Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Dr Scott Gottlieb, τ. διευθυντής της (FDA) και νυν μέλος του ΔΣ της Pfizer: είναι σε ύφεση η πανδημία να γίνει άρση των περιορισμών! Τέλος στις μάσκες και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

 

Dr Scott Gottlieb, τ. διευθυντής της (FDA) και νυν μέλος του ΔΣ της Pfizer: είναι σε ύφεση η πανδημία να γίνει άρση των περιορισμών!

Ο Dr Scott Gottlieb, τ. διευθυντής της Food and Drug Administration (FDA) και νυν μέλος του ΔΣ της Pfizer πασιφανής η διαπλοκή δήλωσε πως η πτώση των κρουσμάτων Covid-19 θα πρέπει να σηματοδοτήσει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ότι είναι καιρός να άρουν τους περιορισμούς της πανδημίας.

Τόνισε ”οι ΗΠΑ πρέπει να είναι πρόθυμες να χαλαρώσουν τους περιορισμούς Covid καθώς βελτιώνονται οι συνθήκες”. Καταγγέλλει τις αρνητικές επιπτώσεις των μασκών στα παιδιά και ζητά τη μείωση των υγειονομικών μέτρων, ιδίως όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

“Νομίζω ότι είναι βέβαιο ότι στην ανατολική ακτή, όπου τα κρούσματα μειώνονται δραματικά, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να το εξετάσουμε και να το κάνουμε πολύ γρήγορα. Νομίζω ότι καθώς βελτιώνονται οι συνθήκες, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χαλαρώσουμε μερικά από αυτά μέτρα με την ίδια ταχύτητα που τα θέσαμε», είπε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο «The Squawk Box», όταν ρωτήθηκε εάν πρέπει να απορριφθούν οι υποχρεωτικές μάσκες.

Ο κ. Γκότλιμπ είπε ότι «μεγάλο μέρος της αγανάκτησης» στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από την έλλειψη «σαφών κριτηρίων» σχετικά με το πότε θα τερματιστούν ορισμένα μέτρα.

Ο πρώην Διευθυντής του FDA ανέφερε επίσης την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης του Κονέκτικατ να ανακαλέσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στην Πολιτεία ως πολιτική που θα πρέπει να υιοθετήσουν άλλοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στο εγγύς μέλλον, καθώς τα κρούσματα COVID-19 μειώνονται σε ολόκληρη τη χώρα.

«Ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε σεβασμό από τους ανθρώπους [είναι] να δείξουμε την ικανότητα να αποσύρουμε αυτές τις [εντολές] με τον ίδιο τρόπο που τις βάλαμε», κ. Gottlieb.

Η έκκληση για κατάργηση των περιορισμών για τον COVID-19 έρχεται καθώς το συνολικό ποσοστό μόλυνσης στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε απότομα τις τελευταίες ημέρες. Δεδομένα από τον ιστότοπο Our World in Data, που διευθύνεται από τον Johns Hopkins, δείχνουν ότι 4.110 στους ένα εκατομμύριο Αμερικανούς κατέγραψαν μολύνσεις στις 10 Ιανουαρίου, αλλά το ποσοστό αυτό ήταν 2.643 την περασμένη Παρασκευή και έπεσε σε 615 για ένα εκατομμύριο Κυριακή.

Εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν να ακυρώσουν ορισμένους κανόνες που σχετίζονται με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των διαβατηρίων εμβολίων και των υποχρεωτικών μασκών. Για παράδειγμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι από τις 27 Ιανουαρίου, οι Βρετανοί δεν θα χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκες δημόσια ή να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί για να εισέλθουν σε ορισμένα μέρη.

«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. εδω ο Κουλης ξεχασε να ακουρωσει το προστιμο . Ποσοι αχρηστοι ειναι αυτοι στην Ελλαδα που μας κυβερνουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή