Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Η Mεγάλη Eπανεκκίνηση είναι μια προπανδημική ατζέντα που «επιβεβαιώθηκε» ως σχέδιο ανάκαμψης μετά τον Covid.



Το Twitter και ο εταίρος του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, το Reuters, ισχυρίζονται ότι η Μεγάλη Επανεκκίνηση είναι ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης μετά τον  Covid, αλλά η ατζέντα προηγείται της πανδημίας κατά πολλά χρόνια.


Η Mεγάλη Eπανεκκίνηση είναι μια ατζέντα που υπάρχει πριν την πανδημία, αλλά όταν «επιβεβαιώνεται» από το Twitter και τον εταίρο του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), το Reuters, μετατρέπεται σε ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία Covid  - παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των μη εκλεγμένων παγκοσμιοποιητών για επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας, πολλά χρόνια πριν από την πανδημία.

Χρησιμοποιώντας ως πηγές το Reuters και το BBC, το Twitter ισχυρίζεται αυτή την εβδομάδα ότι «Η "Μεγάλη Επανεκκίνηση" είναι η πρόταση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την οικονομική ανάκαμψη μετά τον Covid».


Η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» είναι η πρόταση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την οικονομική ανάκαμψη μετά τον Covid, αναφέρουν το Reuters και το BBC.
Η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» είναι η πρόταση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την οικονομική ανάκαμψη μετά τον Covid, αναφέρουν το Reuters και το BBC.


«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε φέτος στο Νταβός [...] είναι να πατήσουμε το κουμπί της επανεκκίνησης». - — Klaus Schwab, 2014

Ωστόσο, η ατζέντα της μη εκλεγμένης, παγκοσμιοποιητικής, μεγάλης επανεκκίνησης για την αναμόρφωση της κοινωνίας και της παγκόσμιας οικονομίας, στην πραγματικότητα σχεδιάστηκε πολύ πριν από τον COVID.

Για αρχή, παρακάτω υπάρχει ένα βίντεο με τον ιδρυτή του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (WEF)¸τον Klaus Schwab να ζητά  το πάτημα του κουμπιού της επανεκκίνησης της παγκόσμιας οικονομίας πριν από σχεδόν οκτώ χρόνια, ως μέρος της ατζέντας του Νταβός το 2014.


Όταν ξεκίνησα να γράφω το «Χρονοδιάγραμμα της Μεγάλης Επανεκκίνησης» τον Νοέμβριο του 2020, άκουγα πολλά για τη μεγάλη επανεκκίνηση ως απάντηση στην πανδημία του COVID και ήθελα να μάθω περισσότερα επ' αυτού.

Η έρευνα μου με οδήγησε να αντικρούσω αυτό που το Reuters, το Twitter και το BBC ισχυρίζονται τώρα - μετά από ένα και πλέον χρόνο - ότι η ατζέντα της μεγάλης επανεκκίνησης είναι ένα σχέδιο ανάκαμψης μετά τον COVID.

Στο άρθρο του χρονολογίου, επεσήμανα ότι όταν ο ιδρυτής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (WEF)¸ Κλάους Σβαμπ δήλωσε τον Ιούνιο του 2020 οτι: «Τώρα είναι η ώρα για μια μεγάλη επανεκκίνηση» της κοινωνίας και της παγκόσμιας οικονομίας, πως δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζήτησε.

Μεταξύ του 2014 και του 2017, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) καλούσε κάθε χρόνο για αναδιαμόρφωση, επανενεργοποίηση, επανεκκίνηση και επαναφορά της παγκόσμιας τάξης.


Τον Μάιο του 2018, το WEF συνεργάστηκε με το Johns Hopkins για την προσομοίωση μιας φανταστικής πανδημίας - που ονομάστηκε «CLADE X» - για να διαπιστώσει πόσο προετοιμασμένος θα ήταν ο κόσμος αν αντιμετώπιζε ποτέ μια τέτοια κρίση.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, το WEF συνεργάστηκε και πάλι με το Johns Hopkins, και με το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates, για να οργανώσουν μια άλλη άσκηση πανδημίας με την ονομασία «Event 201», τον Οκτώβριο του 2019, η οποία προσομοίωνε συγκεκριμένα μια επιδημία κορονοϊού - λίγους μήνες πριν από την εμφάνιση του COVID-19 στην παγκόσμια σκηνή.


«Η πανδημία αντιπροσωπεύει ένα σπάνιο αλλά στενό παράθυρο ευκαιρίας για να προβληματιστούμε, να επαναπροσδιορίσουμε και να επανεκκινήσουμε τον κόσμο μας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πιο υγιές, πιο δίκαιο και πιο εύρωστο μέλλον» - Klaus Schwab, 2020

Μόνο μετά απο την άφιξη του COVID-19 οι μη εκλεγμένοι παγκοσμιοποιητές αποφάσισαν ότι ο κόσμος ήταν αρκετά χαοτικός για να ξεκινήσουν επίσημα τη Μεγάλη Επανεκκίνηση - μια ατζέντα που σχεδίαζαν εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτό ωστόσο, δεν εμπόδισε αυτούς που «επιβεβαιώνουν τα στοιχεία» (fact checkers) του Reuters να ισχυριστούν ότι η Μεγάλη Επανεκκίνηση δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης μετά τον COVID.

Αναφέρουν ποτέ οι λεγόμενοι «fact checkers» του Reuters στις διαψεύσεις τους για τη Μεγάλη Επανεκκίνηση, ότι το Reuters και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι συνεργάτες για την αποκλειστική διανομή περιεχομένου;



«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» αποτελεί μέρος ενός δυσοίωνου σχεδίου του WEF για τον έλεγχο των ανθρώπων» - Reuters 'Fact Check' 2021


Η Μεγάλη Επανεκκίνηση στην ουσία αφορά τον επαναπροσδιορισμό όλων των κοινωνικών συμβολαίων και την κατάργηση του παραδοσιακού καπιταλισμού των μετόχων υπέρ του καπιταλισμού των ενδιαφερομένων μερών - κάτι που οι παγκόσμιες ελίτ, με τον Schwab στο τιμόνι, προσπαθούν να επιτύχουν από τα εγκαίνια του WEF τη δεκαετία του 1970.

Για τους μη εκλεγμένους παγκοσμιοποιητές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η πανδημία COVID-19 αντιπροσώπευε μόνο ένα «στενό παράθυρο ευκαιρίας» για να τεθεί σε εφαρμογή μια μεγάλη ατζέντα επαναφοράς, η οποία προετοιμαζόταν για πολλά χρόνια.

Όταν το Twitter, το Reuters και το BBC ισχυρίζονται ότι η μεγάλη επανεκκίνηση είναι ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης μετά τον COVID, δεν σας λένε για μια τεχνοκρατική ατζέντα που περίμενε χρόνια για να εκμεταλλευτεί μια κρίση.

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου