητούσαν και για τα μνημόνια, «πλάτη» ζήτησαν και για την πανδημία, «πλάτη» ζητούν και στα πολιτικά εγκλήματα. Ο λαός βάζει συνεχώς πλάτη για να δει άσπρη μέρα, άλλα αυτό που γίνεται στην ουσία είναι ότι ένα νοσηρό πολιτικό σύστημα έχει ανέβει στην πλάτη του λαού και δεν λέει να κατέβει με τίποτα.

«Με αυτόν τον θυμό να κάνουμε μια νέα αρχή, για μια χώρα που θα πάψει να μας πληγώνει», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κλείσιμο της εκπομπής, στεγνώνοντας τα χέρια του από την κυβερνητική μπουγάδα που με τόσο κόπο έκανε. Θα μπορούσε άνετα να είναι σλόγκαν σε προεκλογική διαφήμιση της ΝΔ. Όμως είναι σχόλιο «δημοσιογράφου», που θεωρεί πως με σαθρά υλικά, μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα του αύριο. Να πρωτοστατήσουν στην ανοικοδόμηση αυτοί που έφτιαξαν μια Ελλάδα που όχι απλά μας πληγώνει, άλλα μας σκοτώνει. Και πριν μας σκοτώσει, πρώτα απ’ όλα φροντίζουν να δολοφονήσουν τη λογική, από τα «δημοσιογραφικά» μετερίζια τους…

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου