Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Ιλίου Αθηναγόρας: ''Το κουταλάκι μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία δεν είναι δογματικό θέμα''

 

«Με μάσκα θα μπαίνουν όλοι στις Εκκλησίες» τις μέρες των γιορτών, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Δεν τίθεται δογματικό θέμα για το κουταλάκι μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας Δικαιάκος και εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τον τρόπο με το οποίο γίνεται η Θεία Μετάληψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου για λόγους ασφαλείας χρησιμοποιείται κουταλάκι μιας χρήσης, ο Μητροπολίτης, τόνισε ότι «είναι μια μακρά συνήθεια αλλά μπορεί να αλλάξει με τη συμφωνία της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τις ημέρες των εορτών όπου θα είναι ανοιχτές οι εκκλησίες και θα γίνουν 3 λειτουργίες, θα γίνεται με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. «Με μάσκα θα μπαίνουν όλοι στις Εκκλησίες», είπε προσθέτοντας ότι θα υπάρχει επιτήρηση όσο μέσα στους ναούς για να μη ξεπερνούν τον επιτρεπόμενο αριθμό αλλά και στους εξωτερικούς χώρους για να μην επιτραπεί ο συγχρωτισμός. «Η Εκκλησία πρέπει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», συμπλήρωσε.

Οι αντιδράσεις που παρατηρούνται αλλά και η δυσφορία σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλεται στην παράταση των μέτρων, δυσκολεύοντας την πνευματική κατάσταση. Μάλιστα, όπως είπε, και οι ιερείς δέχονται ιδιαίτερες πιέσεις από τους πιστούς για το άνοιγμα των Εκκλησιών.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, η Εκκλησία, είχε ζητήσει από την επιτροπή Βιοηθικής ένα κείμενο με τις θέσεις της. Εξήγησε δε, ότι η συγκεκριμένη επιτροπή αποτελείται από γιατρούς ενώ προεδρεύει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας. Καθώς τελικά, δεν υπήρξε συμπέρασμα του κειμένου, οι ιερείς έχουν συμφωνήσει να τηρούν συγκεκριμένη γραμμή παραπέμποντας τους πιστούς στους γιατρούς τους που γνωρίζουν κιόλας την κατάσταση της Υγείας τους.


2 σχόλια:

  1. Νομιζω οτι λεει η αποκαλυψη του Ιωαννη οτι οι σεσωσμενοι απο τη λελαπα των εσχατων ημερων θα ειναι 144 χιλιαδες(παγκοσμιως). Οσο περναν οι ημερες αντιλαμβανεται κανεις οτι με τη πιεση που θα δεχθουν οι πιστοι για εμβολια , τσιπ, κλπ δεν απεχει κ πολυ απο την πραγματικοτητα αυτο το νουμερο. Το χειροτερο ολων θα ειναι οτι οι πιστοι δεν θα εχουν ποιμενες κ οδηγους να τους βγαλουν απο αυτο το τουνελ κ να τους οδηγησουν στο φως της Αγιας Τριαδος. Οι σημερινοι Αρχιερεις κ ιερεις δυστυχως αποτελουν το λεγομενο "Ιερατείο", δηλαδη ανθρωπους υποκριτες κ βουτηγμενους μεσα στην απιστια και στο βουρκο της ανωμαλιας, που για να σωσουν το τομαρι τους κ τα οφιτσια τους, δεν δισταζουν να σπρωξουν στη κολαση το ποιμνιο, για να τους παρασυρουν κ αυτους στον κατηφορο. Αυτα τα ερπετα που τους αποκαλουν ιεραρχες ειναι τοσο σαπιοι που οχι μονο δεν τους μελει η σωτηρια της ψυχης τους , αλλα εχουν περασει δυστυχως στο στρατοπεδο του σατανα. Ειναι εργατες του. Αγαπουν το χρημα και τα εγκοσμια κ τις εξουσιες, κ γνωριζουν οτι πανε καρφι για την κολαση. Και για αυτο σαν αλλοι σαταναδες θα προσπαθησουν οι προβατοσχημοι λυκοι να παρασυρουν οσους μπορουν.
    Αν καποιος πιστος εχει αξιο ιερεα ποιμενα ας τον ακολουθει πιστα. Αν δεν εχει , ειναι αναγκασμενος να κανει γεροντα τον ιδιο τον Ιησου Χριστο. Να εχει παραμασχαλα τις διδαχες των Αγιων πατερων κ με μελετη και προσευχη κ αγωνα να πορευεται. Να σφυριλατισει αγωνιστικο φρονημα ωστε να μπορεσει να αντεξει στους συγχρονους διωγμους που ερχονται απο πολιτεια κ ιεραρχια. Οι φαρισαιοι εδίωξαν και σταυρωσαν τον Χριστο, δεν θα χαριστουν σε ολους εμας οι συγχρονοι φαρισαιοι, βαρθολομαδες κ ιερονυμοι.
    Σιγουρα υπαρχουν κ αξιοι Ιεραρχες που δειχνουν ομολογια στα δυσκολα πχ ο κηθυρων.
    Ομως γνωμη μου ειναι οτι αυτο που αρχισε με τα εμβολια του διαβολου δεν θα τελειωσει, οσο και αν αισιοδοξουν αρκετοι πιστοι. Ειδικα εαν επικρατησουν οι σιωνιστες-σατανιστες στην Αμερικη με τον μπαιντεν, τοτε τη βαψαμε , λαϊκα.
    Οποιος δεν θα κανει καθε χρονο το εμβολιο ζομπι, φυσικα δεν θα του επιτρεπεται να μπαινει σε εκκλησια. Εκκλησιες θα γινουν τα σπιτια μας πλεον, αλλα οι ρουφιανοι θα βρισκονται παντου.
    Ειδομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή