Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Καναδάς: «Είμαστε μέσα σε αυτό μέχρι τέλους»: Οι διοργανωτές του “Κομβόι της Ελευθερίας” λένε ότι θα παραμείνουν στην Οτάβα μέχρι να αρθούν οι εντολές

 
Άνθρωποι συγκεντρώνονται στον Λόφο του Κοινοβουλίου καθώς η αυτοκινητοπομπή των φορτηγατζήδων που διαμαρτύρεται για τις εντολές και τους περιορισμούς του COVID-19 πραγματοποιεί διαδηλώσεις, στην Οτάβα στις 29 Ιανουαρίου 2022. (Jonathan Ren/The Epoch Times)

ΟΤΑΒΑ—Καθώς μάζες φορτηγατζήδων και άλλων συμμετεχόντων διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα του Καναδά αυτό το Σαββατοκύριακο, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

«Τώρα είναι ένα παιχνίδι αναμονής και η υπομονή είναι αρετή», δήλωσε ο διοργανωτής του “Κομβόι της Ελευθερίας” Μπέντζαμιν Ντίχτερ σε συνέντευξη Τύπου στην Οτάβα στις 30 Ιανουαρίου. «Είμαστε μέσα σε αυτό μέχρι τέλους».

Οι διοργανωτές του Freedom Convoy (Α-Δ) Κρις Μπάρμπερ, Μπέντζαμιν Ντίχτερ και Τάμαρα Λιτς δίνουν συνέντευξη Τύπου στην Οττάβα στις 30 Ιανουαρίου 2022. (Gerry Smith/NTD)

Ο Ντίχτερ σημείωσε ότι τα φορτηγά έχουν σχεδιαστεί για να βρίσκονται στο δρόμο για μεγάλα χρονικά διαστήματα και συχνά είναι εξοπλισμένα με ψυγεία και άλλες ανέσεις και μπορούν να χρησιμεύσουν ως καταφύγια για τους οδηγούς. Πρόσθεσε ότι η καμπάνια GoFundMe για τη διαμαρτυρία είχε συγκεντρώσει πάνω από 8,7 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τις 30 Ιανουαρίου και μπορεί να χρηματοδοτήσει τη διαμονή των φορτηγατζήδων στην πόλη.

«Μπορούν να κάτσουν για εβδομάδες και μήνες», είπε.

Το αίτημα της αυτοκινητοπομπής, δήλωσε ο Ντίχτερ είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να τερματίσει τις εντολές COVID-19 και να καταργήσει την απαίτηση για διαβατήριο εμβολιασμού. Είπε ότι θα ζητήσουν το ίδιο και από τις επαρχιακές κυβερνήσεις.

«Αυτοί είναι οι επόμενοι στη λίστα. Πρώτα, ξεκινάμε από την κορυφή προς τα κάτω», δήλωσε.

Το Freedom Convoy ξεκίνησε αρχικά ως διαμαρτυρία για την απαίτηση να εμβολιάζονται για τον COVID-19 όλοι οι οδηγοί φορτηγών που διασχίζουν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά. Μέχρι τη στιγμή που η αυτοκινητοπομπή αναχώρησε από τη Δυτική Ακτή για την Οτάβα στις 23 Ιανουαρίου, είχε επεκταθεί στο αίτημα για τον τερματισμό όλων των περιορισμών κατά της πανδημίας.

Άνθρωποι συγκεντρώνονται στον Λόφο του Κοινοβουλίου καθώς η αυτοκινητοπομπή των φορτηγατζήδων που διαμαρτύρεται για τις εντολές και τους περιορισμούς του COVID-19 οργανώνει διαδηλώσεις, στην Οτάβα στις 29 Ιανουαρίου 2022. (Jonathan Ren/The Epoch Times)

Οι φορτηγατζήδες και οι διαδηλωτές από διάφορα μέρη της χώρας είχαν φτάσει στην Οτάβα μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, στάθμευσαν τα φορτηγά και τα οχήματά τους στην οδό Ουέλινγκτον δίπλα στον Λόφο του Κοινοβουλίου και ο κόσμος γέμισε τον Λόφο του Κοινοβουλίου και τις γύρω περιοχές, ενώ κρατούσε σημαίες και πινακίδες.

«Χθες ήταν απλώς μια καταπληκτική μέρα … κανείς μας δεν ήταν [ποτέ] τόσο περήφανος που είναι Καναδός και που είμαστε τόσο ενωμένοι», δήλωσε ο Ντίχτερ.

«Έχουμε περάσει από το να είμαστε ένα, εισαγωγικά, “μετα-εθνικό κράτος”, όπου ο Τζάστιν Τρουντό ισχυρίζεται ότι δεν έχουμε ταυτότητα, αλλά σαφώς έχουμε, επειδή είδαμε όλους τους πολιτισμούς του Καναδά να έρχονται μαζί, την κοινότητα των ιθαγενών μας, την κοινότητα του Κεμπέκ των Γαλλοκαναδών, τους ανθρώπους από τη Δύση και τους Maritimes. Και είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα και είμαστε όλοι μέρος μιας μεγάλης οικογένειας».

Καθώς η διαμαρτυρία των φορτηγατζήδων άρχισε να αποκτά μεγαλύτερη απήχηση και να γίνεται αυτό που πολλοί λένε ότι είναι πλέον ένα κίνημα, πολλά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης και πολιτικοί συνέδεσαν την προσπάθεια με ρατσιστικές και ναζιστικές ομάδες.  Ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου είχε τίτλο που έλεγε: “Ενώ ο Καναδάς πατάει τους ιθαγενείς και τους μαύρους διαδηλωτές, οι λευκοί ρατσιστές παίρνουν άδεια στον Καναδά. Απλά κοιτάξτε τη φάλαγγα».

Ιθαγενείς διαδηλωτές παίζουν τύμπανο και τραγουδούν ενώ συμμετέχουν στη διαμαρτυρία για το κομβόι φορτηγών στο Parliament Hill στην Οτάβα στις 29 Ιανουαρίου 2022. (Noé Chartier/The Epoch Times)

Η σύνθεση των διαδηλωτών στην Οττάβα το Σαββατοκύριακο ήταν σαφώς διαφορετική, με ανθρώπους όλων των διαφορετικών καταβολών να συμμετέχουν στην υποστήριξη.

Ο Ντίχτερ δήλωσε ότι ένα από τα μηνύματα της ομάδας του είναι να διασφαλίσει ότι οι πολιτικοί δεν θα προσπαθήσουν να διχάσουν τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας πολιτικές ταυτότητας.

«Είτε πρόκειται για πολιτικές φυλετικών ταυτοτήτων είτε απλώς για πολιτικές πολιτισμικών ταυτοτήτων, αυτό έχει τελειώσει. Έχουμε κουραστεί από αυτό».

Ο Ντίχτερ πρόσθεσε ότι πολλοί αστυνομικοί στην Οτάβα είπαν κατ’ ιδίαν στους φορτηγατζήδες ότι τους υποστηρίζουν.

«Είναι ωραίο να βλέπουμε όλη την αγάπη και την υποστήριξη που μας δίνουν πρόσωπο με πρόσωπο όταν τους μιλάμε, κάτι που είναι υπέροχο», είπε.

Η Αστυνομική Υπηρεσία της Οτάβας (OPS) ζήτησε επιπλέον αστυνομικούς από κοντινές πόλεις για να βοηθήσουν στην αστυνόμευση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Όταν ρωτήθηκε από την Epoch Times πόσο καιρό αναμένει η OPS ότι θα διαρκέσουν οι διαδηλώσεις, ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε να κάνει εικασίες.

Οι διοργανωτές της αυτοκινητοπομπής δήλωσαν ότι κανένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν έχει συναντηθεί μαζί τους μέχρι στιγμής.

Το κοινοβούλιο επανέρχεται στις 31 Ιανουαρίου.

Πηγή:https://theepochtimes.gr/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου